Inlägg från: Jennypenny83 |Visa alla inlägg
  • Jennypenny83

    Forts.-tråd för "Vi som precis plussat med syskon"

    Adora: vad tråkigt med festen, men jag förstår dig. Tyvärr syns det ju inte utanpå alltid hur man mår, speciellt inte efter man har varit iväg och kommer hem helt förstörd. Små saker som är lätta för andra blir plötsligt en stor börda för den som har smärtor. Min mamma har problem med ryggen, men folk förväntar ofta att hon kan följa med i alla andras tempo ändå. De ser ju inte henne sen när hon ligger vaken på nätterna pga smärtor.

    Tinne: vilken skräckupplevelse! Du är ingen dålig mamma alls, alla barn slår sig ibland. Men just olycksögonblicket och synen av barnet som slår sig ätsar sig fast på näthinnan. Det är svårt att släppa, och även tanken om vad som kunde hänt...

  • Jennypenny83

    Axel klämde snoppen (!) i gåstolen häromdagen... Max klättrar mer på den än han kör i den, ren tur han inte har slagit sig än.

    Janno: ja, åka båt kan vara svårt med bebisar, bökigt med flytväst speciellt tycker jag.
    Trist med sömnen... Vet ni varför? Bröstet är både bra och dåligt, det är en smidig lösning just där och då när man är trött, men är det inte hunger så stör det ku faktiskt en del. Jag var också snabb att ge bröstet innan, men Max sover mycket bättre nu när han får flaska istället. Han vaknar till vid två på natten, då jagar jag upp sambon att värma den, jag ger, sen sover han till sju åtta.

  • Jennypenny83

    Jag tycker faktiskt det har fått mycket bättre än jag trodde det skulle göra med att ha Axel hemma i 4 veckor. Jag längtar inte tills start hos dagmamman igen om 2 veckor, men då börjar jag ju jobba igen också.

    Vi var på Legoland idag, väldigt uppskattat av barnen! Deras kusiner är här och hälsar på plus syrrans nya killes två barn, så det har varit full rulle här sedan de kom. Men det betyder ju också att Axel är aktiverad hela dagarna :) farmor ska ha honom till övernattning och mys nästa vecka. Första gången de ska ha honom själva, blir spännande!
    Vi köpte faktiskt säsongspass till Legoland också, eftersom det var så lyckat. Vi har ju bara en timmes bilresa dit :)

  • Jennypenny83

    Ursäktar min tystnad, men har fokuserat på barn/ hem/ sömn etc de senaste veckorna :)

    Janno, phyy, skönt att du också överlevde första jobbedagen! Så gjorde även jag och jag tyckte till och med att det var ganska kul. Kände mig uppskattad av kollegor och "mina" patienter kom ihåg mig och frågade hur det gick med mina pojkar :D
    Max första dag hos dagmamman kunde gått bättre, sovit dåligt och var ganska mycket ledsen, men han har varit svår för mig också länge. Just klängig och sovit dåligt... De ska ju också hitta en rytm. Axel tyckte det var segt imorse men annars har han haft helkul. Imorgon är Max ledig, ska till öronläkaren igen. De misstänker att ett av rören sitter för långt ut och inte fungerar... Ska fråga om de nu ändå ska söva honom igen pga nytt rör, om de då inte också kan ta polyperna samtidigt. Ofta hjälper ju det och han blir ku snart ett år.
    Så vi har fullt upp, men jag läser allt ni skriver, bara så svårt att hinna med att svara.

    Kram på er!

  • Jennypenny83

    Jag skulle faktiskt leta efter väckarklockan på mobilen igår kväll haha... Den har ju inte varit använd på över ett år typ.
    Förstår din känsla Janno, hade ungefär samma. Men jag tyckte ändå det var skönt att vara vuxen, egen, sjuksköterska och fokusera på annat än bebis och småbarn.

  • Jennypenny83

    Ser att nu skriver om att krypa etc. Mina barn var 6 och 7 månader när de lärde sig det. Axel gick strax innan 10 månaders dagen och Max tog sina första steg förra helgen och samtidigt reste han sig själv utan stöd, som om han aldrig gjort något annat. Men han kryper ändå mest, men vill gärna gå och hålla i en hand. Så här travar vi sönder golven just nu :)
    Han trivs hos dagmamman och har kommit på att det är mycket mysigare att sova i hennes famn än i vagnen haha... Stackars henne :P
    Just nu är vi faktiskt snorfria, peppar peppar. Det var annars ett bra tag sedan.
    Snart ett års kalas här också, fattar det inte heller!

  • Jennypenny83

    Usch vad jobbigt med så många amningar på natten... Flaskan har räddat mig där. Annars hade jag aldrig orkat jobba 100%. Max vaknar 1-2 gånger, vaknar han mer så är det öronen som spökar igen. Längtar till den 28 när han ska opereras.

    Har jobbat helg och även idag, fy vad olidligt varm det var. Kunde knappt tänka en redig tanke... Glömde mobilen i bilen, hann upp på kontoret innan jag upptäckte det, slängde av väska och vad jag annars hade i händerna, endast för att upptäcka att jag glömt bilnyklen när jag står bredvid bilen och tittar in på telefonen... Hur tanklös får man bli?!

    Är ledig imorgon och då ska vi leka med bonuskusinen :)

  • Jennypenny83

    Grattis till Viggo!!!!!! Superkul med lyckat kalas :)

    Haha vad jag skrattade åt det med bindorna :D Axel trodde det var ett plåster jag tog på sist jag hade mens, så det skulle han ju berätta till alla efteråt... Och Max öppnar alla skåp här hemma inklusive badrumsskåpet. Stolt som en tupp satt han med mina tamponger en dag... Inte bara vi som inte har ett privatliv :)

    Max går nu stadigt, nästan småspringer. Så urgulligt när han tultar fram :)

  • Jennypenny83

    Åh vad skoj T inne! Tålamod betalar sig i längden :)

    Imorgon ska Max opereras igen. Nya rör (de gamla har trillat ur efter bara 4månader) och så tar de bort polyperna samtidigt. Kul att använda sina semesterdagar på det :( men bara det hjälper så. Här kan man inte vabba, så det blir mycket pussel när barnen är sjuka.
    Dagmamman ville att jag skulle ta hem barnen i torsdags pga röda prickar som Max hade fått. Så fredag delades mellan svågern, sambon och farmor. Barnen hade haft jättekul, men Gud vad jag mådde skit över den lösningen.

Svar på tråden Forts.-tråd för "Vi som precis plussat med syskon"