Inlägg från: Jennypenny83 |Visa alla inlägg
  • Jennypenny83

    Forts.-tråd för "Vi som precis plussat med syskon"

    Hur gammal är Elias Alexe? Axel är torr så länge han inte har något på sig alls, han kan inte själv dra ner byxor/ kalsonger och tror de fungerar som blöja... Vi kommer inte riktigt vidare därifrån just nu, men han är inte ens 2 1/2 så jag har ingen panik med det.

    Max har äntligen accepterat flaska med ersättning nu! Så idag har jag inte ammat alls än :) känns i brösten dock!

  • Jennypenny83

    Oj Anna... Varje timme? Blir han verkligen ordentligt mätt om behovet är så stort?

    Jag har ju varit så låst på kvällarna, dagtid äter han vanlig mat och gröt. Hade egentligen gett upp flaskan, han ville inte liga i famnen och ta den, han bet bara i den och lekte innan han till sist blev sur. Men i förrgår tog jag med den ner i sovrummet och gav den när han låg ner på rygg. Det funkade! Nu är det tredje kvällen på raken han dricker :) han sover dock inte bättre av den anledningen.

    Han ligger bredvid mig i sängen och tar nu själv bröstet och "stoppar" in i munnen. Så himla obehagligt tycker jag... I spjälsängen vaknar han ännu oftare och sätter sig eller reser sig upp. Ja, jag är lite lat ;)

  • Jennypenny83

    Adora, usch vad jobbigt att ha så ont... Jag hade ringt och efterlyst en tid.

    Alexe, Axel reagerar klart när han har kissat, när byxorna är på utan blöja. Men då är det ju försent. Man kanske ska prova som du och bara hålla i och se om det hjälper. Men han ber själv om blöjan också ibland. Igår gick han helt utan och då var det inga problem att säga ifrån när han behövde bajsa och kissa.
    Däremot så har jag tagit kampen mot nappen! Sa på morgonen att nu lägger vi den i lådan i sovrummet, så kan vi ta den när du ska sova ikväll. Han accepterade det utan protest och frågade inte efter den en enda gång! Det har funkat nu i 3 dagar :) så lite framsteg gör vi allt!

    Max är också väldigt mammig om jag är i närheten. Vill upp och bäras, reser sig mot mina ben, kryper efter om jag går etc. Riktigt jobbigt, man får ju inget gjort...

  • Jennypenny83

    Max är också matglad, han kan äta tills han klöks :P funderar på att ta fram gåvagnen faktiskt för han är så stabil och vill gå med mig hela tiden. Meeen tycker ändå han känns lite liten för det...

    Just nu har jag lugn och ro. Axel är hos dagmamman och Max sover i vagnen, så nu jobbar jag på solbrännan :)

    Alexe, jo jag har tänkt likadant. Men har en plan om att ta bort blöjorna helt när vi ska till Rhodos om en månad och hoppas han vänjer sig av med dem då.

  • Jennypenny83

    Vi lagar all mat själva oftast, både gröt och middag. Vi saltar bara efteråt.

    Adora, tråkigt för dig, men ändå skönt att s en diagnos och framtidsplan så du på sikt får mindre ont.

  • Jennypenny83

    Har jag förresten berättat att jag fått plats hos dagmamma till Max? Han börjar den 6 augusti, så han hinner precis bli 11 månader. Vi fick plats hos samma dagmamma som Axel, så de ska gå tillsammans de första två månaderna! :) så lättad och glad är jag, för hon bor typ 500 meter från dagiset Axel ska börja på i oktober :D och är helt underbar!

    Har ni andra också fint väder? Vi har haft över 25 grader och sol hela veckan och det ska fortsätta ett tag till. Jag sitter med morgonkaffet på terassen just nu och svettas :)

  • Jennypenny83

    Adora, förstår att det ändå svider lite och känns sentimentalt. Sony själv skrev så inser man ju hur pass stormade börjar bli!

    Anna: Gud vad skönt att det har kommit igång. Men jag blir ju mörkrädd över att läsa hur svårt det kan vara att få hjälp på det mest banala och vanliga problemet...
    Jag har aldrig haft behov av extra samtal med BVC tanten, men vi har sms:at ibland om tider och så, hon svarar direkt.

    Vi har två akta graco belogic, Max bytte för en vecka sedan ungefär. Vi har också en stor bil, men det är verkligen inte mycket plats till framsätena, så den som kör kan inte dra bak sätet längre än det är nu... Men vi är skitnöjda!

  • Jennypenny83

    Hur menar du med nivåskillnad? Visst händer det att huvudet trillat framåt ibland men överlag tycker jag de sitter jättebra i stolen. Att den är så pass hög gör att de kan se ut ur bakrutan och kan följa med i vad som händer runt omkring, vilket betyder roade barn under färden. Vi har en Peugeot partner.

  • Jennypenny83

    Vad skönt för Vidde! :)

    Haha har aldrig spekulerat på det med stolen faktiskt, men ska kolla imorgon när jag sätter in barnen! Jag valde den just pga bra kritik och Axel har alltid suttit bra.

  • Jennypenny83

    Härligt med resan! Vi åker till Rhodos om ett par veckor på all inclusive :) längtar!

    Max är allt annat än lat, det är full fart i all hans vakentid, vilket inte är så få timmar. Idag sov han bara en runda på två timmar mellan kl 7.15 och 21.30! Glad var han också den lilla skiten :p
    Vi var hemma hos min mamma ikväll och Axel sprang genom hela huset, gömde sig, sprang igen osv, Max var helt till sig av glädje och kröp efter så fort han bara kunde. När Axel gömde sig, satt han och kikade runt, helt spänd, och tjöt och hoppade när han kom fram igen. Jag hann filma lite, det var så sött! Kul att de leker så tillsammans ibland, annars tycker Axel mest han är jobbig och fördärvar hans lekar :)

Svar på tråden Forts.-tråd för "Vi som precis plussat med syskon"