• Påskliljan

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    MijnC skrev 2013-09-23 18:01:21 följande:
    Hur har det fungerat när ni beställt IL av Mina? Hur lång tid har det tagit? Har hon meddelat via mail att det är skickat? Jag skrev till henne i tisdags förra veckan och bad henne skicka IL. Jag har inte fått något och hon har inte svarat på mailet. Dr D bad mig ta IL på onsdag. Är det någon som har IL som jag kan få köpa?



    Förra gången svarade hon på mailet och gav mig även ett tracking nummer när hon skickat påsarna, sen gick det på ett par dagar.

    Denna gången har hon inte svarat mig heller.
  • Påskliljan

    Idag var jag på VUL och tog hcg. Hcg hade bara dubblerats på en vecka (idag 451) och läkaren kunde inte se någon tydlig hinsäck (bara något som skulle kunna vara en hinsäck). Så ha sa att det finns ingen chans att det ska kunna fortsätta utvecklas normalt, och sa att jag kunde sluta med medicinerna. Självklart var förkrossad och tänkte att nu är det kört.

    Trodde även Dr D skulle säga det samma, men han svarade att han inte är säker på att det är över än och vill att jag fortsätter med alla mediciner.

    Vad tror ni?

    Har inte mycket hopp kvar själv, men tänker fortsätta ta medicinerna.

  • Påskliljan

    Tack för alla uppmuntrande ord!

    Har nog börjat hoppats lite igen trots allt, är i alla fall inte så deppig idag som jag brukar vara efter en misslyckad IVF.

    Är också väldigt glad att jag inte slutade med progesteronet innan jag fick svar från Dr D.

  • Påskliljan

    Grattis Prickig och alla er andra det går bra för.

    För min del går det tyvärr dåligt, hcg hade sjunkit från 451 förra veckan till 115 denna veckan. Nu trodde inte heller Dr D att det fanns nån chans längre. Så nu väntar jag i princip bara på att jag ska blöda ut det:(

  • Påskliljan

    Tack alla för er stöd, det värmer.

    Jag undrar lite hur lång tid det brukar ta innan man börjar blöda, jag slutade med progesteronet i fredags och fortfarande inga tecken på att det ska komma igång.

  • Påskliljan

    Är det någon som fått konstiga biverkningar när ni börjat trappa ner Prednisolon?

    I måndags minskade jag dosen med 5 mg, och nu känner jag mig darrig i hela kroppen, speciellt när jag gör något som kräver minsta lilla muskelkraft. Undrar om det beror på nedtrappningen eller stressen/sorgen efter ett missfall i kombination med en förkylning.

  • Påskliljan

    Tack för info mum, då ska jag ge det några dagar och kanske inte göra nästa minskning av dosen förrän symptomen är borta.

    Hur brukar ni trappa ner? Har tagit 20 mg/dag sen slutet av augusti. Dr D sa att jag skulle halvera dosen var tredje dag ner till 2,5 mg. Jag funderar dock på att ta det långsammare och jag började med att gå från 20mg till 15mg.

  • Påskliljan
    snartgravid skrev 2013-10-10 18:21:07 följande:
    Jag förstår inte. Jag har Pharbio Omega-3 forte kapslar 250mg. Ska man ta 12 st per dag?

    Är inte det för mycket?



    Jag har Pharbio omega -3 forte 70% och på den burken står det att en kapsel innehåller totalt 630 mg omega 3 fettsyror. Så jag har tagit 3 kapslar på morgonen och 3 på kvällen. Konstigt att det står 250 mg per kapsel på din.
  • Påskliljan
    Zinfandel skrev 2013-10-10 21:11:14 följande:
    De är inte de bästa. Mina är 1000 mg/ST så jag tar ca 3 st/dag. Byt åtminstone till en som är 500 mg/st. De kan hjälpa till att balansera immunförsvaret så det är viktigt.



    Är det bara att det är låg dos per kapsel som gör att de inte är de bästa, eller finns det nån annan anledning?
  • Påskliljan
    leah2012 skrev 2013-10-10 21:32:46 följande:
    Jag tar en mumomega per dag. Någon annan som tar den? Den innehåller:

    En kapsel á 750 mg innehåller: Fiskolja (DHA 300 mg, EPA 42 mg, AA 8,4 mg, DPA 8,4 mg), Nattljusolja (GLA 15 mg, Vitamin E 2,8 mg). Är det tillräckligt?

    Ni som tar clexane/Fragmin. Tar ni trombyl eller motsvarande också? De kompletterar väl varandra, dvs det blir inte tårta på tårta eller? Tar ni trombyl på eget initivativ eller på inrådan av läkare?  



    Jag blev ordinerad både Clexane och trombyl, de verkar tydligen på lite olika sätt. Jag har dock inte riktigt förstått vad skillnaden var bara att de är olika.
  • Påskliljan

    Katt, mina leukocyter och neutrofila steg också efter ivf stimuleringen. Leukocyterna dubblerades och hämnade utanför referensintervallet, det var t.o.m. så att sköterskorna som tog provet ville boka en läkartid till mig, men någon här inne sa att det var normalt efter ivf. Jag frågade också Dr D men han svarade aldrig på det så jag antar att det är normalt.

  • Påskliljan

    Visst var det någon här som nyligen hade fått en plan för FET. Jag skrev till Dr D för en månad sedan och bad om det, men har fortfarande inte fått svar. Om någon har en behandlingsplan för FET, får ni gärna inboxa mig. Det skulle vara skönt att åtminstone ha en ungefärlig plan att gå efter tills jag får en personlig.

  • Påskliljan
    Snart lycklig skrev 2014-02-12 18:00:42 följande:
    Zinfandel, om man kombinerar progesteron med östrogen inför ett FET, hur ordineras man då? Vad bör man ta? Hur mkt? Hur länge? Vet du det?



    Jag har precis gjort en FET där jag hade östrogenplåster hela cykeln. Jag bytte plåster varannan dag, enligt ett schema som jag fick, jag började med ett plåster, var uppe i fyra plåster vid transfer för att sen ha två fram till testdag. Jag tog också Utrogestan 200mg vaginalt tre gånger per dag från ett par dagar innan transfer fram till testdag.
  • Påskliljan

    Jag bor utomlands och gjorde FET i Schweiz, jag fick känslan av att detta var ett standard protokoll för FET. Jag tog en nedregleringsspruta (decapeptyl) på cd 21 och sen började jag med östrogen plåster efter 14 dagar när jag fått mens. Plåstrena heter Estradot 100 och ska ge 100microgram /24 Tim tror jag.

    Jag hade testdag igår och det var negativt så denna gången funkade det inte. Dr D menar att jag hade en mycket stark immunologisk reaktion direkt vid implantation. Jag tog ändå IL vid återföring, plus två gånger till innan testdag.

    Ni som vill ha det exakta schemat för hur jag skulle byta plåster kan väl inboxa mig era mailadresser, så kan jag maila över en kopia på det.

  • Påskliljan

    Någon här som gjort FET i stimulerad cykel med östrogen preparat och som fått biverkningar efteråt? Jag gjorde FET med östrogenplåster för två månader sedan. Idag är det 7 veckor sen negativt gravtest och då slutade jag också med alla mediciner. Sen dess har jag haft "klimakteriebesvär" med värmevallningar och jag svettas extremt mycket, vaknar dessutom oftast ett par gånger per natt av att jag svettas, ibland är jag helt genomvåt av svett. Jag var hos läkaren som gav mig remiss till provtagning som ska göras cykeldag 2, men nu är också mensen två veckor sen . Och jag kollade senast i söndags att jag inte är gravid. Någon som varit med om nåt liknande? Eller som vet hur lång tid det tar för kroppen att bli normal igen, eller om man kan göra något åt det. Börjar bli riktigt trött på detta.

  • Påskliljan
    Katt12 skrev 2014-04-02 09:26:18 följande:
    Påskliljan, intressant det du skriver! Jag har haft det likadant sedan jag gjorde IVF m progynon stöd (östrogen) efter ET i slutet av förra året..?! Trodde att jag börjat få klimakteriesymptom, men tyckte samtidigt det var märkligt att det dök upp så plötsligt direkt efter IVF behandlingen.

    Har du tagit upp detta med nån läkare, vad sa de i så fall? Hur lång tid dröjde det innan du fick mens igen, för jag antar att du fått det. Jag tror att det beror på att kroppen "stängde av" östrogenproduktionen när den fick artificiellt östrogen och att den fortfarande inte har fattat att den ska producera det igen. Det är bara min tolkning, men i min hjärna låter det logiskt. Funderar på om det varit bättre art trappa ner östrogenet istället dör att sluta tvärt. Jag kan dock inte minnas att jag hade några sådana biverkningar förra gången jag gjorde FET (då med progynon). Men efter åtta IVFer kanske kroppen är så påverkad av hormoner att den inte fattar vad som är normalt. Min läkare sa också att jag inte behövde vara orolig för att vara i klimakteriet, eftersom jag hade bra amh värde för ett halvår sedan. Jag är inte heller så nervös för det jag är bara riktigt trött på att svettas så mycket. Sitter nu också skriver med böjda armar och svetten rinner från mina armveck.
  • Påskliljan

    Stort grattis SL! Tillåt dig själv att vara lycklig nu och försök att inte oroa dig, även om jag vet att det är näst intill omöjligt! Om jag kommer ihåg rätt så är det bra om hcg dubbleras var 48 timme, och ditt hade ju mer än fördubblats! Förstår att det nog blir svårt att ta ett nytt hcg på fredag, men jag skulle nog ta ett nytt på måndag bara för att se att det fortsätter stiga.

  • Påskliljan

    Jag och mannen har börjat fundera på äggdonation och nu undrar jag om någon av er vet någon klinik där äggdonationen inte är helt anonym utan där barnet kan få reda på information donatorn när det blir vuxet?

  • Påskliljan

    Är det någon som har några vetenskapliga artiklar om hur TSH och de andra sköldkörtel hormonerna påverkar fetiliteten?
    Samt vetenskapliga artiklar som visar på vilka nivåer av TSH det är bäst att ha ur fertilitetssynpunkt?
    När jag googlar så hittar jag bara hemsidor som säger att TSH ska vara under 2 eller närmre 1, men ingen som hänvisar till några studier. Skulle gärna vilja ha med det när jag ska till en ny läkare nästa vecka för en second opinion.

  • Påskliljan
    UndrandeSökare skrev 2017-12-21 08:32:48 följande:
    Jag beklagar verkligen att det inte gick vägen för dig/er. Har ni några barn sen tidigare?

    Jag har själv också fått konstiga biverkningar av flera mediciner som används vid detta bla prednisolon som ger mig hjärtklappning redan på låga doser och IL fungerar som p-piller för mig. Så du är inte ensam av att ha fått konstiga biverkningar av immunmediciner.

    Ta hand om er och hoppas att ni lyckas få barn på annat sätt. Kan ni tänka er adoption så kan ju det vara en möjlighet.

    Ta hand om er och fortsatt lycka till i livet.
    Tack UndrandeSökare.
    Nej, vi har inga barn sen tidigare. Vi har kvar två embryon i frysen som vi kanske återför nån gång, men i så fall utan immunsupport. Men just nu tänker vi mer på adoption som ett alternativ, även om det också är en lång och osäker väg.
    Efter 10år av aktiv barnlängtan, med olika behandlingar från och till i 8 år, så tycker jag dock att det är ganska skönt att inte behöva tänka på det och slippa alla extra hormoner.
    Försöker också förlika mig med tanken på att det kanske inte alls blir några barn, även om det är väldigt svårt ibland.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!