• Zwillinge86

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    snartgravid skrev 2014-02-05 10:48:51 följande:
    Jag åkte ned utan plus eller missfall innan. Jag fick immunbehandling. Fick plus men senare missfall i alla fall.

    Dr D trodde att det berodde på embryona.



    Risken finns väl att det är ungefär vad som väntar mig. Hoppas dock att immunsupport ska göra det lättare för mig att bli gravid och även få behålla fostret. Har ändå uppfattat att missfall efter v.6 ska ha mindre med fel på embryot eller fel vid befruktningen att göra, men det kan vara önsketänkande och missförstånd från min sida.

    Zin: frågetecknena ska läsas som en mkt glad smiley.
  • Zwillinge86
    Blingbling skrev 2014-02-05 11:32:17 följande:
    Undrar bara lite över var man hittar "nålar och allt som hör till" och vad "allt som hör till" innebär, alltså vad är det för saker man behöver?

    Är ju inte på denna positionen ännu att jag ska få dropp, men som du skriver så är det bra att ha klart detta innan man åker till Aten, så jag jobbar lite i förebyggande syfte s.a.s.



    Jag kan också få hjälp i min bekantskapskrets att sätta droppet men behöver då fixa materialet själv. Så jag undrar precis som Blingbling hur du löst detta? Minns att du desperat sökte hjälp med dropp för en tid sedan, så jag förstår vad du menar. Har dragit mig för att åka just pga att jag inte haft orken att fajtas om remisser och dropp här hemma, men om du har en lösning så tar jag tacksamt emot tips!

    Och om jag förstår Solkatten rätt så har hon lyckats köpa dropp-tillbehör i Aten, så mer info om detta vore också guld värt :)
  • Zwillinge86

    Tack Solkattan, ingen stress. Fokusera nu på att komma hem till familjen och vila upp dig efter äventyret. Hör av dig när du har tid och ork. Min förhoppning är att kunna ta metron från flygplatsen in till stan/hotellet och sedan taxi till och från kliniken. Har dock inte valt hotell än så jag tar tacksamt emot alla tips.

    Jag har sparat lite bilder i mobilen som jag tänkte visa upp på apoteken, så där tänker vi uppenbarligen lika :)

    Men visst kan D skriva recept på IL som man kan hämta i Sverige, tänker eftersom IL inte är dyrt här hemma.

    När det gäller fragmin, stämmer 1spruta/dag mellan ÄL och mens och sedan varje dag vid plus?

  • Zwillinge86

    Har hittat en svensk sida som säljer sjukvårdsmaterial även till privatpersoner och i sortimentet verkar det finnas pvk och venflon, vilket om jag fattat rätt är nålen/ingången vid dropp. De verkar också sälja hela droppkitt med slang och allt. Har inte kollat priserna eller hur stora förpackningarna är, men beställer man för under 2500kr tillkommer frakt på 150kr, vilket känns överkommligt. Är det större förpackningar kan man ju administrera så att flera delar på samma beställning.

    Ett tips till alla som har problem med att få droppet satt, men känner någon som har kunskapen.

    Kan inte någon av er med sjukvårdsutbildning/kunskap kolla om de erbjuder rätt grejer?

  • Zwillinge86
    lill111 skrev 2014-02-06 09:12:00 följande:
    Som sagt jag bad Mina från Aten skicka allt man behöver för att sätta IL-dropp och fyra uppsättningar som fungerade utmärkt -  betalade endast 300 kr för....Fick IL igår av min vän...gick utmärkt!!



    Det är ju jättebra, om nu Mina kan tänka sig att fortsätta skicka, och även till fler framöver. Vad fick du för respons av henne när du bad om hjälp?
  • Zwillinge86
    Solkattan skrev 2014-02-07 10:40:04 följande:
    En allmän fråga: är det någon härinne som sökt bidrag från FK i efterhand för immunbehandlingen... ? Räkningen har ju kommit och det känns ju dumt att inte ens ge det ett försök... Nån som vet blankett.. och har tips ??!



    Jag har tänkt att göra det :)
  • Zwillinge86

    Ni som varit på nya stället, vilket hotell rekommenderar ni att man bor på? Och vilka tips har ni på transport, tog ni taxi, metro eller anlitade ni Stefanos?

  • Zwillinge86
    bolltjej35 skrev 2014-02-09 10:35:33 följande:
    Någon som vet om det finns någon klinik i Sverige eller Danmark som utreder immunförsvar eller är det bara London och Athen.



    CFC i Danmark var på gång i höstas, men jag vet inte hur det har gått. Kanske någon annan vet vad som händer?
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!