• Cathy

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Åh nu såg jag att du Angel redan postat länkar om tsh

  • Cathy

    Jag mår bäst av att ligga på 0.5, fick plötsligt 0.2 i början av graviditeten (pred sänkte mitt tsh och höjde samtidigt levaxindosen för mycket) och var helt hyper (hjärtklappning mm). Så det är individuellt vid vilket värde man mår bra men bra att veta att pred sänker tsh

  • Cathy

    lelle; jag har inte hört/läst om ngn i trådarna på FL eller i de utländska trådarna som fått fosterpåverkan av pred. Biverkningen du kan få av pred är att du blir superpigg så ta inte pred på kvällen.

  • Cathy

    snartgravid; jag hade också bra leukocyt/trombocyt värden innan grav men precis efter plus började mina värden stiga. Mina leukocyter var t o m under nedre ref värdet innan grav. Men har man immunproblem så stiger värdena direkt man blir gravid.

  • Cathy

    Snart lycklig; bra poäng! Dr D får troligtvis massvis med mail och en stor del av dom som aldrig skriver här. Han är trots allt en fertilitetsexpert som säkert vill ha kompensation för sina svar och jag tror att många ställer honom en massa 'små frågor' och vissa ställer frågor utan att ens vara direkt 'patienter' hos honom dvs i form av betald immunbehandling eller ivf/ÄD. Mig svarade han alltid snabbt när jag fick immunsupport under grav.

  • Cathy

    Solkattan; jag har inte använt provera men jag förstår inte riktigt varför du skulle behöva ta det för att förkorta din cykel, om det nu inte är så att du vill starta ivf så fort som möjligt? Det spelar väl ingen roll om din cykel är nu 28 eller 38 eller när din mens kommer för du börjar med sprutorna när den börjar och får proggisar efter ET..

  • Cathy

    Solkattan; glömde att säga att om du har ofta så långa menscykler som 38 så borde läkaren kanske först undersöka varför det är så? För bara det kan orsaka anovulation och när din cykel blir normal så kanske du kunde bli gravid på egen hand? Orsaker till långa cykler är ju många t ex stress, PCO, övervikt, hård träning eller förhöjd prolaktinnivå (sistnämda som kan orsakas av bl a stress). Så istället för att bara börja ta provera skulle jag ta prolaktinprov och är det även lite förhöjt (ska ligga vid nedre ref gränsvärdet) så ta pravidel som stabiliserar hormonerna och skulle säkert förkorta din cykel och ge dig äl. Bara en tanke

  • Cathy

    Solkattan; nu minns jag din historia! Då förstår jag...men att läkaren vill ge provera för att kunna tajma in dig tycker jag är fel. För går du inte privat? Då betalar man liksom för att kunna börja när som helst..men jag vet hur systemet fungerar, allt är bara business för de svenska ivf klinikerna. Jag håller tummarna hårt för dig nu!

  • Cathy

    Solen; har du skickat ditt mail till lifeclinic@gmail.com? Dr D strävar till att svara först dem som har betalat för support och tar därefter sig an nya patienter efter möjlighet.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!