Inlägg från: Jennypenny83 |Visa alla inlägg
  • Jennypenny83

    Forts.-tråd för "Vi som precis plussat med syskon"

    Fy för all slags sjukdom, men tandvärk är ju direkt vedervärdigt... Hoppas det gick bra hos tandläkaren!

    Grattis på 4-årsdagen Alice! :) mysigt att ha mormor så nära en hel vecka, jag är bortskämd där och bor bara en km från min mamma så vi ses ju jätte ofta.
    Förhållande... Ja du... Så länge sambon får sina egna behov uppfyllda så går det bra. Vi har haft våra perioder, då vi har levt. Sida om sida utan djupare respekt och gått varandra på nerverna. Oftast är de perioder som sambon mår dåligt psykiskt, jag orkar bara inte två små barn och en sambo som inte kan annat än sig själv och knappt det bara. Jag har det tunga ansvaret över hem, barn, ekonomi etc. Han frågar hur jag vill ha saker gjorda, barnnaglar vägrar han klippa och vika tvätt är en by i Ryssland.
    Han hjälper däremot med mycket annat, jag lagar ju aldrig mat tex. Och han är väldigt uppmärksam på mitt mående. Det har tagit tid för oss att nå så långt och vissa dagar vill jag ändå slänga ut honom ;)
    Sex har vi då och då, mest för hans skull. Jag vill ha ömheten, men sexlusten är som bortblåst. Jag är så trött hela tiden så när barnen sover för kvällen, så är sex bara inte en prioritet för mig... Men det gör ändå mycket för stämningen i vår relation att ge sig på det ändå, för annars hade han surat och varit grinig hela tiden.

  • Jennypenny83

    Just det! Hurra T inne, vad kul! Förstår att du är stolt :) vår dagmamma verkade inte synnerligt glad för vår förfrågan om att hjälpa på toaletten eller pottan... Men jag tänker fråga varje dag hur det går, för för oss går det kanon. Man ska bara uppmana honom, han säger inte ifrån själv om han har blöja på sig, så hon måste ju göra en insats.

  • Jennypenny83

    I min värld heter ni jannovich, Adora etc :D haha... Men jo, det är en fin ide, mitt namn är ju ganska genomskinligt - Jenny :)

    Men vad mysigt med så många barn! Kräver en del plats dock och uppmärksamma föräldrar hihi...

  • Jennypenny83

    Anna, ja jag har samma problem ibland, men oftast är han ledsen för att han är övertrött och inte absolut hungrig. Men han tömmer ju brösten ändå och när det sen är matdags är där ju inga stora mängder kvar...

    Vi slåss med krupp hos Axel, andra natten på rad nu. Har varit hos doktorn två ggr pga hög feber och för att få medicin på spacer, men fick bara besked på att härda ut och gå utomhus... Igår blåste det halv storm och regnade, jätte kul liksom, och försök förklara för en två åring varför han mår skit och inte kan få luft ordentligt... Han sover halvsittandes, inpackad med mössa, vantar och åkpåse i ett rum med öppna fönster, tillsammans med sambon. Jag sover med Max. Jag litar på sambon, men min sjuksjöterskenerv har ändå svårt att inte själv sova med honom och kunna lyssna på andningen. Men jag pallar inte pendla mellan det och amma varannan timme som vi gör just nu. :( ja gnäll härifrån idag som ni ser.

    Kläder sparar jag allt, jag har ärvt det från min syster och vi låter det vara inom familjen, så inte alla behöver börja från noll. Har lånat ut en overall i str 56 till en kompis som är beräknad till på lördag. Lite kul för Axel åkte hem från bb i den :)

  • Jennypenny83

    Jag har haft några små oregelbundna blödningar, men ingen riktig mens. Den kom först när jag nästan slutat amma sist, så hoppas på samma nu.
    På tal om att trappa ner amning och ersätta måltider med gröt eller riktig mat, så tycker jag det går jätte trögt... Jag får max i honom en kvarts portion, och mycket av det kommer ut igen. Dessutom vill han helst inte sitta, utan spänner sig som en fjäder och vill stå eller faller till sidan i matstolen... Frustrerande är ordet! Han är ju snart 6 månader så han ska över på mer än bröstmjölk.

  • Jennypenny83

    Adora, jag hade också köpt ett test, bara för att kunna släppa tanken. Man kan ju få utomkveds med spiral...

    Krabbo: jag är säker på att du är fin oavsett form, men jag förstår dig. Jag kände mig hemsk och ful och plufsig efter förlossningen, fast vikten gick neråt. Kan verkligen rekommendera någon form av träning, det hjälper på självkänslan :)

  • Jennypenny83

    Vi kämpar också med mos och gröt. Det jag tycker är jobbigast är att Max inte vill sitta ordentligt, så blir han sur och vill inte äta heller... Däremot så accepterade han flaskan igår!!! Han drack 60ml (det var vad jag hällt upp), ammade och somnade sedan ganska problemfritt. Han fick tunna vantar på sig i sängen och sov mellan kl 21.30 till 02.30. Detta har inte hänt på flera veckor! Jag är helt slut av att vara vaken varannan timme på nätterna. Hoppas hoppas detta funkar nu!
    Axel är fortfarande slö och jag börjar också känna av förkylningen nu.

    Jag känner igen det där Adora! Vårt hem ser likadant ut just nu. Sambon prioriterar det inte, men han har inget emot att ta barnen så jag kan vila eller städa. Just nu tränar han dock, så det är jag som hänger på hemmet, nu när Max sover. Morr...

  • Jennypenny83

    Han river sig i ansiktet, när han är på gränsen mellan att sova och vakna så kör han runt händerna på huvudet och det gör ju ont för han är så hårdhänt. Så gnäller han och vaknar ännu mer.

  • Jennypenny83

    Grattis Viggo!! Det är en milstolpe tycker jag, det där späda är liksom stort sett borta och blir mer ett litet barn om du förstår hur jag menar :)
    Vi har ca två veckor kvar till halvårsdagen, precis som med Axel kommer den att firas med litet kalas med en halv tårta.

  • Jennypenny83

    Jag försöker också med flaskan, med blandat resultat. Ikväll blev det bara 30 ml men han var jätte trött och hade ammat från fullt bröst en och en halv timme innan... Han somnade iaf och sover än :)

    Gröt och mos tar jag det också lugnt med, han äter lite. Risgröt introducerade jag idag (hemmalagad) och det åt han glatt av.
    Var det inte för att främja helamningen fram till 6 mdr, som de ändrade rekommendationerna?! Tror man ska lyssna på individen och se när de är redo och verkar intresserade.

Svar på tråden Forts.-tråd för "Vi som precis plussat med syskon"