• Påskliljan

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Stort grattis Perry!

    TWH grattis till plusset, håller tummarna att det ska gå hela vägen denna gången! 

  • Påskliljan

    Är det någon av er som har betalt Dr D för IVF konsultation utan att göra IVF i Aten, vad innebär i så fall det?
    Jag har betalt för immune support och följt hans ordinationer om IL, men han har också föreslagit att jag skulle ta Serpafar för att öka chanserna varje månad och göra UL för att kolla hur kroppen reagerar på det. Första cykeln reagerade jag inte så bra medicinen, så då ökade han dosen. Denna cykeln har det blivit en cysta och när jag nu skriver tillbaka till honom så skriver han att jag behöver nu hjälp av en IVF doktor och om jag vill ha IVF support av honom så måste jag betala för det. Jag är ju inte intresserad av att göra IVF innan immunsystemet har lugnat ner sig, jag har ju bara följt hans rekommendationer ang Serpafar. Just nu funderar jag på om jag ska betala för hans hjälp eller om jag enbart ska konsultera den läkaren som har gjort ultraljud och som jag också tycker verkar vara bra. Någon som har en åsikt?

  • Påskliljan

    Eftersom jag inte fick svar innan frågar jag igenFlört
    Någon som betalt Dr D för IVF support utan att göra IVF hos honom?
    Skrev och frågade vad det skulle kosta men har inte fått svar...

  • Påskliljan

    Han skrev att om jag ville ha mer support så skulle jag betala för det.
    Jag tänkte inte göra IVF nu, utan har bara tagit Serpafar på Dr D inrådan, för att som han sa, öka chanserna varje månad. Han sa också att jag skulle göra UL för att se hur jag reagerade på Serpafar, men nu har jag fått en cysta och då sa han att jag behövde en IVF läkare, eller betala honom för att få råd.

    Är en cysta farligt? Har det något med immunförsvaret att göra?

    Läkaren som gjorde UL sa att det inte var farligt men att det gör att det inte blir några bra ägg. Dessutom rådde han mig att inte göra någon ny behandling med Serpafar innan cystan var borta. Men jag känner mig rådvill, dessutom har jag mailat och frågat vad det skulle kosta, men inte fått något svar.
    Suck, varför ska det vara så jobbigt? 

  • Påskliljan

    Kom just på att jag kan ju läsa på FertilitetsguidenGlad
    Än en gång tack Zin, för en bra hemsida! Känner mig lite lugnare, men förstår ännu mindre varför jag ska betala extra till Dr D, såvida cystan inte hänger ihop med immunbehandlingen på nåt sätt, för i så fall skulle jag ju vilja veta det...

  • Påskliljan

    Ninninn, läs det här  ltarkiv.lakartidningen.se/2009/temp/pda36696.pdf

    Där står det att de flesta försvinner av sig själv. Men om de inte gör det så bör de, som Zin säger, punkteras eller opereras. Men det avvaktar man med eftersom operation kan ha negativ inverkan på fertiliteten.
    Jag misstänker redan att min är på väg att försvinna, känner inte av den alls som för ett par dagar sedan

  • Påskliljan
    Lully Hill skrev 2013-02-06 14:36:41 följande:
    SUR!!!!!! Hade bokad telefonkonsultation med Dr D kl "2 pm Athens time" idag. Men ingen ringde!!!   
    Varje litet steg är ett steg framåt

    Det var nog för att han pratade med mig Jag hade tid 12 pm Athens time, men han ringde först kl 13.30 Athens time. Det var dessutom tredje gången som vi avtalat tid, de två första ringde han inte alls, utan jag fick bara ursäktande mail. Så jag var också väldigt irriterad när han inte ringde, speciellt idag eftersom jag fick hoppa över ett jobbmöte för att vänta på telefonsamtal. Men nu har jag i alla fall fått en fortsatt plan. Han är mer och mer övertygad om att det är mina äggstockar/äggkvaliteten som är problemet och vi diskuterade även ÄD, men det tyckte han att jag var alldeles för ung för (32 år). Själv så funderar jag på om det verkligen är värt att satsa så hårt på att få biologiska barn som kanske dessutom riskerar att bli infertila om de ärver mina dåliga äggstockar. Jag önskar verkligen inte att en eventuell dotter ska behöva gå igenom allt som jag gått igenom för att bli gravid. Någon som har några tankar eller kommentarer om detta? Jag vet inte vad jag tycker eller vill...
  • Påskliljan

    Strumpan, jag gjorde HSG i Aten hos Dr D, men det var inte han som gjorde själva undersökningen. Det var inga problem för mig, jag fick antibiotika i förebyggande syfte (vilket man aldrig skulle få i Sverige) efter ingreppet. Den undersökningen fick jag betala kontant på plats, medan allt annat betalades via räkning. Jag hade gjort motsvarande undersökning i Sverige några år tidigare men med ultraljud och det gjorde så ont att jag nästan svimmade så jag var lite nervös innan, men i Aten gjorde det nästan inte alls ont.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!