• Påskliljan

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    april12: jag har själv aldrig kommit så långt så jag vet inget om storlek i förhållande till vecka. Men jag tänker att finns säkert en viss mätosäkerhet, både i olika maskiner och var läkaren bestämmer sig för att mäta. Kanske råkade du få två ytterligheter. Skönt att du kan få IL idag, hoppas att det är det som behövs för att det ska gå rätt väg!

  • Påskliljan

    Jag kommer inte ihåg vem det var som undrade om FBC under IVF behandling, men här är i alla fall en sammanfattning av min behandling fram till äggplock. Jag har kört långa protokollet.

    Dag 5: FBC + IL (skulle egentligen ha varit ett  par dagar innan eller vid mens, men det gick inte att lösa praktiskt)

    Dag 9: FBC

    Dag 10: Stimuleringsstart

    Dag 17: Mail från Dr D, med besked "Please have another infusion when possible and repeat the blood test FBC in 3-5 days after the infusion." 

    Dag 21: Äggplock och IL

    Jag tror alltså att om droppen kommer nära inpå varandra behöver man inte ta nytt FBC innan IL utan då kan han använda det tidigare värdet som referens.

  • Påskliljan

    Aylak, Dr D trodde också att vi skulle kunna lyckas bli gravida utan ivf. Vi var där för ett år sen och då hade vi försökt i nästan fem år, gjort sex ivf-er, aldrig plussat på ivf, men haft ett svagt plus som slutade med misstänk utomkveds. Vi beslutade att försöka med immunsupport under ett år, men tyvärr har det inte lyckats, så nu är vi igång med första ivf-en med immunsupport. Jag har dock inte haft några direkta "immunsymptom" men jag hade förhöjda värden på tnf-alfa, ifn-g och CD56. Jag vill inte ta bort dina förhoppningar, men ge en nyanserad bild. Jag tycker dessutom att det kan vara värt att försöka på egen hand ett tag (såvida man inte känner sig stressad av sin ålder). Det är både fysiskt, psykiskt och ekonomiskt skönt att inte göra ivf på ett tag.

  • Påskliljan

    april: Jag beklagar verkligen din hemska födelsedag. Vill kunna trösta men finner inga ord, antagligen finns det inget som hjälper just nu.

    Det är verkligen tvära kast mellan hopp och förtvivlan. Många kramar!

  • Påskliljan

    Måste höra om någon av er har fått väldigt höga leukocyter i samband med ivf?

    Jag tog ett nytt FBC igår (fyra dagar efter ET) och leukocyterna hade stigit från ca 8 (alla tidigare FBC) till ca 18. Sjuksköterskorna som såg resultatet blev oroliga och ville boka en läkatid till mig.

    Jag sa dock att jag ville avvakta Dr D åsikt, men han har inte svarat.

    Kan detta vara en immunattack eller bara en vanlig förkylning som känns vara på G?

  • Påskliljan

    Tack Cathy och Strumpan! Nu känner jag mig lite lugnare. Även om jag hoppas attt kroppen inte attackerar embyona. Jag gjorde färskförsök och sa till sjuksköterskorna att det höga värdet antagligen berodde på behandlingen, och eftersom jag inte känner mig riktigt sjuk accepterade de det.

    Jag tar inte östrogen, just nu tar jag progesteron och alla immunmedicinerna. Jag fick IL senast för en vecka sedan, det borde ju hjälpa lite.

    Hoppas Dr D svarar snart, misstänker att han kommer ordinera IL. Ska kanske ta och boka in en tid bara för säkerhets skull?

    Ni som gjort IVF eller blivit gravida naturligt, hur tätt har ni fått IL som mest?

    1,5 vecka borde väl inte vara för tätt inpå förra?

  • Påskliljan

    Jag lyckades få ett nytt IL dropp i fredags, vilket var 9 dagar efter det förra. Jag har inte tagit något nytt FBC utan tänkte göra det imorgon eller på torsdag. Dr D har fortfarande inte svarat på mitt förra FBC, trots att jag påmint en gång. Jag blir irriterad över att han inte svarar, när jag nu betalt extra för support under IVF. Men eftersom jag tog ett nytt IL på eget bevåg, så känner jag att det nog ändå inte är så mycket annat man kan göra. Tänker skicka en ny uppdatering när jag tagit nytt FBC. Hoppas han svarar då.

    Idag är jag på RD 11, men förra onsdagen fick jag en extra spruta hcg, så jag har inte testat själv, vill inte få falska positiva förhoppningar. Jag har testdag på fredag.

  • Påskliljan

    Angel00: Tack, hoppas du också får svar snart

    mumwannaB: Grattis till plusset, när har du officiell testdag? Min behandlingsplan sträcker sig också bara så här långt, men med ett "you may need another infusion..." och med en sådan kommentar vill man ju gärna ha en kommentar när det blir stora förändringar i FBC. Men jag håller med om att det nog är dumt att tjata. Jag skickar en ny uppdatering när det händer något nytt.

    Är det någon som vet hur snabbt hCG sprutan försvinner ur kroppen? Jag drömde i natt att allt gick åt skogen och har varit ovanligt orolig och nervös idag. Så därför funderar jag på om jag ska testa själv imorgon i alla fall.

    Ni som betalt för support under graviditeten, vad kostar det?

  • Påskliljan
    che71 skrev 2013-09-12 21:28:34 följande:
    Hur mycket ska man ta då?



    Under ruvarperioden efter IVF har jag tagit Utrogestan vaggisar 200mg, 3ggr per dag.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!