• criss00

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Tack snälla Hjärtefröjd för din jättenoga instruktion.
    Men det går inte så bra för mig. Tycker inte jag får bort alla bubblor och drog tillbaka göra om och få bort bubblorna men nu tror jag att jag rört om för mkt så att det är fler små små bubblor. Så jag tror inte jag vågar. Så j-la trist o vara hemma själv oxå o försöka. Är nog för nervös. Fick också bara en tunn spruta av Apoteket på ett ställe i Aten. De andra Apotekten (fick gå till flera för art få tag på) har bara gett mig den med stora nålen. Men det fattade jag inte förrän nu. :(

  • criss00

    Nu gjorde jag det ändå. Vilken j-la fegis jag är!!! Jag lever haha än så länge. om det blev rätt vet jag inte. Det blev en knöl under huden.

  • criss00

    Men nu har jag Pregnyl för flera månader men inga tunna sprutor. Hur får man tag på det?

  • criss00

    Hjärtefröjd, vad gör du uppe så tidigt? Sover du inte alls? Själv blev det 4 tim sömn innan dags att åka till jobbet igen. Ganska mosig efter 12 tim resa hem igår oxå.
    Vilken ängel du är!!! Tack snälla! Jag mailar dig ikväll när jag kommer hem.
    Ps. Bulan borta. Ds

  • criss00
    Poussin skrev 2012-06-26 13:04:24 följande:

    Vad roligt att det händer så mycket här i tråden, ser fram emot många fina plus under sommaren!

    Förstår att det är varmt med 35 grader i Aten, men jag tycker det låter härligt i jämförelse med de 5 grader och regn som vi hade i januari. Flört

    Är nu i v 19+0 och var vi på RUL imorse och fick se en pigg liten kille som sög på tummen. Glad Allt såg fint ut vilket är en enorm lättnad, har varit lite nervös den senaste veckan, speciellt eftersom Dr D säger att jag inte verkar svara särskilt bra på IL och att han vill att jag tar FBC oftare för att hålla koll. Så nu tar jag IL var 3e vecka istället för var 4e och hoppas på att det hjälper.

    Stor kram till er alla {#emotions_dlg.flower}


    Vad härligt! Ett stort grattis till er lille pojke som har det bra där inne hos dig.
    Förstår att det måste vara en otroligt lättnad att se att det såg bra ut. (Minns hur nervös jag själv var när jag fick mitt barn).
    Hoppas du kan njuta av graviditeten lite bättre nu även om det känns som det är många steg kvar och trots att du Dr D tycker att du inte svarar så bra på IL. Andra halva av graviditeten tyckte jag iaf var den bästa. Innan var jag bara nervös. Barnet ska ju eg bara växa på sig nu.
    Kram och grattis igen!
  • criss00
    Poussin skrev 2012-06-27 09:14:02 följande:
    Criss - Vad skönt att du fixade det, och helt själv dessutom! Minns hur läskigt jag tyckte det var med första sprutan jag tog själv.
    Haha, ja en pärs. Men jag överlevde. Förhoppningsvis går det bättre nästa gång.

    Lite strul med Pregnylen som ju skulle ligga kallt när jag flög hem. Inte helt lätt när det tog 12 tim att ta sig hem. Apoteket var snälla och packade förpackningarna med kylklamp och frigolitlåda. Jag fick ta ut dem i lådan på flyget hem och lägga dem i kylen på planet men tyvärr gick kylklampen sönder och det upptäckte jag inte förrän jag kom hem. Då hade jag 5 helt uppluckrade/kladdiga förpackningar. Men innehållet verkar iaf vara helt.
  • criss00
    Ljusgläntan skrev 2012-06-27 07:53:02 följande:

    Vad hette pregnyl i grekland? Funderar på att köpa med de också...

    De hette just Pregnyl (Ovitrell i Sverige). Lite svåra att få tag på enligt Dr.D då Grekland exporterar de flesta.
    Jag fick också just springa runt till ett par apotek innan jag fick det antal jag behövde.
    Men ps jag fick inte alla sprutor till så det är nog bra att verkligen säga till om dem.
    En förpackning för en spruta kostade ca 3,7 Euro.
    Har du någon liten kylväska så ta med det för hemtransporten då de ska ligga kallt.
    Jag åkte via Olso på hemvägen och fick vänta länge i Oslo så det blev bara på själva flyget från Aten till Oslo som jag hade möjlighet att få lägga det i flygets kylskåp. Det fanns tydligen inget kylskåp på flyget mellan Oslo och Sthlm.
  • criss00

    Är jag den enda som varit på utredning hos Dr D utan att ha fått IL-dropp?

    Jag glömde helt att fråga om detta hos Dr D. Det var så mycket iaf att ta in och det blir rörigt.
    Men han nämnde heller inte ett ord om det. Eller är jag annorlunda att jag inte skulle behöva det?
    Förvirrande. Jag vill ju helst inte att han ska upptäcka immunproblem via blodtesterna och sedan i efterhand konstatera att det hade varit bra med IL.

    Eller är det något som ni själva har frågat efter eller är det för att de flesta av er gör IVF?

  • criss00
    Hjärtefröjd skrev 2012-06-27 11:24:12 följande:
    Criss, jag tror alla i den här tråden fått IL, men jag är inte säker... trodde han inte att ett problem var immunologiskt?

    Pregnyl och Ovitrelle är olika preparat med samma funktion. Pregnyl finns även i Sverige, det har jag använt flera gånger i samband med Pergotime.
    Han trodde inte att problemen var immunologiska att bli gravid eftersom jag blivit gravid så många ggr trots min ålder (ca 4-6 mån). Ev kunde mitt problem vara att immunförsvaret attackerar fostret.

    Tack för klargörandet ang Pregnyl/Ovitrelle.
  • criss00
    Poussin skrev 2012-06-27 12:29:52 följande:
    Criss - Tack, ja det är en enorm lättnad att veta att lillkillen mår bra och är i rätt storlek, då har ju allt varit ok hittills trots att mina värden inte är topp enligt Dr D. :)
    Jag tror jag är den enda som inte har fått göra ultraljud hos honom, tänkte inte på att fråga och han tog inte upp det. Men nu gick det ju bra i alla fall. Så han kanske inte tänkte på IL för dig, maila honom och fråga. Du kanske har skrivit det, men fick du med dig IL påsar hem från honom?
    Nej, jag fick inga IL-påsar med mig hem. Tänkte på det innan jag åkte men trodde att han kanske inte tyckte att det var lämpligt för mig. Men nu när jag ser att alla verkar ha fått det så blir jag lite fundersam.
    Tror jag mailar honom och frågar iaf. Bättre att veta än att inte veta, även om han säkert gör det som är bäst för mig. Man blir bara så osäker på att han är rätt förberedd på just rätt patient och inte glömmer vissa saker som man tagit upp tidigare. Men han har iofs aldrig nämnt IL till mig. 
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!