• Zinfandel

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hjärte: ha en underbar resa!! Kram

  • Zinfandel

    Ljusgläntan: nu blandar jag nog ihop alla men var bor du?

    Singha: jag frågade Dr D om just matchning och hans kloka svar var "vad ska du göra då, byta ut din man i så fall..?!" Skrattande Han tyckte det var bättre att jobba med det vi har Skrattande 

    Hjärte: jag tycker du ska köpa några förpackningar om i fall att för att vara på den säkra sidan. Det är nog så stressande innan man har allt som ska roddas på plats. Får du det sen utskrivet hemma så kan jag köpa dem av dig så behöver du inte tänka på kostnaden, 

  • Zinfandel
    Ljusgläntan skrev 2012-06-10 08:36:16 följande:
    Zin - jag bor i östergötland så jag har nära till sthlm också.
    Då har du åtminstone en bra back-up plan. Prova med din vårdcentral och utnyttja alla vårdkontakter du har, alltid finns det någon som känner någon!
  • Zinfandel

    Ja, det är tyvärr det vanliga men det är konstigt eftersom det är en väl beprövad svensk produkt så egentligen fattar jag det inte. Får jag komma in på din sida..? Skäms

  • Zinfandel

    infoadressen verkar inte vara hans mest använda.. Använd den du fått från vad du vill!

  • Zinfandel

    Singha: han hade samma förslag om mina äggledare. Jag bestämde mig då för att ta bort dem eftersom de är mer till nackdel än fördel om det är nåt med dem. Så jag gick till 3 olika gyn här hemma för att få remiss men alla sa att allt såg finfint ut. Till slut fick jag ett sjukhus att utföra operationen och då uppdagades att båda äggeldarna var blockerade, det fanns vätska och dessutom endometrios. Endometrios korkar gärna igen äggledarna. Det hade aldrig uppdagats på mig om det inte varit för att Dr D anade det. Så ja - kolla absolut upp det!! Det innebär att du bör göra långa metoden vid nästa IVF, vilket Dr D egentligen föredrar i alla lägen.

    Många tar allt - jag hade valt Inofolic eller Fertile xx. 

    Ludmila finns i Sundsvall och jag rekommenderar varmt ett besök. Tel 060-17 20 60

    Du ska även äta ca 2000 ie Omega 3/dag. D-vit kan du också köra på hyfsat friskt, vi har ofta låga värden här uppe i norr. Jag solar även solarium ca 15 min/vecka.

    Har du möjlighet att göra nästa IVF på CFC i Dk? Rekommenderas väldigt mycket Glad Där är din ålder inget problem! Det finns distansgyn lite runt om i Sverige.

    Peny (en hel annan klinik). Hennes specialområde tycks vara Hidden C & hysteroskopi som dock utförs på ett annat sjukhus om jag har förstått det rätt.
    www.serum-ivf.com/

     

  • Zinfandel

    Ditt svar ät lite svårt att läsa men jag tyder vad jag kan!

    Om det är vätska i eller kring äggledarna så kan det dels skölja bort allt var spermier & embryon heter, det blir som en tvättmaskin inne i livmodern, dels så är vätska ofta infekterad. Blockeringar beror nästan alltid på infektioner av olika slag, det blir en klart ogynnsam miljö för embryon därför behövs det tas bort. Endo är ju immunologiskt och är äggledarna blockerade pga av det så är det högst lämpligt att ha dem kvar, endo utanför kan lindras avsevärt med IL om det inte är stora härdar. Det är alltså av stor betydelse även vid IVF. 

    Varför de tyckte det såg finfint ut? Dels för att de helt enkelt inte riktigt vet vad de ska titta efter, att de inte är tillräckligt noggranna och för att man inte gör operativa fertilitetsåtgärder på kvinnor över 39 om man inte har några besvär - enklaste vägen alltså. Dr D misstänkte det på ett vanligt VUL men sen vet han också vad han ska titta efter.

    Du kan såklart börja med en HSG-röntgen för att kolla om de är blockerade. Då ser man rätt mycket och eftersom man spolar samtidigt så märker man om ledarna är blockerade men nej, allt finner man tyvärr inte förrän man öppnar och kikar efter Skrikandes.

  • Zinfandel

    Vassego Skrattande Du ska KRÄVA spolning MED röntgen!! Lycka till, hör av dig efter!
     
    Och denna mening ska naturligtvis vara O-lämpligt...
    Endo är ju immunologiskt och är äggledarna blockerade pga av det så är det högst olämpligt att ha dem kvar.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!