• Zwillinge86

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Solkattan skrev 2014-02-27 13:08:59 följande:
    Zwillinge: Den ska dock inte frysa!  (Höll ju på att bli pålurad en fryst påse på ett apotek i Aten)...

    Fick du med alla mediciner från Aten? :)



    Ja just därför jag fråga, för de packade droppet med en kylklamp på apoteket och instruerade mig att be flygpersonalen förvara droppet i sitt kylskåp. Blev lite förvirrad där, men hade droppet i väskan jag checkade in.

    Jag fick med mig medicin för ca 4 månader samt 6 dropp med NaCl och tillbehör. Det apotek som ordnade allt åt mig på ett dygn ligger väldigt nära syntagmatorget, hör av er om ni vill veta mer exakt. På ett annat apotek i närheten målade en liten farbror med glasögon en karta till vart jag kunde köpa dropptillbehör, kanske var det "din" farbror Solkattan :) På en tvärgata till Omonia-torget (ca15 mins promenad från syntagma) ligger flera affärer som säljer "medical supplys". Jag köpte nål, plåster, sprutor, droppaggregat och 3-vägskran till 6 dropp för totalt ca 50kr. Kan verkligen rekommenderas om ni får droppet satt provat av någon som har svårt att få tag på grejer.
  • Zwillinge86

    Ja du Solkattan, tänk om något kunde få vara enkelt. Hoppas det löser sig för dig snart, läkaren du hittade under den skumma svarta stenen borde ju åtminstone kunna lösa recept och remisser. Även om man självklart hade föredragit att få hjälp den vita eller privata vägen. Min systers kompis som jag trodde inte skulle ha något emot att sätta dropp blev plötsligt väldigt moraliak och hänvisade mig till VC som säkert skulle förstå om jag bara förklarade. Jo men tack, det hade jag ju inte tänkt på ;P Ibland blir det så uopenbart vilken felaktig bild av sjukvården som de flesta svenska medborgare har, till och med dem som jobbar inom vården. Fast det tog emot så skickade jag ett kortfattat sms till en barndomskompis som genast erbjöd sig att sätta droppet, något jag inte räknat med, så denna gång lönade det sig att vända på den otipoade stenen. Nu oroar jag mig bara för remisserna. Sambon hade ju fått i uppdrag att be sin halvsyster som är läkare om hjälp, men han har inte hört av sig. Förstår att det tar emot då de inte har någon regelbunden kontakt samt då han är väldigt privat av sig och berättat om vår barnönskan och alla problem för väldigt få. Men jag har ju varit i Aten själv för att lösa detta samt utnyttjar en vän jag inte längre umgås med. Hoppas han får arslet ur på egen hand då jag hatar att pressa honom. Ibland blir det så uppenbart hur olika nivåer vi är på, jag som har följt tråden och haft Aten som backup i över ett år är ju mycket mer inne i det än han som försöker förstå och stötta men ändå liksom inte fattar vad vi håller på med. Jaja, nu tappa jag tråden helt. Verkar i alla fall som att det kan lösa sig med Vul nästa cykel. Skickade ett fjäskigt mail till den privata mottagning som lät mig göra ett tidigt vul när jag var gravid och sa att en utländsk läkare som jag uppsökt akut bett mig göra ett nytt vul om en månad för att säkerställa att allt såg bra ut. Fick till svar att jag var välkommen att boka tid via telefon. Borde betyda att det inte blir några problem att få en tid iaf, och är jag väl där ska det väl mycket till för att hon inte ska låta mig göra ett vul.

  • Zwillinge86

    Leah: jag följer även tråden om ersättning för vård/äggdonation utomlands där vi diskuterat just det du funderar kring då några fått avslag även i den tråden. Det vi tillsammans tyvärr kommit fram till är att den nya lagen (131001) verkar ha gjort det svårare för oss som söker för fertilitetsvård då FK tidigare bedömde utifrån EU-föredraget och socialstyrelsens riktlinjer men nu med nya lagen ska låta landstinget uttala sig då de på något sätt kan komma att stå för kostnaden tror jag. Har mailat FK och frågat om de ska bedöma utifrån internationellt perspektiv även vad gäller fertilitetsbehandlingar. Fick ett luddigt svar, men visst skulle FK ha internationella glasögon vid bedömningen, men det går ju som sagt inte ihop med landstingets inblandning. Suck! Jag ska själv söka snart och hoppas ju på att få ersättning just för att immunsutredning och behandling används utomlands. Får jag ett avslag så kommer jag att överklaga då FK inte har några vägledande domar att gå på då lagen är ny. Förvaltningsrätten kan göra en annan tolkning av lagen så för varje person som överklagar ökar chansen att FK får ett predjudicerande rättsfall. Men kolla gärna in ersättningstråden för mer stöttning. Inboxar dig apoteksinfo från Aten.

    Solkattan, om det känns okej för dig att dela med dig så tar jag gärna hjälp av formleringarna i din ansökan. Inboxa mig i så fall :)

  • Zwillinge86

    Förresten, vi kan väl alla i tråden hjälpas åt att samla forskning om reproduktiv imunnologi och immunsupport att hänvisa till i ansökningar och överklagningar?

    Kan läkarna vi får behandling av ha någon forskning att bistå oss med kanske?

  • Zwillinge86

    Jag har utan framgång försökt hitta info om vad som kan vara orsaken till tjock slemhinna på cykeldag 7, vilket var en upptäckt som D verkade mycket bekymrad över vid mitt besök hos honom. Han menade på att jag efter sju dagars blödning borde ha en tunn slemhinna eftersom mensen är just utstött slemhinna. D frågade flera gånger om jag inte var gravid, Men jag är ganska övertygad om att jag inte ens haft ägglossning denna månad, dessutom känner jag mig väldigt ogravid.

    Har ni några kloka tankar kring varför jag haft en längre och rikligare mens än vanligt trots att slemhinnan inte har stötts bort?

    Hela situationen gör mig mycket förbryllad och stressad över risken att min kropp återigen hamnat i en kraftig obalans som kommer ta lång tid att återställa :(

  • Zwillinge86
    Zinfandel skrev 2014-03-03 16:22:14 följande:
    Till er som vill kolla upp kroppen  Om du t ex tror att du har förändringar i hormonbalansen, vill testa Dhea, TSH, mykoplasma, gluten, kortisol, östrogen, prolaktin, FSH osv! Så slipp stånga dig blodig hos din läkare för att få detta gjort...  Se länk längst ner på sidan  www.fertilitetsguiden.com/atgarder/blodprover...

    Är lite trög, men fungerar Weislab på samma sätt som werlab, alltså att man får hjälp med blodprovet på plats i Uppsala? Eller kan man om man har utländsk remiss på FBC få en svensk remiss av Weislab så att provet kan tas på vilken vårdcentral som helst? Underbar sida om provtagning du fixat, all information på fertilitetsguiden är guld värd för oss som kämpar. Du är en riktig hjältinna som fortfarande lägger ner så mycket tid och energi på att hjälpa andra att lyckas :) Och till och med fixat rabatt på Werlabs! En liten fråga dock, när jag kontaktade Werlabs för någon månad sedan så meddelade de att de i dagsläget inte kunde erbjuda blodstatus med diff. Minns inte riktigt om det var trombocyter som inte ingick eller hur det var, men deras tester motsvarade hur som helst inte den info jag fått här i tråden om vilken provtagning D efterfrågar. Har Werlab löst detta nu, eftersom du tipsar om dem i guiden? Ni andra som får era provtagningsremisser via det privata stället i stockholm, hur mycket får ni betala per remiss? Ringer ni varje gång D vill ha FBC och på vilket sätt samt hur snabbt får ni provsvaren?
  • Zwillinge86

    vilket "klyschigt" möte du fick genomlida Solkattan, tur att det resulterade i någon utdelning iaf. Hoppas det löser sig med dropp också. Själv har jag en vän som hjälper mig med droppet, men fortfarande ingen som ordnar remisser på FBC. Väntar fortfarande besked från en privat vårdcentral, men har inte mycket hopp.

    Mötet med D och upptäckten att slemhinnan inte stämmer med min cykel har gjort mig konfunderad. Är idag på cd14 och har ända sedan cd6 haft låg fertilitetsstaus enligt clerblues fertilitetsmonitor. De andra månaderna har jag haft hög fertilitetsstaus (ökning av östradiol) från cd6 fram till ÄL, men nu verkar kroppen alltså inte förbereda sig för ÄL alls. Har dock i två dagar nu fått flytningar liknande äl-sekret fast med vita klumpar/strimor.

    Förstår ingenting, slemhinnan för en vecka sedan tydde på att blödningen jag hade inte var mens och nu har jag noll fertilitetshormoner enligt monitorn. Vart i cykeln är jag och vad är det för skumt sekret jag har?

    Är förkyld med huvudvärk och är allmänt gråtmild. Så fort jag äter får jag känslan av att magen är full utan att jag är mätt... Den enda vettiga förklaringen jag kan komma på är att jag skulle vara gravid, men då borde jag ju få utslag på ägglossningstesten väl? Några kloka tankar om varför min kropp reagerar som den gör?

  • Zwillinge86
    Hej tjejer!
    Jag har idag mottagit mina provsvar från Chicago och de har markerat att tre prover ligger utanför referensvärdet (12.5:1 är lågt, medan CD19 och CD19+CD5 båda ligger högt) och undrar förstår vad ni har för tankar kring detta? Se hela panelen nedan.

    I mailet från Mina skriver hon att jag ska skicka kvitto på att jag har betalat, men jag har varken fått information om vad jag ska betala eller på vilket sätt. Har ni andra fått någon specifikation över kostnaden samt ett kvitto efter ni betalat? Jag tänker ju ansöka om ersättning från FK och behöver ju kunna visa vilka kostnader jag vill ha ersättning för.....

    Tack på förhand!

    NK Cell Inhibition Panel

    50:1 = 12.7 % (10.0-40.0)

    25:1 = 6.5 % (5.0-30.0)

    12.5:1 = 2.3 (L) % (3.0-20.0)

    IVIG 12.5 mg/ml, 50:1** 6.5 %

    IVIG 12.5 mg/ml, 25:1** 4.9 %

    Intralipid 1.5 mg/ml, 50:1 7.6 %

    Intralipid 1.5 mg/ml, 25:1 3.5 %

    %CD3 = 80.6 % (60.0-85.0)

    %CD19 = 13.6 (H) % (2.0-12.0)

    %CD56 = 5.3 % (2.0-12.0)

    %CD19+cells,CD5+ = 20.5 (H) % (5.0-10.0)

    TH1/TH2 Intracellular Cytokine Ratios

    TNF-a:IL-10 (CD3+CD4+) = 24.0 ratio 13.2-30.6

    IFN-g:IL-10 (CD3+CD4+) = 8.3 ratio 5.8-20.5
  • Zwillinge86

    Hon hade glömt att bifoga själva fakturan, men har fått den nu :)

    Har betalt och väntar på tid för telefontid för att diskutera provsvaren, men tar som sagt tacksamt emot er input redan nu ;)

  • Zwillinge86
    Cathy skrev 2014-03-05 12:21:18 följande:
    Zwillinge; i dina CD19/CD5+ har du svaret på din problematik och dessa borde du kunna sänka med intralipider och pred



    Jag förstår ju att de är för höga, men har trots en googlande inte fattat vad som orsakar höga cd19+cd5, inte heller vilka effekter det har på fertiliteten.

    Ser att de på Fertilityfriend nämner autoimmuna sjukdomar samt anti-ovarian, anti-thyorid, anti-progesterone och anti-estrogene, men förstår liksom inte vad de menar :(

    ska jag tolka provsvaret som att jag har någon autoimmunsjukdom samt att jag inte har tillräckligt av vissa fertilitetshormoner? Är det vad D menade med att jag antagligen inte har låg äggreserv utan underfungerande äggstockar pga hormonell obalans? Är mitt problem att immunförsvaret på något sätt skapar en hormonell obalans som påverkar min fertilitet negativt? Eller är jag helt ute och cyklar......!?
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!