• Påskliljan

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    HollyGolightly: Ja, verkligen intressant. Jag har för mig att gången efter jag gått på akupunktur i ett halvår så fick jag färre ägg men att det var den enda gången jag fick några till frysen (dock bara två).
    Blev du gravid med någon av eskimåerna och vad fick du i så fall för behandling då?
    Dr D rekommenderar oss att försöka själva i ett halvår, och att jag ska börja med medicinerna (Clexane och Prednisolon) så fort jag känner mig gravid. Men den enda gången jag varit gravid (spontant) fick jag missfall i vad som borde vara vecka 6 och då hade jag haft mens som vanligt och hade ingen aning om att jag var gravid. Så därför undrar jag lite hur det ska gå. Om man gör IVF så vet man ju precis när medicinerna ska sättas in.

  • Påskliljan

    Criss och TWH, jag har samma problem, har ingen aning om jag skulle vara gravid. Men Dr D sa också att jag ska ta HCG så fort jag känner mig gravid. Men där jag tagit mina prover har det tagit flera dagar innan jag fått svar och då känns det ändå som om det är försent.

    TWH: I någon av de länkarna som du skrev tidigare så stod det att man vid naturlig cykel ska ta IL ca 4-7 dagar innan ÄL och nästa gång vid plus. Jag vet dock inte om det är någon skillnad på när man ska ta det om man har lätt för att bli gravid och får missfall eller om man har svårt att bli gravid.

  • Påskliljan

    Här kommer en liten uppdatering ifrån mig. Jag har precis pratat med Dr D och fått resultaten på alla blodproven. De flesta resultaten var inom referensvärden, men inte följande
    CD56:     13,4   (ref: 2-12)
    TNF-a:     35,8   (ref:13,2-30,6)
    IFN-g:      25,7   (ref: 5,8-20,5)
    Är det någon av er som har legat utanför referensintervallen på samma tester? Vad har ni i så fall fått för behandling? Några andra kommentarer på resultatet?

    För min del verkade han mest bry sig om TNF-a. Han sa att ingen av de andra blodproven visade på några andra bakomliggande faktorer som t.ex. artros. Men han frågade ändå väldigt många gånger om jag har ont i leder (vilket jag inte har). Förresten så kom jag just nu att tänka på att jag har haft problem med vad jag har trott vara musarm, det har blivit bättre med bättre arbetsställning, men så fort jag jobbar för mycket framför t.ex. en bärbar dator så återkommer problemen. Tror ni det kan han något med detta att göra?

    I vilket fall så menade han att jag har dålig äggkvalitet och att det beror på för hög TNF-a. Han trodde att det skulle kunna avhjälpas med IL, men han pratade också om en annan spruta som är mycket dyr, men den ville han inte prova nu, kan det vara Humira han pratar om.

    Han tyckte också att jag ska ta nya blodprover så snart som möjligt och därefter IL och ny FBC efter 3-5 dagar. Förra gången sa att att jag skulle göra det efter 8-10 dagar, så det verkar som om han har ändrat sina rutiner gällande FBC efter IL.

    Han tyckte inte att vi skulle försöka med IVF men istället tyckte han att jag skulle ta Clomifen för att öka chanserna varje månad. Första månaden med Clomifen skulle jag göra VUL för att se hur kroppen reagerar på det, men sen skulle jag bara köra på utan VUL. Själv är jag lite tveksam till det, vill helst inte ha flera bebisar samtidigt, men å andra sidan hellre två än inga alls. Dumt nog sa han inte till mig att köpa med det från Aten, så det måste jag också försöka få tag på.

    Nu ska jag läsa i boken och se om jag kan få ännu mer förståelse för det här. Dessutom blir ska jag nu försöka leta läkare som är villiga att hjälpa till med detta. Har precis flyttat utomlands och det ska bli spännande att se hur de ställer sig till reproduktions immunologi här. Det känns tungt att behöva dra igång allt detta när man är helt ny i ett land, men ändå skönt att man hittat något som är fel och som man kan jobba vidare med.

  • Påskliljan

    Tack för era tips och kommentarer, jag det känns trist att det verkar vara svåra problem jag har, men skönt att veta varför det inte har funkat och bra att det finns något man kan göra åt det.
    Zin: Jag har precis börjat utesluta gluten ut kosten.
    Dr D ordinerade också fiskolja, men han sa aldrig hur mycket, jag äter 3-4 kapslar Pharbio Omega-3 per dag (alltså mellan 1890 och 2520 mg per dag)
    Socker ska jag verkligen försöka minimera, gäller det även frukt? Jag älskar frukt och äter ofta minst två per dag. Jag visste inte att tomatjuice var bra, det har jag aldrig druckit eftersom jag tycker det inte verkar vara så gott, men nu ska jag i alla fall prova.

  • Påskliljan
    Zinfandel skrev 2012-09-07 19:10:25 följande:
    Frukt innehåller så mycket annat bra som överväger det lilla fruktos det medför!
    Jag hoppades och trodde att det skulle vara såGlad och det är tur, för det är tillräckligt svårt att inte äta godis och massa annat sött
  • Påskliljan
    Zinfandel skrev 2012-09-12 18:40:55 följande:
    Hej tjejer, goda nyheter! Dr D har just mailat att han har skaffat en kontakt som kan skicka diverse mediciner till oss Skrattande så slipper vi stånga oss blodiga här... Jag ska ta reda på lite mer och återkommer så snart jag har mer info, innan alla mailar sönder honom Flört Det kostar lite men det löser mångas problem....
    Vad bra! Än så länge har mina medicinproblem löst sig, men det är ju bra för alla som kämpar att kunna lösa det lite smidigare och framförallt att slippa stressen det kan innebära.
  • Påskliljan

    Jag tänker att det är bra att alla inte får samma rekommendationer angående när man ska ta IL. Vi är ju alla olika och det betyder väl att han faktiskt anpassar behandlingen till varje person. Samtidigt förstår jag att det känns lite frustrerande att ta IL först vid gravidkänning, speciellt om man inte har några tydliga känningar vid graviditet.

  • Påskliljan

    Ni som fått remiss på utspädd IL hur har den ordineringen sett ut?
    Till mig sa han bara att jag skulle ta 150ml och ingenting om utspädning. Men när jag var i Aten fick jag den utspädd och då fick jag hela påsen. Det känns ju som om det vore bättre att få den utspädd, men hur räknar man då ut mängden?
     

  • Påskliljan

    Jam08: Jag känner igen mig i mycket av dina funderingar! Frågan är vilken väg man ska gå för att få barn.

    Till oss sa Dr D (även innan jag hade fått bekräftade immunologiska problem) att det var problem med äggkvalitén. Detta grundade han på att jag också har fått ut många ägg vid IVF, men att inte så många har blivit befruktade och att de som blivit befruktade ändå aldrig blivit till något plus.
    Efter att mina Chicago prover visat att jag har immunologiska problem så sa han att det är immunförsvaret som gör att jag får dåliga ägg. Så för min del tänker jag att det varken är någon idé med ÄD eller surrogat eftersom mitt immunförsvar attackerar på båda ställena. I så fall måste man nog köra bägge samtidigt. Jag vet inte om jag tänker rätt, men det är nog viktigt att kolla upp detta eftersom det kostar mycket med både ÄD och surrogat och man vill ju inte lägga massa pengar på det om det ändå är mycket liten chans att det ska lyckas.

    Jag hoppas ni tillsammans snart landar i vilket som är nästa steg för er. 

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!