• Zwillinge86

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    lelle75 skrev 2014-02-14 21:25:34 följande:
    Intressant det där med urinvägsinfektioner, det har jag alltid fått i början av ett nytt förhållande. Så Dr D menar att det är ett tecken på ett överaktivt immunförsvar? Och att man bör behandlas med immunmediciner i samband med detta?



    Som jag förstod det så var just de infektioner jag beskrev talande för överaktivt immunförsvar, mer vet jag i dagsläget inte.
  • Zwillinge86

    Efter mitt samtal med Dr.D har jag läst lite mer om sköldkörteln. Har kollat upp hur mina värden legat genom att kolla mina journaler. TSH verkar blivit taget ca 5gr de senaste 3 åren och det har pendlat mellan 0,67-1,3. Har ju läst här att det bör ligga under 1 i fertilitetssammanhang. Vid ett tillfälle har de även testat T3 och T4, men vet ni vad som är referensvärden på dessa? Eftersom D frågade mycket om just sköldkörteln och jag nu när jag läser inser att jag har en del symtom kanske jag borde undersöka detta lite närmare och framför allt lyfta det med D vid nästa samtal..Tacksam för att ni delar med er av er kunskap kring ämnet.

  • Zwillinge86
    Blingbling skrev 2014-02-15 15:46:10 följande:
    Zwillinge86: Jag testade T3 och T4 för ett par veckor sedan och på min labbrapport står följande referensvärden: T3 4,3 - 8,1 och på T4 10 - 25 pmol/L.



    Tack :) Ni som är insatta, är dess värden giltiga även i fertilitetssammanhang?
  • Zwillinge86
    Krummelur skrev 2014-02-17 14:39:20 följande:
    Tjena brudar! På måndag 24 feb kl 12 kommer jag vara hos penny på serum. Träffar jag någon av er där tro? Någon som ska dit? Jag åker redan nu på frdag och hem onsdag 26feb. Bor på the president.



    Jag är i Aten mån 24 - ons 26 och träffas gärna!!!!

    Jag ska bo på Sweet home som ska ligga när det där torget på S :)
  • Zwillinge86
    Snart lycklig skrev 2014-02-17 16:40:52 följande:
    Zwillinge, du menar säkert Syntagmatorget. Spännande, det är ju snart.



    Tack, precis vad jag mena :)
  • Zwillinge86
    Krummelur skrev 2014-02-17 19:27:23 följande:
    CurlyRed - Jag ska ta blodprov för immunologiska kollen och göra hysteroskopi. Mitt första besök hos henne. Hur länge stannar du? Jag kan ses på söndag och efter besöket hos penny på måndag kl 12 . På tisdag kanske jag inte mår så bra efter narkosen och flyger hem jättetidigt på onsdag morgon. Jag träffas gärna om det passar och om du/ni vill. Inboxa mig i så fall så kan vi byta telnr tex...



    Ligger Peny och D lika prismässigt för den immunologiska utredningen? Har helt missat att även Peny tar dessa prover.
  • Zwillinge86
    Krummelur skrev 2014-02-17 19:52:26 följande:
    Ligger Peny och D lika prismässigt för den immunologiska utredningen? Har helt missat att även Peny tar dessa prover. Penny sa 300- 400 euro för sin blodprovstagning Vad tar han då? Undra om testerna är precis lika?!



    På hemsidan står det 850 euro för immune blood screening så det är ju mer än den dubbla kostnaden om det är samma tester....
  • Zwillinge86
    Krummelur skrev 2014-02-18 08:59:15 följande:
    Girls!! Är det en bra ide att sluta ta min prolaktinmedicin ( norprolac) och fertile xx innan jag ska till penny och testa blod? Funderade över det igår em och beslöt mig för att avstå dem, så att hon får se min RIKTIGA blodstatus om man säger, som inte är påverkad av några läkemedel och andra preparat. Hon kanske har en annan ide om mitt höga prolaktin än min svenska läkare menar jag... SNÄLLA svara mig om detta. Hur har ni andra gjort? Ha en fin dag!



    Jag har också haft högt prolaktin i flera år. Fick medicin nu i höstas och hade lyckats sänka det rejält vid provtagning i november. Tar fortfarande medicinen. Berättade allt detta för D och han bad mig inte sluta inför provtagningen, men å andra sidan kanske han inte tänkte på det.....

    Är fortfarande intresserad av det här med prisskillnaden mellan Peny och D för immuntesterna. Ni som varit nere vet ni om det är samma tester?
  • Zwillinge86

    Jag och Krummelur är som sagt var intresserade av att jämföra Penys och Ds immunetester (ursäkta att jag tjatar). Om inte annat i och med den stora prisskillnaden. Nedan är en lista på de prover Peny tar till en kostnad av 300-400 euro. På Ds hemsida är dessvärre inte immunetesterna specificerade, men någon som har tagit testerna hos D kanske kan vara snäll och jämföra sina provsvar med dessa för att fastställa om de erbjuder samma immunetester? Tack på förhand :)

    full blood count.

    Coagulation profile

    antithrombin III

    factor V leiden gene

    naturall killer cells

    factor II protrombin gene

    mthfr gene

    fibrinogen

    act protein c resistance

    lupus anticoagulant

    protein c

    protein s

    anticardiolipin abs.

  • Zwillinge86
    lelle75 skrev 2014-02-18 19:26:53 följande:
    Vad anses vara högt prolaktinvärde? jag har 440, vet ni om det är ok?



    Minns inte vilken enhet mitt mättes i men över 320 är högt. Dock ville de inte behandla så länge jag inte hade läckande bröst. Trotts att jag ibland hade värden uppemot 1000 samt spottings och rubbad ägglossning.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!