• criss00

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Angla skrev 2012-06-27 12:11:02 följande:
    OPU avklarat trots AMH på 0,5 blev det efter 300 iu Menopur i 11 dagar 5 ägg av 6 blåsor.

    Utan att vara så insatt så låter det som ett bra värde, eller hur. Lycka till!
  • criss00

    Dr.D nämnde för mig att han gett kvinnor i England med mitt problem en spruta (istället för eller som kompliment till Pergotime) som resulterat i kanske 10 ägg istället. Det verkade lite som om han på något sätt försökte hinta om jag var intresserad av det. Jag svarade eg ingenting på det. Det känns lite skrämmande. Förvånad Jag är dessutom själv tvilling och det finns ju en viss genetisk chans/risk hur man nu ser på det. Tror jag provar Pergotime ett tag iaf.
    Ev kanske han tror att mitt problem bara är dålig äggkvalité? Och därför maximera chanserna med många ägg. Det får väl proverna utvisa.

  • criss00
    Hjärtefröjd skrev 2012-06-27 14:11:58 följande:
    Sprutorna han menar är nog Gonal-F/Puregon/Menopur, alltså de som används för att framkalla ägg vid IVF. Jag tycker det är vansinne att okontrollerat försöka få fram (och befrukta) 10 ägg. Om jag vore du skulle jag testa med Pergotime några månader istället. Om du har möjlighet att göra VUL så kan du ju se om det  funkar  för dig eller inte.

    Jag har flera gånger fått 3-4 jämnstora äggblåsor med enkeldos Pergo, ändå tyckte Dr D att jag kunde testa dubbeldos framöver. Men det kommer jag inte att göra.  
    Ja, helt galet. Han tyckte också att jag skulle ta dubbel dos men det fick jag inte utskrivet här och jag tror inte heller jag kommer att ta det. Däremot läste jag på fass (tror jag det var) att det var vanligt att man tog en dos första gången och dubbel andra gången.
    Dr D tyckte inte att jag behövde göra VUL varje gång eftersom det skulle bli ungefär samma resultat varje gång som denna gång. Har ingen gyn här så jag får se hur jag gör.

    Vilken pärs du hade med IL-droppet....4 tim! Gisses! Det gäller att kunna koppla av då och gilla läget.
  • criss00

    Jag fick också Prednisolone utskrivet av Dr D. Men jag missade att skriva upp när jag skulle ta det.
    Måste höra vad han säger om det.

  • criss00
    Hjärtefröjd skrev 2012-06-27 21:41:40 följande:
    Det Fass menar är nog att man brukar börja med en enkel dos och sen öka upp till dubbel om man inte får ÄL av enkel dos. Om man får ÄL av enkeldos bör man alltså inte öka upp till dubbel.
    Det låter ju rimligt. Kommer att fortsätta med enkeldos.
  • criss00

    Ljusgläntan, jag mailade Dr D igår kväll och fick svar idag. Konstigt att han inte betar av mailen i turordning.

  • criss00
    TWH skrev 2012-06-27 22:38:28 följande:
    Hej alla Atenvänner! Jag är på väg till dr D men är gravid v 5 och har många missfall bakom mig. Helt plötsligt slog det mig att flygresan ju inte är den bästa pga blodproppsrisk. Har varit inne på flera amerikanska seriösa flygsiter där de avråder från att flyga om man har haft komplicerade graviditeter under första trimestern, o det kan man ju lugnt säga i vårt fall. Jag tar i och för sig fragmin - har dr D sagt ngt om detta till någon av er? Någon som har rådfrågat ngn läkare i denna fråga?
    Hej TWH, jag kan inte riktigt råda dig. Jag har också haft många missfall. Men du äter iaf ett blodförtunnande medicin. Jag känner inte till den amerikanska studien. Menar de att det finns högre risk för blodpropp från moderkakan till fostret vid tryckförändringen på planet? Annars brukar det ju mest vara blodpropp i benen man hör talas om vid flygning och då kan man ju använda stödstrumpor, röra mycket på benen/fötterna , dricka vatten under flygresan.
    Första gången jag var gravid och då jag även fick ett barn flög jag till Thailand v 7 och tillbaka v 11. Jag hade relativt högt blodtryck och var nervös för det och ev blodpropp i benen. Men jag kände inte till detta om det skulle vara farligt för fostret.
  • criss00

    TWH: Jag har inte läst länken än, men intressant ändå. Dr.D sa till mig att jag ev skulle behöva åka ner igen om jag blev gravid. Så det är ju ändå intressant.
    Stort grattis till din graviditet! Hoppas ditt lilla pyre får stanna kvar och må bra. Lycka till i Aten. Kombinerar ni resan med semester?

  • criss00

    Grattis Angla till två små embyon tillbaka! Hoppas att du ska få se en ändring nu när du får behandling och uppföljning.

    Jag känner igen mig i din beskrivning av längtan. Även om man har ett barn så är längtan lika starkt. Man vet ju ännu mer om vad det leder till och sekundär ofrivillig barnlöshet kan också vara oerhört tufft.
    Min 3,5 åriga dotter sa förra lördagen. "-Jag och Felix (kompis på förskolan) ska få 3 barn." Jag frågade henne varför 3 barn? Hon svarade "-Då behöver man inte leka ensam"
    Och det är ensamt för henne många ggr. Hon har många kusiner men de är 29-14 år. Hon är alltid själv barn när vi träffar familjen o man lider lite med henne. Det är inte samma sak att leka med mamma o pappa.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!