• Cathy

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Skogsbruden; åh jättegrattis till en liten tjej! Har undrat hur du har det och när det är din tur Vi borde verkligen göra en lista med alla Aten bebisar!

  • Cathy

    Zwillinge; i dina CD19/CD5+ har du svaret på din problematik och dessa borde du kunna sänka med intralipider och pred

  • Cathy

    Zwillinge; här kan du läsa lite vad varje CD 'grupp' står för: repro-med.net/repro-med-site2/index.php&view=article&id=6:immunophenotype . Du kan ha någon autoimmunsjukdom som inte ger dig andra symptom än problem med fertiliteten eller så har du inte det. Om jag vore du skulle jag inte fundera mer på möjliga autoimmunsjukdomar om de finns där eller inte, särskilt eftersom det är omöjligt att få reda på vilken autoimmunsjukdom det kunde vara eftersom det finns minst ett hundratal olika. Det viktiga är att du kan lugna ditt immunförsvar med IL och pred! Ja, immunförsvaret kan t ex höja FSH och/eller ge ett lågt AMH värde. Dr D sa då till mig att mina äggstockar inte kan få till fina ägg (fick aldrig riktigt nåt svar varför) men efter att jag tog pravidel och sänkte mitt prolaktin och fick balans i FSH och LH så fick jag ju direkt ett bra ägg som befruktades. Jag kunde tänka mig att du möjligen kan ha samma problematik

  • Cathy

    Snart lycklig; såg ditt inlägg med dina prolaktinvärden. Läkare anser ju inte att pravidel behövs om man har värden inom ref värden men jag kan av egen erfarenhet säga att det är bra att ha prolaktinvärdet så pressat som möjligt eftersom det balanserar både FSH och LH som i sin tur ger en ägglossning (ägget lossar i rätt tid och har bättre befruktningsmöjlighet). Jag började med 1/2 tablett (2,5mg tablett) pravidel för att undvika illamående, huvudvärk och lite andra besvär man kan få i början. Efter några dagar till en vecka kan man höja till 2,5mg och så till 5mg om man vill. Du ska dock sluta med pravidel innan ditt FET så att det inte rubbar den återföringen (även om man tog pravidel några månader innan jag blev gravid och flera veckor in i graviditeten). Du kan börja med pravidel när helst i cykeln. Jag skulle våga påstå att du har mycket bättre förutsättningar för hemma försök om du tar pravidel, om du vill även försöka hemma Plus att om du ännu skulle bestämma dig för en stimulering så tror jag bestämt att du skulle få fler ägg Så prolaktinet påverkar våra cykler och grav chanser mycket mer än vi tror

  • Cathy

    Solkattan; haha, bra gjort! Känner igen det där att 'hornen börjar växa' hos mig själv Tyvärr är det ofta det enda sättet att få hjälp. Att vara för 'snäll' patient ger dig tyvärr inte vård i Sverige...lycka till! anou; jag inboxar dig info om droppställe i Sthlm!

  • Cathy

    lelle; mina värden låg på 16 resp 18 (ref värden 3-27) när det även läckte ur mina bröst och enligt internetmedicin (info till svenska läkare) kan hyperprolaktinemi föreligga vid värden 18-20!

  • Cathy

    Siri; jag hade också bra amh och FSH värde men fick mer eller mindre kassa ägg/embryon under alla mina 6 ivfer. Till slut blev jag dock gravid utan ivf Nej, dålig celldelning vid behandling behöver inte betyda att alla dina ägg är defekta/har kromosomfel. Eftersom jag varit med om precis samma sak så gissar jag att ett stort problem kan vara att kliniken inte lyckats med sitt behandlingsschema. De ska stimulera dig så att det inte blir 'för' många ägg, har du omogna ägg vid ÄP så kan menopur hjälpa och/eller att byta ut ovitrellen eller ta dubbel ovitrelle. Du kanske ska spruta fler dagar och börja tidigare med orgalutran. Jag fick bäst ägg med några fler sprutdagar=äggen blev mogna och delades fint. Vill du har mer info läs gärna Agate's sidor här; www.fertilityfriends.co.uk/forum/index.php Lycka till!

  • Cathy

    Siri; haha, känner igen diskussionerna mellan läkarna från kliniken där jag gick De har stimulerat dig för mycket, optimalt är max 10 ägg. Den enda gången jag fick ägg i frysen så fick jag ut 8 ägg, varav 6 kunde användas och alla befruktades. Sen så finns de alltid ägg med fragment så det får man vara beredd på. Jag blev gravid på egen hand precis innan jag skulle fylla 40, började med ivf några år innan. Du har dock rätt bra saldo från ditt försök men jag tror att din problematik kan vara lite som min, att du lätt blir överstimulerad och när de bildas för många ägg så blir de inte bra...(om ni inte har en manlig faktor?).

  • Cathy

    mammasusan; jag tog 125 mikrogram D-vitamin hela graviditeten och min tjej mår bra gravida behöver mer D-vitamin och har t o m läst om en studie som tycker gravida behöver upp till 150 mikrogram. 100 kan du iaf ta helt riskfritt

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!