• Rebster

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Alltså Nellin, håller tummarna! Förstår att du drömmer dig bort för du har så många symtom...

  • Rebster
    JZ79: Jag tror inte att jag är gravid eftersom jag antagligen inte hade någon ÄL den här månaden. Man kan få försenad mens om man inte haft någon ÄL. Nu verkar det som om mensen inte kommer idag, så då hoppas jag att den kommer tidigast tisdag för då kan jag lämna blodprovet på fredag (kan inte lämna innan för är bortrest med jobbet, typiskt!). Progesteronkräm använder man om man har spottings (och av en massa andra anledningar också) och kan förlänga lutealfasen med några dagar...

    Nellin: Du kan ju fortfarande vara gravid, du vet ju inte när du hade ÄL så du testade kanske för tidigt.

    Håller tummarna Ella82!
  • Rebster
    Nellin skrev 2012-08-26 15:30:11 följande:
    Förresten, du som tempar. Berätta gärna hur jag ska göra. Fick order om att föra tempdagbok nu så det är gjort redan när vi väl får komma till fertiliteten sen. Jag har aldrig tempat någonsin. Äger inte ens en termometer ännu.

    Jag vet att jag ska ta tempen på morgonen innan jag stigit upp. Men sen då? Vilka dagar ska jag göra detta? Ska jag göra det hela cykeln? Ska jag bara tempa på morgonen? Inte någon annan tid på dygnet?
    Och vad är det som ska hända? 
    Du ska tempa på morgonen för du ska se vad din basaltemperatur är och det ser man endast på morgonen innan du har gått upp och kommit igång. Du ska ta tempen direkt när du vaknar i sängen alla dagar i cykeln. Du kan använda dig av fertilityfriend.com för att skriva in din tempkurva och då få en uppfattning om när och om ÄL sker för då stiger temperaturen med ca: 0,2-1 grad. Om du gör detta varje månad kan du få en uppfattning hur ofta du har äl eller om du inte har äl alls.
    Du kan köpa en vanlig termometer på apoteket, eller om du vill ha en med två decimaler får du nog leta någon annanstans. Vet inte var dock!
  • Rebster
    Nellin skrev 2012-08-26 16:07:00 följande:
    Tack för ditt utförliga svar! En fråga till bara... När under ÄL stiger tempen, och när bör den sjunka igen? Alltså, om jag märker att tempen stiger idag, när inträffar troligen ÄL då?
    Det kan vara lite olika. Hos vissa stiger temperaturen direkt efter äl och hos andra kan det ta en dag efter äl, men tempen stiger efter äl och inte innan äl. Alltså ska man inte använda tempmetoden för att leta efter äl, utan för att konstatera att äl har skett. Temperaturen sjunker igen när du får mens, och även här kan temperaturen sjunka på mensens andra dag.
  • Rebster
    Joseeefiine skrev 2012-08-26 16:01:08 följande:
    Slutade med mini-pillerna i början av maj.
    Första mensen (PÅ MÅNGA ÅR) kom exakt en månad efter jag slutat.
    Har sedan dess varit mycket regelbunden. Fick svampinfektion för ett par dagar sedan och läste då att det kunde tyda på graviditet också eller att det var tecken på mens, och tyvärr var det ju så.
    Mensen var dock 2 dagar försenad denna gången, så då hoppades man ju mycket. Tog t.om. ett test igår för att jag så gärna ville se "gravid" på det.
    Men förgäves .. mensen kom idag :/.. Men vi fortsätter,, är ju inte länge sedan jag slutade med pillrena så behöver ju inte ha någon panik, men tiden blir lång när man bara längtar! 
    Hej! Svarar samma sak som Nellin. Den här tråden är för de som har kämpat i ett år eller mer så du kvalar inte in än, det ska du vara glad för! Du behöver INTE oroa dig ännu eller få panik ännu, du har precis börjat.

    Lycka till!
  • Rebster

    Ja, och jag menade inte heller exakt ett år. Ville bara markera att två månader inte var en lång tid så att den nya tjejen inte skulle bli orolig. Givetvis är alla välkomna men jag tycker också att det blir knas när de flesta här inne har försökt i 7 månader eller mer och någon vill komma hit som försökt i två. Och så finns det dem som försökt i 10 år som tycker att vi är löjliga.
     Menade inte att trampa någon på tårna, det tror jag ingen här menar!

  • Rebster

    Hm, som jag har uppfattat det spelar det ingen roll var man tar tempen för att upptäcka ÄL, bara man är konsekvent och tar på samma ställe. I andra fall när man vill ha en helt korrekt temperatur så är en rektaltermometer det bästa, men andra termometrar fungerar alldeles utmärkt om man inte vill ha en exakt temperatur.

  • Rebster
    Em me skrev 2012-08-26 20:01:35 följande:
    Idag känns allt skit, dag 15 och alla ÄL- tester har sett likadana ut, ( som ett svagt + på grav) jag fattar ingenting.. Ska de inte gå som en kurva? Min kropp känns helt fel, förr va jag alltid regelbunden men sen vi börja försöka blev den mer och mer konstig. Mensen innan förra hoppade till och med över helt?? De har aldrig hänt mig.. Vad kan de betyda?! Helt förvirrad...
    Hm, är du stressad? ÄL kan bli försenad om man är väldigt stressad under en period och då har iallafall jag fått förskjuten ÄL. En gång när jag var magsjuk blev min äl också förskjuten.
    Fortsätt testa och se om den kanske kommer senare, annars kanske du hoppar över äl den här månaden. Man gör ju det tyvärr ibland...
  • Rebster
    Em me skrev 2012-08-26 20:49:33 följande:


    Jag har varit stressad, men har sagt upp mig och är inne på sista veckan nu. Så vill inte påstå att jag varit stressad sen semestern.. Men varför ser alla tester lika dana ut.. Inget som är starkare eller helt blankt.. Idag är en sån dag då jag tror att jag inte kan bli gravid och att något är fel.. Har tänkt ringa om utredning men ska jobba lite på ett annat ställe nu när jag sagt upp mig så känns så dumt om jag ska ta ledigt de första jag gör... För låt för allt negativt, men har ingen att ösa ut den över förutom sambon och de han är så snäll och tar hand om mig så vill ju inte ösa massa över honom( fast till slut blir de nog så ändå)
    Ok...Du får kanske en senare stegring, ibland konstrar sig kroppen utan att man vet varför. Man får dippar när man känner att det aldrig kommer att funka, så har alla här inne känt. Sen kommer en period när man känner sig mer peppad igen och känner sig säker på att man kommer bli gravid.
    När man börjar med en utredning behöver du inte ta ledigt hela dagar, vårt första möte tog en timma. Det måste man vara borta på ibland, säg att du ska till läkaren.
  • Rebster

    Ha det härligt Nellin!

    JZ79, fick du till det med mannen i morse?Tungan ute

    Då väntar det ett besök för er då BaPumba, vad bra!

    Här har mensen fortfarande inte kommit så nu börjar jag undra var den är. Tror absolut inte att jag är gravid men ska bara ta ett test imorgon för att utesluta det. Den är nog bara lite blyg och sen den här månaden. Har er mens hoppat över en månad helt någon gång? Det har aldrig hänt mig förut...

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus