• criss00

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Snart lycklig skrev 2012-07-12 11:36:09 följande:
    Tack Criss00, dina ord värmer! Bor du i Sthlm och tidigare gått hos Dr Nie fär akupunktur? I så fall, har hon berättat om dig för mig. Anonymt självklart, inga namn. (Självklart kan det också vara något annat tvillingpar som hon menar).

    Jag vill inte ge upp, men borde jag? Jag har ju ändå bra värden och bra resultat under behandlingarna trots minus.

    Kram.
    Ja, jag bor i Sthlm (eller strax utanför). Men jag har aldrig provat akupunktur (även om jag skulle vilja) så det måste vara någon annan.

    Klart du inte ska ge upp! Som du säger så har du ju bra värden och bra resultat, fina embryon. Det måste finnas någon lösning på att få dem att fastna. Du måste ju även ha i generna bra fertilitet.
    Det ska gå! Jag har inte heller gett upp och jag är envis till 1000. Flört Kram
  • criss00
    Hjärtefröjd skrev 2012-07-13 00:00:03 följande:
    Han fakturerade oss så fort vi fått positivt graviditetstest...
    Hm, förstod nästan det. Men mitt hjärta hoppades att han väntade lite. Men det är väl att begära lite för mycket av en privat praktiserande läkare.
  • criss00
    Zinfandel skrev 2012-07-14 16:24:42 följande:
    Som ni kanske vet så har jag också ruvat nu Skäms men det gick tyvärr inte vägen, IL biter helt enkelt inte på mig. Jag är dock glad över att det bara gäller mig än så länge här inne, vilket fantastiskt resultat vi har Solig
    Zin: Vad ledsamt och tungt att det inte gick vägen. Rynkar på näsan En stor kram till dig att orka ta nya tag. Det måste finnas någon väg som fungerar även för dig. Jag har inte varit med i tråden så länge men har förstått att du har en otroligt kunskap och är alltid så hjälpsam och klok. Jag beundrar dig dessutom att du alltid är så positiv.

    Det är verkligen upp och ner i denna tråd. Glädje ena sekunden och tårar nästa. Det finns så otroligt mycket känslor bakom alla ord som skrivs här. Man förstår hur tufft det är.
  • criss00
    TWH skrev 2012-07-16 16:10:33 följande:
    Vi träffade en mkt trevlig läkare idag på sös, men tar gärna emot tipset om detta går åt fanders. Oj vilken upp och ned resa vi är med om för tillfället. Ni kanske kommer ihåg att vår hinnsäck var för liten men embryot normalt för tiden, en vecka sedan. Jag fick då il och dr D ville se en utveckling på 2 dgr men när vi kom tillbaka till honom i torsdags så hade inte hinnsäcken växt, inte embryot heller, vi tog hcg igen och det hade sjunkit på 2 dgr, från 4333 till 4100 - detta fick vi reda på per telefon på flygplatsen och dr sa att vi skulle sluta m all medicinering omedelbart förutom pred som skulle fasas ut. Han sa att jag förmodligen kommer börja blöda ganska snart därefter. Ett fallande hcg är ju den högsta indikatorn på ett kommande missfall. Jag satt i fredags o ringde runt till kliniker o sjukhus för att boka en skrapning där de kunde kromosomanalysera embryot, detta var inte lätt kan jag lova. Till slut fick vi tjata oss till att få träffa en läkare på sös, de enda som har öppet i stort sett, där vi var idag. Hon kollade med vul och konstaterar att embryot är någon aning för litet för 7+0 där vi borde vara men att allt ser normalt ut, hon sa att hinnsäcken är ointressant så länge embryot är ok. Hos dr D i torsdags var embryot 3,2 mm och idag 7-8 mm, dvs det har dubblats på längden på 4 dgr. Hcg tog vi också och det är 4530 idag!!! Hade hon enbart kollat vul hade hon sagt att detta är en normal graviditet säger hon men med tanke på hcg så ska vi tillbaka på ons för ny kontroll. Är inte detta jättekonstigt! Jag har läst överallt, och jag lovar att jag har sökt mkt, att ett fallande hcg inte kan börja stiga igen. Förmodligen kommer detta sluta i ett missfall pga låg hcg men ändå. Visst är det skumt
    TWH: Oj!! Säger jag bara. Mirakel kanske sker ändå.
    Hur har ni gjort med medicineringen? Slutade du med den som Dr D sa?
    Håller alla tummar jag har för att HCG ökat på onsdag. Kram
  • criss00

    Jag hade också min telefonkonsultation med Dr D efter mitt Atenbesök i fredags.
    Han ringde som mest olämpligt när ett åskväder var som värst precis över huset. Telefonljudet försvann flera sekunder åt gången många gånger så han fick upprepa sig många ggr då jag inte hörde allt han sa. + att jag hade en 3 åring runt omkring mig som var rädd och bara vi två hemma.

    Jag hade ganska liknande diagnos som Jam08. Sköldskörteln och koaguleringen var det inget fel på.
    Äggstockar och ÄL var mycket bra för min ålder. Han trodde att några av mina MF säkert var pga av kromosomfel men inte säkert att alla var det. Immunsystemet var ok och inga gömda problem. (Jag har däremot inte fått tillbaka resultatet av blodproverna).
    Däremot såg han i kombinationen av blodproverna att immunsystemet är väldigt reaktivt mot ett embryo. Jag har ett högt antal "production cell soldiers" (förstår vad han menar men vet inte riktigt hur jag översätter det korrekt). Han beskrev det som om det kokar i kroppen. Och de attakerar embryot väldigt direkt.
    Han trodde också att jag hade ett lågt progestoronehalt i kroppen då jag blir gravid. Kanske därför jag inte kännt särskilt mycket heller.
    På hans faktura hade han skrivit med att jag hade fått IL-behandling i Aten. Men det fick jag inte och han medgav att det troligtvis var ett misstag.
    Hans rekomendation till mig var att jag skulle ta en Progestoron-vagitatorer 400 mg vid sänggående från dag 4 -14 efter varje ÄL. Jag skulle också fr o m nu äta 5 mg Pred och i 2 mån framåt.
    Vid allra första graviditetstecken skulle jag troligtvis få öka Pred, ta IL 180 mg omgående samt ta Fragmin-sprutor 5000 units/dag.
    Problemet är bara att jag inte har några Fragminsprutor. Förvånad Det är ju en av nackdelarna att man inte vet vad man kommer att behöva när man är i Aten och det var inget han bad mig köpa. Jag har Progestoron för 2 mån framåt sedan måste jag få tag på det också.

    Nu måste jag ta tag i att se var jag kan få hjälp med eventuella IL-dropp och FBC-tester. Vad har ni andra sagt när ni har ringt en VC för att fråga om detta? Jag har alltid fått så mycket kalla handen var jag än vänder mig med något pga åldern och pga att jag har ett barn. Så jag har inga vägar in.

  • criss00
    Zinfandel skrev 2012-07-16 22:15:49 följande:
    criss: mitt tips är att inte nämna fertilitet, det verkar ge alla kalla kårar. Däremot ska du trycka på immunologi, att du har varit hos en läkare utomlands, vilket du kan bevisa, och tagit blodprover vid RFU, det väger tungt. Jag har tillbringat oändliga dagar i telefonen men att finna rätt läkare men jag lovar att när du väl finner rätt så löser sig allt. Det finns alltid en läkare som vill hjälpa, som begriper sig på grejen och som är beredd att se utanför boxen. Det krävs att du är beredd att ta några fighter, att du har laddat med argument och står upp för din sak. Du fixar det, you go girl!!
    Jag fick två typ "remisser" från Dr D, en för blodproverna och en för IL. Men på dokumenten står det just att han är specialist i fertilitet "assisted reproduction". Det är ju ganska tydligt. Jag är verkligen inte bra på att dölja sanning och undrar hur jag bara ska kunna yrka på immunologi. Rynkar på näsan Får ont i magen bara av att tänka på det. Vad betyder "RFU"? Kan man på något sätt nämna immunologi utan att de kommer att kräva svar vad det är för immunlogiska problem jag har?
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!