• Cathy

    Ingrid; jag har tagit levaxin i över 3 år nu utan utan problem med FSH.

  • Cathy

    Ingrid&zwillinge; haha, jag trodde att du Ingrid frågade om kopplingen FSH och levaxin. Undrade lite men tänkte att du hade nån egen fundering där. Mitt TSH låg lite över 3 när jag fick levaxin utskrivet men jag hade en massa besvär bl a frusenhet (har varit frusen i flera åt och nu först fattat att det inte är normalt utan beror på att sköldkörteln och binjurarna inte funkar), tappade hår, förstoppning osv. Fick husläkaren till att skriva ut levaxin (man får vara bestämd om de inte vill skriva ut och säga att man ha subklinisk hypotyreos, alltså värden inom ref värden men symptom). Det finns material på nätet man kan skriva ut för att förstärka det man säger. Mitt TSH sköt i höjden efter att jag gjorde några inseminationer med östrogen (tidigare samma år var mitt tsh helt ok, strax över 1).

  • Cathy

    Ingrid; varför vill du prova levaxin...? Har du testat ditt TSH? har du symptom på hypotyreos? Levaxin är en medicin som ger biverkningar om man tar för mycket dvs att TSH sjunker för mycket. Innan du tar levaxin ska du testa ditt TSH, fritt T4, T3. Gärna efter en stimulering för då ser man om östrogenet höjer TSH. Är ditt värde kring 1-1,5 då och du inte har symptom på hypotyreos så skulle inte jag ta levaxin om jag vore du.

  • Cathy

    che; å så underbart det låter! Haha, nu börjar ju sparkarna kännas lite Bara som tips, jag tog magnesium under hela min graviditet och både sov gott och slapp foglossning (tror det var tack vare det). Ta hand om dig och magen! Kram

  • Cathy

    Solkattan; Håller tummarna hårt för dig! Haha, ja sedelpress skulle vi nog alla behöva hör i tråden Zwillinge; menscykeln är beroende av en fungerande hypotalamus-hypofys-äggstocks -axel och är det så att den inte fungerar så fungerar inte hormonerna optimalt och man får olika typer blödningar som inte hör till. I klartext kan t ex sköldkörteln fungera dåligt och orsaka blödningar. Tar du levaxin - är ditt TSH ok? Endometrios kan också orsaka blödningar. PCO kan också orsaka blödningar. Om blödningarna skulle vara i koppling till äl så kunde orsaken vara att ditt östrogen sjunker så lågt efter äl innan ditt progesteron har hunnit stiga. Och ditt prolaktin var inte alltför högt nu? Ditt problem finns troligen i sköldkörteln - binjurarna - FSH - LH - östrogen - prolaktin.

  • Cathy

    Zwillinge; svår nöt att knäcka Av det du säger kan jag (iaf för ögonblicket) då bara föreslå att du sänker ditt prolaktin ytterligare. (För är inte 71 det lägsta ref värdet på skalan du pratar om?). Jag tänker bara på mig själv - lite förhöjd prolaktinnivå och mitt FSH hade stigit och jag hade spottings innan mens (16 på en skala av 3-27). Så bara en liten stegring kan hos vissa orsaka problem (medans det kanske inte gör det hos någon annan). Återkommer om jag kommer på nåt mer!

  • Cathy

    Blingbling; äh dom vill ju bara godkänna sådan typ av vård utomlands som är beprövad även i Sverige men som inte finns att tillgå just nu. Typiskt byråkratiskt skit. Håller tummarna att du kan övertyga dem om mer flexibelt förhållningssätt!! Heja heja!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!