• Zwillinge86

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Jag tänkte boka hotell idag men känner mig lite rådvill. Vill kunna ta mig smidigt från flygplatsen in till stan, gärna med kollektivtrafik. Har läst om tipsen på boende i trådrn, men undrar vart det är bäst att bo nu när kliniken flyttat? Vart har ni andra bott slm varit hos Dr.D nyligen och hur transporterade ni er (flygplats/centrum/klinik)?

    Har inte hört något från Mina sedan jag i tisdags bekräftade den erbjudna tiden, trotts att jag efterfrågat en bekräftelse. Borde jag fråga igen? Väntar dessutom på tid för telefonkonsultation....

    Känns bra att vara närmre en eventuell lösning och resan är ju läglig då jag är sjukskriven hela februari, men usch vad det här stressar mig. Inte alls vad jag behöver nu när stresströskeln och uthålligheten är låg. Är lite osäker på om jag lyckas administrera det här nu när jag inte riktigt är mig själv. Kanske var dumt att kasta mig in i det här. Tar tacksamt emot era tips och erfarenheter så att jag kan förbereda så långt det är möjligt innan jag åker.

  • Zwillinge86

    Tack tjejer, då ska jag försöka hitta ett hotell kring Syntagma. Jag både kommer och åker mitt på dagen så både metro och buss borde funka :)

  • Zwillinge86

    Är det folsyra på 5mg hag ska passa på att köpa när jag är i Aten? Är tanken att jag tar dessa varje dag för att maxa fertiliteten, precis som jag gör idag med den svagare folsyran?

    Vet ni förresten om alla de andra immun-medicinerna är dyra i Sverige? Jag tänker om D skriver ett EU-recept så slipper man ju jaga dem i Aten, om de vill säga ändå inte är så dyra här i Sverige.

  • Zwillinge86
    bolltjej35 skrev 2014-02-11 19:03:41 följande:
    Verkar ev som man kan ta dessa prover vi Hagakliniken i Göteborg. Har mailat dem och fått svar att de utförde de flesta prover. De ville veta lite mer om vilka prover så jag mailade igen. Får förhoppningsvis svar imorgon om de kan ta dessa prover. Annars blir det nog CFC i Köpenhamn jag åker till för de kan tydligen göra det med efter vad de skriver som svar i mitt mail. Smidigare för en göteborgare att göra det i Göteborg



    Jaha, har CFC fått igång immunprovtagning nu? Vet du hur de resonerar kring behandling, har för mig att de var negativa till IL?

    Om det stämmer att Hagakliniken utför immunoligisk provtagning så är ju det underbara nyheter för alla här inne som kämpat för att få hjälp här i Sverige. Dock är det flera som fått information om att de kan få proverna tagna på hemmaplan, varpå det med den enorma kunskapen i tråden ändå visat sig att de inte går att jämföra med proven hos Dr.D, Dr.G eller Dr.B. Jag skulle med andra ord undersöka saken både en och två gånger innan jag vågade lita på den informationen. Skickar de proverna till Chicago, för om jag fattat rätt är det typ bara där som proverna kan analyseras? Önskar dig hur som helst lycka till och håller tummarna för att du har rätt :)

    Sanna och MumwannaB, tack för info!
  • Zwillinge86
    leah2012 skrev 2014-02-11 21:24:33 följande:
    Clexane är lite billigare i Grekland. Jag betalade 42 euro för ett 10-pack, här kostar de ca 490 kr.

    Tack. Var det på ett av apoteken i stan (Aten) du fick tag på ett 10-pack?
  • Zwillinge86

    Jag misstänker ju att lågt progesteron är en av orsakerna till mina spottings samt knepig ägglossning och en gyn var nyligen villig att testa nivån med ett blodprov mellan ägglossning och mens då progesteronet tydligen ska ligga som högst. Han menade att för låga progesteronnivåer gör det omöjligt för ett befruktat ägg att utvecklas till en graviditet. Nu blev ju jag gravid spontant den månaden så jag fick aldrig veta vad mitt progesteron ligger på, men graviditeten slutade återigen i missfall, och enligt det du beskriver Lelle så kan kanske progesteron vara en del av orsaken. Blir också jätte nyfiken på vad D säger om det här med progesteron, ordinerar han någonsin progesteron oralt eller sprutor? Vet man något om skillnaden i hur kroppen tar upp progesteron beroende på om det tillförs oralt, vaginalt eller subkutant?

  • Zwillinge86

    Kan Utogrestan tas både oralt och vaginalt? Vet ni förresten om det går att betala med kort på apoteken eller är det kontanter som gäller?

  • Zwillinge86

    Fick lite hastigt och lustigt en konsultationstid imorgon och känner mig lite oförberedd. Något särskilt jag bör fråga om?

  • Zwillinge86

    Hade just min telefonkonsultation med D. Jag fick inte fram mycket, men hade oftast inga problem att förstå honom. Det positiva beskedet är att han absolut inte anser att ÄD är vår ända chans, han ansåg i dags läget inte ens att vi ska behöva ivf. Dock ville han uppmärksamma mig på att det för min del kommer att vara en långsiktig behandling då jag verkar ha ett irriterat immunförsvar samt underpresterande äggstockar varför chanserna till graviditet inte är så många varje år. Men med dämpat immunförsvar och lite stöd till äggstockarna var han ändå övertygad om att chanserna på sikt skulle öka :) Han förkastade dessutom läkarnas bedömning att mina ägg är dåliga, kvaliteten berodde på enligt D på de höga medicindoserna jag ordinerats. Känner mig lättad efter samtalet, men lite fånig. Kunde ofta inte besvara hans frågor då jag inte lagt på minnet hur ofta och i vilka situationer jag haft olika symtom. Har ni andra haft stenkoll på det? Roligast var ändå när han fick mig att inse att jag reagerat mot alla mina tidigare partners spermier i början av våra förhållanden, vilket han skämtade glatt om. Dock ett klockrent tecken på ett övveraktivt immunförsvar tydligen :)

  • Zwillinge86

    Solkattan: jag har ända sedan jag halkade in på immun-spåret för något år sedan var efterkonstruktionernas drottning, vet knappt vad som hänt eller vad jag tänkt har hänt längre; så jag förstår mycket väl vad du menar ;)

    Jag har varje gång jag bytt partner fått besvär med urinvägsinfektioner, klåda samt en och annan svampinfektion. D menade att mitt immunförsvar triggats av "det främmande". Han förklarade att det styrker att jag har ett överaktivt immunförsvar, men hade också en mer personlig teori om att vissa människor kan besitta "triggers" beroende på vilka man de är intima med.

    Så tyvärr kan jag inte svara på din fråga om din sjukdom i samband med att du träffa din man kan bero på en immunologisk reaktion, men en intressant tanke.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!