• Zwillinge86

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Missne skrev 2014-03-21 22:29:08 följande:
    Jag har nu fått bekräftat att jag är inbokad i Aten 7-8 april. Känns helt plötsligt nervöst. Har fått tid för hysterskopi på måndagen (glömde fråga vad det kostar? nån som vet hur dyrt det är?) Verkar vara på en annan klinik men av Dr dimitri. Nån här som gjort hysteroskopi där? Känns lite läskigt att göra det utomlands.... Är det bättre att göra det i Sverige? Kruxet är bara att hitta nån som kan göra det här i så fall. Hur har ni andra gjort?

    Sen skrev Mina att det finns "a small possibility" att Dr Dimitri möter mig på kliniken på tisdagen för US och blodprov. Menar hon då att det kan vara någon annan som gör undersökningen? eller att det inte kanske blir av alls? Vill ju att det är han som gör undersökningen. Vill ju inte åka dit heller bara för hysterskopin.... Hur hade ni gjort?



    Skulle jag göra hysto, vilket jag funderade på, så skulle jag göra den i Aten. Även om det är betydligt billigare här hemma, om man lyckas få igenom det, så skulle jag inte lita på resultaten fullt ut iaf. Har läst om så många som gjort hysto både hemma och i Aten och som fått veta så mycket mer om "tillståndet" i livmodern i Aten, vilket gör att hysto i Sverige känns otillräcklig. Men det är min personliga tolkning, och ta då i beräkning att jag ej gjort någon hysto.

    Jag kan inte tänka mig att du får en tid utan att de bokar in även provtagning. Så jag tilkar Minas uttalande som att det är osäkert att du kommer att träffa Dimitri på tisdagen. Tänker att han inte tycker att någon ytterligare undersökning behövs då han gör hyston dagen innan. Å andra sida verkar det ovanligt att han inte tar blodproverna själv.... Maila Mina och frågar hur hon menar så att du vet om uppläget motsvarar det du önskar.
  • Zwillinge86
    Ingrid1989 skrev 2014-03-24 22:27:08 följande:
    Haha men vad tusan.

    Blir till höjd dos här och återbesök på fredag.

    Doshöjning av menopur, erfarenheter sökes?????

    Vad bra!!



    Jag har både en lurig äggstock som gömmer sig. Dr D förklarade för mig att den ligger bakom livmodern. Fick också höjd menopurdos vid första ivf:försöket då få äggblåsor bildats. Det försöket koncerterades till en stimulering så småning om.
  • Zwillinge86

    Någon som vet ifall "B-diff (leukocyttypning)" är samma sak som FBC? Frågade om jag kunde få ta blodstatus med venös diff och fick då frågan om det är B-diff jag menar. Så nu undrar jag om B-diff är ytterligare ett namn på samma prov?

  • Zwillinge86

    Okej så: FBC = B-diff = blodstatus m.diff

    Alla tre är benämningar för samma sak, och innefattar de prover som D vill ha svar på?

    Verkar som att kärt barn har många namn

  • Zwillinge86

    Vad skönt NinaCamilla, håller tummarna för att du får fortsatta positiva nyheter!

    Solkattan: javisst är man tacksam för sina barndomsvänner ibland :)

    intressant information du fått om VC och dropp. Jag tycker det här med att att en klinink tar bra betalt för att sätta dropp, och har gjort det ett bra tag, samtidigt deras läkare uttalar sig negativt om behandlingen i TV är ganska underhållande. Vore det inte för att trygga hjälpen för de kvinnor som faktiskt vänder sig till just denna klinik så hade det varit väldigt roligt att ringa in till programmet och ställa läkaren mot väggen. "Vad är hans tankar om att man på hans klinik ger behandling som kan leda till hepatit?" ;P

    För mig går det sådär. Har nog löst alla moment i behandlingsplanen, men väntar fortfarande spänt på ÄL. Var på Vul idag då jag börjat ha färska blödningar ca varannan dag nu också. Så nu kan jag lägga återkommande blödningar till listan på besvär som gyn inte vet vad det beror på. Men precis som med korta cykler, spottings och samlagsblödningar så är det säkert inget jag behöver oroa mig för. Förklaring: "Det kan vara så för vissa, helt normalt". Åtgärd: några kurer Provera kanske kan åtgärda problemen, som ingen bryr sig om hitta orsakerna till. Suck! Men slemhinnan såg fin ut (3skiktad) och de menar att jag nog redan haft ägglossning, därav värk och blödning. Yeah right; har testat sedan cd6, är på dag 9 idag, och monitorn har inte påvisat nån LH-topp. Dessutom hade jag ÄL-sekret idag. Är det bara jag, eller känns det som att det chansar mycket i sina bedömningar?

  • Zwillinge86

    Nu är det dax för mig att ställa frågor om Clexane. Har läst bakåt i tråden utan att hitta det jag söker, men ber om ursäkt för att jag bidrar till tjatandet ;)

    Första behandlingscykeln för mig nu och fick oväntat ÄL-utslag idag :D Har nu bokat in dropp i helgen och FBC nästa måndag. Känner mig upprymd och spänd då det börjar hända saker. Men när jag förberedde Clexane och B.Albyl idag så blev jag lite fundersam.

    Jag har köpt Clexane 4000IU i Aten, men ser nu att D ordinerat 6000IU. Jag inser ju att jag har inhandlat en för låg dos så nu är frågan ska jag chansa och köra på de sprutor jag har köpt eller gå till apoteket och istället försöka hämta ut Fragmin 5000IE på EU-recept?

    Vad tar ni andra för dos av Clexane, har helt missat att att det jag köpt inte överensstämmer med ordinationen. Spelar det någon roll att mina provsvar inte visat på några koagulerings-problem, vågar jag ta mindre Clexane tills lagret jag har är slut?

    Det samma gäller Baby Asprin. Jag köpte inget i Aten då jag redan köpt Barn Albyl hemna ( 1/3 = 75mg) men nu ser jag att D ordinerat 100mg.

    Kan ju även här försöka hämta ut rätt dos via EU-recept men vill inte krångla i "onödan". Så frågan är alltså om jag nu de första cyklerna ska våga köra på 4000IU Clexane och 75mg BarnAlbyl eller om det är för lite?

  • Zwillinge86

    Tack tjejer, då kör jag på med det jag har om jag inte hör nåt annat från D, och så kan jag istället fråga om dosen när jag ska köpa nytt. Väger inte så mycket, även om jag iofs är kort. Men standarddosen borde absolut räcka till att börja med. Trevlig helg på er!

  • Zwillinge86

    Ska ta mitt första dropp idag och känner mig både taggad, spänd och pirrig.

    Ska ta 200ml + 100ml NaCl under 1-2 timmar. Är det något särskilt jag ska tänka på framöver under resterande behandlingsmoment?

    Tänkte börja med Utrogestan 200mg idag och ta dem oralt. Smörjer också med prog.kräm. Sen börjar jag med Trombyl och Clexane nästa vecka. Oroar mig lite för Clexanen då jag har förstått att den gör ont (blåmärken). Tar man sprutan på samma sätt som med ivf-medicinerna? Läst något om isbitar och någon särskild teknik när man drar ut sprutan;vad är era proffstips?

  • Zwillinge86

    Mitt första dropp taget :) Två påsar IL fick droppa tillsammans med en påse NaCl under ca två timmar. Dock ville inte allt NaCl gå in så när IL var slut "stängde vi av". Kan alltså med glädje meddela att "dropp-utrustningen" som jag inhandlade i Aten fungerade utmärkt. Ni som ska till Aten och tänker lösa er droppsättning privat när ni kommer hem kan inboxa mig om ni vill ha info om vad och vart jag köpte mina grejer.

    Leah: jag smörjer mellan äl och mens på eget initiativ, och har gjort det till och från det senaste året.

    Vilaa: tråkigt att höra att förhållandet svajar, vet så väl hur all den här skiten sliter på relationen. Vi flyttade ifrån varandra en period i höstas och jag åkte till Aten själv förra månaden, nu är sambon mer taggad än någonsin. Att slippa läkarbesök och allt "onaturligt" som har med ivf att göra har fått vår relation att hämta sig. Att följa Ds behandlingsplan gör gott för vårt förhållande. Hoppas det blir en ljusglimt i tillvaron för dig/er också. Lycka till!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!