• Cathy

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Snart lycklig skrev 2014-01-27 12:17:01 följande:
    Nä, jag måste ta upp detta med Dr D. Hur kan vi vara så representerade i denna tråd med en blodgrupp Rh negativ?
    Ja, ta gärna upp med Dr D! Till mig sa han när jag fick reda på nu under min graviditet att jag är rh negativ att det inte är någon fara med tanke på framtida graviditeter bara man får en spruta vid fl men jag undrar om inte det finns en koppling till immunproblematiken eftersom vi är så många här som är rh neg.
  • Cathy

    Snart lycklig; ja, man får en spruta i v28-30 men det är ett 'försök' i sverige, utomlands får man bara spruta vid fl.

    Che; gissar nästan att du tappar pga ditt låga hb. Härligt att allt ser fint ut!

  • Cathy

    Missne; välkommen hit! Läste din historia, du har varit med om mycket! Håller tummarna att det är din tur efter en utredning i Aten! Kram

  • Cathy

    Detta är lite off topic men har någon av er råkat läsa feb nr av 'vi föräldrar'? I den finns en artikel om ett par som försöker få sitt andra barn men får bara missfall och läkarna säger (hör och häpna haha) att det är att försöka igen. Ett till par som kallas oförklarligt barnlösa. Min tanke var att detta är ju ett bra tillfälle att ta upp immunproblematik i nåt av deras nästa nr. Vad tycker ni? Zinfandel; du som är bra på sånt här, skulle du vilja ta detta vidare? Eller du TWH?

  • Cathy

    TWH; japp, har läst tidningen! Snart lycklig; jag håller tummarna att ditt ÄP gick bra och att du får fina ägg i frysen!

  • Cathy

    sanna; 100ml IL är en normaldos som ordineras av nästan alla läkare utomlands (dr braverman, dr Gorgy, dr shehata, dr coulham osv osv). Dr D brukar ordinera olika för oss alla men ofta lite mer men enligt studier räcker 100ml. Skillnaden i ordination är möjligen för att Dr D:s patienter tar ofta IL outspätt medan de andra läkarna ger droppet med koksalt. Oroa dig inte, Peny vet nog vad hon gör

  • Cathy

    hejohej; oj det var verkligen inside info om paret i artikeln? Känner du dem? Ibland kan man lyckas utan medicinering även om man har immunproblem, bara för att värden sänks tillfälligt och ett embryo råkar överleva kroppens immunattacker. Bambi; Hybbinette är privat läkare med mottagning i Sthlm. Har inte själv varit hos honom men förstått att han förstår sig på hormonerna i kroppen och behandlar gärna med naturläkemedel (ibland med hydrokortison om man har grav binjureinsufficiens??). De andra i tråden som varit hos honom kan säkert ge mer info.

  • Cathy

    Bambi; om din läkare tror att binjureinsufficiens är humbug så kan du ge henne boken 'Sköldkörtelboken' skriven av Eva Sartorius och faktagranskad av överläkare Jan Calissendorff vid Mälarsjukhuset i Eskilstuna. På t ex s.74 står det tydligt skrivet om kopplingen sköldkörteln och binjurarna, och att man verkligen kan ha för låg kortisolproduktion!! Grrr! Blir så förbannad på våra okunniga svenska läkare!

  • Cathy

    Bambi; menade att om hon tror att kortisolproven är humbug Efter att jag blivit bättre av kortison och efter att ha följt många oförklarligt barnlösa tjejer här på FL. så har jag fattat att binjureinsufficiens inte alls är så ovanligt. Och tyvärr är dagens stress (i olika form för olika mänskor) en stor orsak till både sköldkörtel problemen och nedsatt funktion i binjurarna. Handen på hjärtat - hur många av er i den här tråden kan ärligt säga att de inte känner sig stressade eller har gjort det innan barnförsöken började?! (Eftersom barnlöshet såklart lätt ger upphov till stress). Och nu säger förstås nån att klart mänskor under alla tider känt sig lite stressade. Jo, klart det men har de då levt som vi gör idag - alltid tillgängliga?! Bara det ökar stressen...

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!