• Cathy

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Skogsbruden; härliga nyheter! Åh blir så glad av att höra att han inte kunde se nåt konstigt. Om man kan lita på nån och på UL så är det han

  • Cathy

    Hösten 2012 när vi gjorde FET och jag var förkyld sa Dr D att det är ok med återföring om man inte är dunderförkyld men jag antar att han med hjälp av alla oss som gått hos honom 'lärt sig' att även förkylning kan påverka fästandet. Dr Braverman säger att en 'common could' är ingen fara men i det här fallet skulle jag lyssna på Dr D och skippa återföring vid förkylning. En förkylning höjer ju trots allt lymfocyterna..

  • Cathy

    Tyvärr är det som att banka huvudet i väggen när man pratar immunologiska orsaker med klinikerna men med tiden kommer de okunniga läkarna att förstå att vi hade rätt! Så låt oss fortsätta diskutera med klinikerna!

  • Cathy

    OBS! Alla ni som behöver info om det andra IL- droppstället (mycket billigare än SH) i Sthlm -inboxa mig!

  • Cathy

    Tabbs; roligt att höra att det gick bra hos Dr G. Ja det där med att räkna pengar som går åt får man bara glömma Nix, jag har inte fått LIT men det var visst någon (några) i den här tråden som fått det. De svarar säkert på ditt inlägg. (Annars har många från den gamla Alan Beer tråden fått LIT). Hoppas det funkar! Håller tummarna! Kram

  • Cathy

    Som info: Som ni kanske vet så har jag varit helt för prednisolon under graviditet men nu måste jag ta upp nåt som jag läste häromdan på en amerikansk sajt - att för hög dos (mer än 10mg/dag) prednisolon kan orsaka ruptur i fosterhinnan (eller den ena av hinnorna) som leder till fostervattenläckage. Om bara den ena hinnan läcker så är det oftast ingen fara. Ni som går nu hos Dr D kan väl kanske ställa frågan till honom eftersom han ofta ordinerar prednisolon längre än Dr G (som ordinerar pred endast till v 12).

  • Cathy

    TWH: trodde jag hade sparat sajten där jag läste om rupturer men hade tydligen inte Hittade dock samma info i en artikel av Carolyn Coulam inciid.org/printpage.php&id=374 (du vet hon som använt immunmediciner länge) men hon säger inget om hur mycket pred som är för mycket. Sajten jag läste skrev att 10mg är max men heller inget om hur lång tid man kan ta det. Hur menar du att ditt blodtryck stack iväg när du slutade med pred? Höjdes? Jag har normalt lågt men hade superlågt under senare hälften, tänkte inte på att det kanske hade att göra med pred?

  • Cathy

    Solkattan ; klart pred är medicin och alla mediciner har sina för- och nackdelar men de studier som gjorts på pred har visat endast liten ökning på läpp/gomspalt. Alla fert läkare som jobbar med immunmedicinering ger sina patienter kortison (bl a dr Gorgy, dr braverman, dr D). Kortison används just, som Angel sa, för att immunförsvaret sänks/balanserar med hjälp av det och hjälper således embryot att fästa. Dessutom är kortison lika med kortisol för kroppen vilket binjurarna behöver (särskilt stressade binjurar) och kortisol i måttlig dos sänker stressnivån och minskar t ex nk celler (som ofta är förhöjda vid immunproblem).

  • Cathy

    Curly; jag hade också några gånger en blåsa som sprang iväg men det hjälpte att byta till menopur, börja med sprutorna på cd 2 och börja tidigare med orgalutranen. Jag tror närmast den tidigarelagda orgalutranen hjälpte. Nedreglering hjälpte inte, hade den gången också en som stack iväg. Lycka till i Aten! NinaCamilla! Stort lycka till för dig med!

  • Cathy

    leah; jag vet bara att det inte är bra att ha för högt ferritin för det kan skapa/förvärra fertlitetsproblemen (kopplat till immunologi) men känner tyvärr inte till själva processen, vad för mycket järn gör...

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!