• Cathy

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Siri; klart du inte ska ge upp! Och du har ägg i frysen! Gissa om jag funderade på att ge upp efter 4:e försöket som inte ens resulterade i ET. Men glad att jag inte gjorde det Med rätt stimulering så blir det säkert bra ägg. Lycka till!

  • Cathy

    mammasusan; 100ug är 4000 IU och det är väl det som Dr Braverman ger sina patienter. Jag brukar ta den svenska sjukvårdens rekommendationer med en nypa salt eftersom vi är så fruktansvärt försiktiga med allt här i Sverige. Siri; olika kliniker fryser olika bra embryon. Jag har alltid fått 2-dagars eller 5-dagars så kan inte exakt om celldelningen på dag 3 men det vanliga är väl 7-9 celler på dag 3? Sen kanske de fryser en med mindre fragment men fler celler men lämnar en med mer fragment och mindre celler för den med mer fragment ändå inte kommer att utvecklas på ett bra sätt.

  • Cathy

    D-vitamin är viktigt under hela graviditeten. Kuben; du kan bra ta dina 125, jag tog också 125 hela grav utan problem! Vi har blivit uppskrämda av gamla studier (från början av 1900-talet) där man gav långt större doser än 125ug Nu har man börjat kika på D -vitamin igen som en slags 'mirakelmedicin' till många sjukdomar och åkommor. Och vid grav så tror man att det kan förebygga vissa sjukdomar hos barnet (och förstås hos den vuxna, även behandla sjukdomar) D-vitaminet är verksamt i flera hundra processer i kroppen, inte så märkligt alltså om vi mår dåligt av för lite D -vitamin.

  • Cathy

    Curly; å jättejätte tråkigt att du testat minus.Tänker på dig. Stor kram

  • Cathy

    Millan och astmatiker; välkomna! Roligt att fler som läst tråden ger sig till känna Millan; jag kan rekommendera Q10 för äggen! Det 'reparerar' oss som är lite äldre och ger mindre defekta ägg (om nu det är problemet). Annars funderar jag om du vet att du sänkt ditt TNF från det att det togs i Aten så att inte det hindrar embryot från att fästa? astmatiker; för att ha bästa chanserna att bli gravid är rekommendationen att ha TSH runt 1. Jag vet inte om ni gör ivf men gör ni det kan ditt tsh stiga under behandling så det är bra att innan behandling ha ett värde strax under 1. T4 och TSH går hand i hand, bildas det inte nog med T4 så stiger TSH. Solkattan; bra gjort!!

  • Cathy

    Vilaa; det är ju bra att du åker till Dr D, får proven tagna och han gör en VUL ( det är han superbra på). Och sen kan du i lugn och ro bli gravid för har du immunproblem så får du behandling så du kan behålla den lilla i magen Lugn bara, du kommer bli gravid igen Solkattan; snyggt jobbat! Du är så modig, vet du det!!

  • Cathy

    Solkattan; just för att det är sån tabu att prata om barnlöshet som jag tycker du är så supermodig!! Och att bara gå till den där tillställningen och ta upp dessa frågor. Mycket klarar jag också av men nä, det där skulle ha vart för tufft för mig...keep on going! Vilaa; jag kan också ångra att jag inte åkte till Dr D tidigare, bara för att jag intalade mig själv att jag inte har immunproblem. Det kostar men är helt värt det oavsett man får missfall efter hemmaförsök eller efter ivf. Å vilken kul resa ni kommer att få med Blingbling! Säkert andra som vill följa med er!

  • Cathy

    lelle; grattis till plus! Härligt! Det finns studier som visar att förhöjt prolaktinvärde kan orsaka tidiga mf (innan v12) men eftersom det finns även de i studien som inte fått mf med samma värde så är resultaten en aning kontroversiella tycker jag. Prolaktinet sänker både östrogen och progesteron som behövs under graviditet så är du fundersam över ditt prolaktin ta gärna även ditt östrogen/progesteron värde för att säkerställa att de ligger på bra nivå. Stor kram

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!