• Påskliljan

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Saga33: vi verkar ha liknande åkomma, han menar också att mina äggstockar ser bättre ut än vad IVF resulterat i. För min del rekommenderade han dock att jag skulle testa med IL i några cykler eftersom jag också hade högt TNF. Men när det inte gav resultat rekommenderade han också DHEA och Agnus Castus. Jag bor inte längre i Sverige, men min fertilitetsläkare här rekommenderade att köpa DHEA från www.siniq.com, han sa att det var en seriös sida. Tyvärr tror jag dock att det är förbjudet att sälja/importera som hälsokost i Sverige. Så jag vet inte om det kan funka för dig.

    Agnus Castus hittade jag bara i små doser (20mg) här, och Dr D sa att jag skulle ta 1000mg/dag, så till slut hittade jag en svensk hemsida som sålde det i högre doser. Vilken dos rekommenderade han till dig? Jag vet inte hur seriösa de är, men jag chansar.

    Adressen är www.vitaminbutiken.se

  • Påskliljan

    Ja i USA kan man köpa DHEA. Har hört att man i princip kan köpa det i vilken matvaruaffär som helst. Vet inte om det är sant, men det ska i alla fall inte vara så svårt att få tag på där.

  • Påskliljan
    Zinfandel skrev 2013-03-13 07:46:52 följande:
    Ptrrooo!! Ser att ni pratat mycket om tsh men jag tror att vi måste backa bandet lite så att vi inte missar lite väsentligheter i det hela. Först & främst så går det inte att bara referera till ett enda värde vid ett tillfälle. TSH, precis som alla andra värden, påverkas av mycket och förändras hela tiden, kroppen är som bekant ganska komplex. Det kan ändras över dagen och påverkas av andra hormoner i cykeln. Att se till tsh utan se till T4 är ganska meningslöst. Men det viktigaste av allt är inte värdet utan hur man mår. 1,0 är därför bara en riktlinje men den mest intressanta frågan är vid vilket värde man är symptomfri, en del behöver ligga högre och en del lägre, det är därför ni får olika svar från olika läkare (men



    Vad är det egentligen för symptom man ska vara fri ifrån?

    Jag har haft mellan 1,5-2,2 men ingen läkare har någonsin reagerat på det.
  • Påskliljan

    Ni som tar/tagit DHEA, har ni fått några biverkningar av den?

    Jag startade i förrgår och jag har igår och idag svettats och frusit om vartannat. Jag undrar om det kan vara biverkningar eller om jag är på väg att bli sjuk eller om det är nåt annat.

  • Påskliljan

    Tack för svar ang. DHEA.
    Nej jag har inte mätt mitt DHEAS-värde.
    Dr D rekommenderade mig att ta 3x25mg/dag trots att jag hade något högt TNF. Men som Zin säger, det hjälper ju inte med lågt TNF om äggkvaliteten ändå är dålig. Dr D verkar i alla fall vara övertygad om att jag har dålig äggkvalitet, så nu testar vi detta ett tag. Det känns dock lite som om han kör "trial-and-error" metoden, när det inte funkade med IL så testar han nästa steg, med DHEA och IL. 

  • Påskliljan

    Någon som vet om det går att spara det IL som inte används till en senare gång?
    Jag fick igår IL på ett nytt ställe och där tog de ut den mängd IL jag skulle få och blandade i flaskan med koksaltslösningen. Sen var där alltså kvar 130 ml IL och de stängde igen påsen och sparade den till nästa gång.
    Det känns ju bra att halva påsen inte går till spillo, men jag är lite orolig för att det inte ska vara sterilt/OK nästa gång jag får det. Någon som vet hur det funkar?

  • Påskliljan

    Ni som köpt IL ad Dr D, vilken mailadress har ni skrivit till? Jag har frågat två gånger om det går att köpa via honom men han svarar inte på det.

  • Påskliljan

    Vi har nu försökt nästan ett år på egen hand med DHEA och immunsupport utan att lyckas och ska därför göra IVF igen (första med immunsupport). Jag har fått en behandlingsplan av Dr D, men han skrev inget om DHEA. Jag undrar därför hur jag ska göra med det. Har för mig att jag läst att man bör sluta med det under behandlingen.

    Skulle ni slutat med DHEA och Agnus Castus? När skulle ni i så fall sluta?

    Jag kör långa protokollet och börjar med nedreglering om ett par veckor.

  • Påskliljan

    Kan tillägga att läkaren jag gör IVF hos, inte tycker att jag behöver DHEA eftersom han tyckte jag hade bra äggreserv. Men om jag förstod Dr D rätt så skulle DHEA hjälpa mot dålig ägglvalitet.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!