• Zinfandel

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Tjorven: hur höga är dina NK? Kolla i den engelska tråden också, man brukar få svar snabbt där och de har ofta bra tips.

  • Zinfandel

    Hej Hjärte, vad kul att du fått dina provsvar!

    Vad bra att du till att börja med har ett bra TNF! Dock ska IFN helst vara hälften av TNF men värdet ligger bra.

    Intralipidtesterna visar hur du svarar på dem. 

    Din NK-panel är för hög så det är troligtvis där ditt problem ligger, 50:1 & 25:1 ska helst ligga under 15, A Beer anser att över 15% "will damage the embryo" och man bör ner under 15% innan behandling (obs, gäller alltså inför graviditet). IgG (immunoglobulin) ska å andra sidan helst inte ligga under 15. CD 3 ligger högt vilket det ofta gör om man haft många MF eller misslyckats med många IVF: Värdet är däremot lågt om man har ett svagt immunförsvar. Har du sköldkörtelproblem?

    CD19 & 56 är bra! Som de flesta av oss ligger även dina CD19+/CD5 aningen för högt, men bara lite, vilket innebär antikoppar mot en del hormoner, såsom progesteron, serotonin, östrogen och även sköldkörtel. Du bör tex inte ta Gonal och behöver tillsätta progesteron. Vanligt med högt värde är också huvudvärk, feber, nedstämdhet osv.

    Din FBC ligger bra, endast MPV (alltså storleken på plättarna) är i överkanten.

    {#emotions_dlg.flower} 

  • Zinfandel

    Myran: det är säkert bara en tiondel av vad man kan utröna...

    Angla: det är lite svårtolkat så som du har klippt in det så jag förstår inte allt men det är ungefär samma men du har höga TNF, men inte så höga att du behöver Humira utan det bör IL greja.  Dina 50:1 & 25:1 ligger bra, IgG för låga, ser det ut som, CD-markörerna är grötiga men CD 3 är högt och då stämmer det med IgG.

  • Zinfandel

    Tjorven: sååå bra!! Aha, Penny använder inte heller Ivig! Skicka dina provsvar om du vill {#emotions_dlg.flower}

    Criss: jättebra!!

    Myran: är det klart med era prover nu, kan du ta dem? 

  • Zinfandel
    tjorven01 skrev 2012-06-25 16:36:05 följande:
    Suck precis när jag postade tappade jag täckningen Rynkar på näsan

    Här kommer mina värden igen om du orkar tolka Zin
    Vore ntressant att höra ngn annans tolkning är Dr Gs 

    50:1     24,6
    25:1     20,8

    CD3      82,1
    CD19     3,2
    CD56    15,7* 
    CD19+cells,CD5    6,3

    Detta var alltså 2v+3 dagar efter IL

    Samma tid efter IVIG såg det ut så här:

    50:1     10,0
    25:1       6,2

    CD3      85,8
    CD19     7,4
    CD56     7,3
    CD19+cells,CD5    6,8

     
    50:1
    25:1
    12.5:1
    Ska helst ligga under 15%. Det mest normala vid 50:1 är 10%, 25:1 5% och 12:1 2,5%. En högre total %-sats kan vara tecken på immunangrepp, det beror på resterande fördelning. Cd3 bör ligga inom 63-86% så snyggt & fint även om det ligger i högre spannet. Om det hade varit mycket högre så ser man samband mellan reumatism, SLE och sköldkörtelåkommor. CD19 ska ligga 3-8% och det gör det nu. Högt=12% har kvinnor som har får många MF eller är infertila pga immunologi. CD 56 bör ligga 3-12% så även här är det bra. Denna typ av NK producerar TNF och är en av de vanligaste orsakerna till misslyckade IVFer. CD19+/CD5 producerar antikroppar mot hormoner, tex serotonin, östrogen, progesteron och sköldkörtelhormon. Ett bra värde ska ligga på 2-10% vilket dina gör. patienter med höga CD19+/CD5 har ofta en autoimmun sjukdom. Det verkar alltså vara het korrekt för dig att få Ivig!

     
  • Zinfandel

    Angla: Humira är en TNF-blcokerare så det är nåt helt annat.

    Hjärte: Höga Leukocyter kan tyda på en infektion i kroppen men dina neutrofila ligger bra så det är säkert annorlunda vid nästa FBC. Möjligen sätter Dr D in Trombyl. 

  • Zinfandel

    Ja, Hjärte, det ska du säkert men sen är det också doserna på resten och när i behandlingen det sätts in. Och säkert 2 IL före ET.

  • Zinfandel

    Hjärte: jag tror att kontinuiteten är viktig för att behålla effekten så jag hade nog tagit det ganska regelbundet, kanske var 3-4 vecka istället för en eller två före ÄL. Möjligen 1 vecka före ÄL och sen en nån dag efter ÄL och sen likadant månaden efter. Dr D meddelar säkert hur & när! 

  • Zinfandel

    Då fick vi svar på att 

    50:1 w/ Intralipid 1.5 mg/ml 12,1
    25:1 w/ Intralipid 1.5 mg/ml 9,3

    alltså är att man inte svarar på IL Skrikandes , summan är fortfarande för hög i förhållande till utan IL. Vad ska du göra istället? Bara testa med IL igen?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!