• Rebster

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Jodå, det finns gynakut här, bor i Göteborg. Det är bara det att jag går till en privat gyn som är kopplad till landstinget och alltså har samarbete med Sahlgrenska. De har inte gett mig en remiss utan man går bara till deras mottagning utan att boka tid så tar de emot. Får undersöka detta ytterligare märker jag. Vilken tur att ni finns! Nu var det en sten som släppte från mitt bröst

  • Rebster
    Nellin skrev 2012-08-19 15:09:21 följande:
    Rebster och Mamma0702, ni har ju båda BIM den 23:e ser jag. Inte långt kvar nu!

    Rebster: Hoppas verkligen att mensen kommer lite för sent så du kan få lämna provet. Finns det ingen möjlighet att du i alla fall kan få gå ifrån jobbet en lite sväng och sen komma tillbaka då? Eller vi kanske kan hoppas att du inte får mens alls förresten! :) Finns det någon chans tror du? Jag vet att du skrev att du inte fått fullt utslag och inte känt ÄL-värk, men finns ändå hoppet?

    Mamma0702: Hur går det med symptomen? Jag vill minnas att du skrev att du eventuellt tänker testa i morgon (måndag), på BIM-3. Håller den planen i sig? :) Jag är så nyfiken och hoppas så himla mycket!
    Ja, jag hoppas också att den kommer sent (eller inte alls men det tror jag inte). Har ju en progesteronkräm hemma så jag har börjat smörja mig slaviskt med den. Egentligen hade jag inte tänkt att göra det den här månaden eftersom jag ändå inte fick äl, men med lite tur så förskjuts mensen några dagar.
    Jag jobbar ju som lärare med väldigt speciella klasser och elever så jag kan verkligen inte gå därifrån, speciellt inte när det är första veckan som eleverna kommer tillbaka. Det skulle kännas så oproffsigt. Ska ringa gyn imorgon och förklara läget!
  • Rebster

    Frida: Håller med föregående talare, din äggstock är säkert jättesvullen så inte konstigt att du har ont.

    Spännande för er som har BIM samtidigt som ni ska iväg. Håller alla tummar att ni plussar.

    Nellin: Progesteronkräm hjälper livmodern att "behålla" slemhinnan och inte stöta ut den i förtid. Detta gör att äggcellen har en större chans att fästa sig. Det är extra bra att smörja sig med krämen om man t.ex. har spottings som gör att slemhinnan stöts ut innan mensen sätter igång ordentligt. Hjälper även för de som har PCO, etc.
    Gå in på femalebalanceshop.se och läs så får du mer info!

  • Rebster
    Nellin skrev 2012-08-19 20:52:54 följande:
    Okej, det är nog verkligen nåt för mig! Jag har både PCO och alltid spottings. Tack för infon!
    I KNOW . Jag är förvånad över mig själv. Jag som är extremt naturvetenskapligt lagd har helt slagit över och kör nu på massor av hälsokostgrejer och sånt som jag aldrig gjort förut. Har även börjat gå på akupunktur och det var läskigt ska jag säga. När hon satte en nål som ska stimulera äggstockarna trodde jag att jag skulle lyfta från bristen. Jag sade bara: ÅH SHIT och ryckte till. Akupunktören tittade på mig och frågade om hon verkligen skulle fortsätta. Jag sa: Ja ja, jag blev så förvånad bara. HA HA!
  • Rebster
    Nellin skrev 2012-08-19 21:01:27 följande:
    Haha, jag har också tänkt testa akupunktur! Jag har tillochmed mailat med en här i stan och frågat kring detta. Väntar bara på löning! :)
    Stora My skrev 2012-08-19 21:12:18 följande:
    Jag tror på akupunktur!
    Får akupunktur för värk i axlar och nacken (av sjukgymnast) och det hjälper oerhört.  Har hört andra som blivit gravida med hjälp av akupunktur. Tyvärr har vi ingen här i stan som sysslar med sådan sort, annars skulle jag testa det. 

    Ja, det var jättebra tycker jag. Hon satte några avstressningsnålar också och jag känner mig alltid jättelugn när jag går därifrån. Hon kände på olika pulser också och sa att hon inte trodde att det skulle vara några problem för mig att bli gravid. Ska testa ett tag till iallafall så får vi se om det händer något...
  • Rebster

    Grattis 72dagar. Kör hårt! Var hos min sambos bror och hans fru nyss. På väg hem sa jag: hon såg gravid ut. Då säger min sambo: ja, det är hon också. Han ville inte säga något till mig i helgen när han fick reda på det för jag var asledsen då. Han undrade hur sjutton jag kunde se det för hon är bara i vecka 6, men jag har utvecklat någon slags gravidradar. Hon är överviktig, röker och dricker för mycket men tro fan att de lyckad ändå. Själv springer man bena av sig och äter nyttigare än Gandhi men va fan hjälper det. Nu skiter jag i om jag får min mens innan fredag, orkar inte fixa remisser och skit. Drar täcket över huvudet...

  • Rebster

    Jag kan inte heller låta bli att skriva. Jag ser definitivt ett streck så jag vågar säga ett rungande GRATTIS! Du är GRAVIDGravid

  • Rebster

    Nellin: Helvetes jävla rövpungen...Får så dåligt samvete men tyckte verkligen också att det var ett streck.

    Solrosen: Vad bra att du fick svar så snabbt. Hoppas att proveran gör ett riktigt bra jobb nuGlad

    En liten positiv sak för mig är att jag inte fått vare sig mens eller spotttings ännu så kanske kanske får jag mensen på fredag, lördag eller söndag och då kan jag lämna prov på måndag. Hoppas bara inte att progesteronkrämen försköt min mens för mycket nuObestämd

  • Rebster
    FridaF skrev 2012-08-22 18:57:45 följande:
    ok vad är paracetamol då? alltså är det iprem/ alvedon eller vaaah? inte så insatt i den där djungeln.. :p
    vet bara att vid äl blir det ju en mini inflammation i livmodern å då är det ju dumt å äta inflammationshämmande :p
    dock för mig att treo inte heller är kanon att knapra vid grav?

    Jo han va riktigt go då han sa det...
    i helgen satt vi och ritade på vårt nya kök.... sen slutade han å sa:
    Ligger det ett gäng ungar där inne så tänker jag inte göra allt detta (ganska omfattande makeover av kök + hela golvet på övervåningen)
    Haha, så nu är plan B att skicka in alla luckor på omlackering med nya handtag ifall det är barN där inne.. 

     
    Ha Ha, skönt att han också är med på tåget att det har fastnat något.

    Alvedon kan du äta med inte ipren. Du ska undvika den aktiva substansen ibuprofen men den aktiva substansen paracetamol är ingen fara. Helst ska du undvika treo också men en halv kan inte ha varit någon fara!
    De tabletter som finns på apoteket som du helst ska äta är: Alvedon, Pamol eller Panodil.
  • Rebster

    Hej tjejer! Mensen har inte kommit och inga spottings heller förutom lite brunt. Har mensvärk till och från så tror att den kommer idag eller imorgon. Det är ok om den kommer imorgon också för man kan lämna på dag två också. Jag smörjde mig nog lite för länge med progesteronkrämen, därför blev mensen sen. Så hoppas hoppas att den kommer senast imorgon!

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus