• Rebster

    Vi som försökt ett tag utan plus

    barbarmama skrev 2012-07-21 12:46:57 följande:
    Ja,  jag hoppas att vi prickar äl denna gången, vi myste igår också. Men jag tror inte att jag har äl idag heller.. Igårkväll hade jag jätte ont i vänstra äggstocken, som extrem mensvärk på vänster sida. Men jag kan inte ha haft ägglossning igår, för dagens äl-test är typ också positivt?!
    Eller vad säger ni om detta resultatet? 

     


    Fjärde dagen med starkt utslag och positivt(?) resultat..
    Jag tycker att du bör gå efter dina tidigare tester. Om du hade så starkt utslag i fredags vid 11 och ont i äggstocken så skulle jag tippa på att du hade ÄL igår kväll/natt. Jag tycker dessutom att teststrecket ser svagare ut än kontrollstrecket.
  • Rebster
    pysselkiisen skrev 2012-07-21 12:31:50 följande:
    Var just uppe hos lillasyrran som skakande räckte fram ett positivt gravtest... hennes första försök. När jag gratulerade henne bröt hon ihop i chock och jag fick trösta henne samtidigt som jag försökte hålla tillbaka mina egna bittra tårar. Världen är bra orättvis ibland. Nu vill hon hjälpa mig att bli gravid...träna med mig så jag gå ner i vikt osv inför utredningsbesöket den 31/7. Har gråtit en skvätt nu och vill helst lägga mig under täcket och deppa ihop totalt men idag ska vi iväg allihop till havet och fira våra föräldrars förlovnings-årsdag. Bara att bita ihop eller? *suck*
    Näe, precis det som du inte ville skulle hända. Nu låter jag väldigt bitter men vill man inte bara slå folk på käften som käckt ska hjälpa en att bli gravid när de själva är gravida. Fy fasen alltså. Förstår dig verkligen, jag blir bitter å dina vägnar.
    Tyvärr får du nog bara bita ihop under kvällen och sedan få stöd av din man efter kvällen. Tänker på dig!
  • Rebster

    Åh, vad trött jag blir på min kropp. Nu fick jag en blödning, men ska inte ha mens förrän om en vecka. Det fattas ju bara att kroppen ska börja konstra sig nu också...SUCK!

  • Rebster

    Vad du är snäll Två döttrar men jag tror inte att det är en nidationsblödning. Det är väldigt ovanligt. Jag tror helt enkelt att jag stressar så mycket för det här med att jag aldrig blir gravid att jag tyvärr har framkallat en mellanblödning. Blir till att rapportera det för gyn i augusti

  • Rebster
    Nellin skrev 2012-07-22 14:47:42 följande:
    Hej tjejer!

    Jag ser att det är mycket mens i tråden och det är så himla tråkigt. Jag kikar in lite här idag för att få skriva till någon. Jag knäckte ihop för några dagar sedan, då när jag ringde och bokade tid för hjälp, och jag har varit så ledsen ända sedan dess. Det känns så himla jobbigt allting. 16 månader har gått, och det kanske inte är så lång tid, men det känns som en evighet. Jag önskar så himla mycket att jag kunde få bli gravid. Nu. Inte om ett halvår, inte om ett år. Nu.

    Det känns som att man kämpar och kämpar, för att hålla modet uppe och glädjas åt annat - och det gör jag verkligen som oftast - men sista veckan nu har jag varit så himla ledsen. Orkeslös och hopplös. Som om jag inte har mer att ge för det här. Usch! Jag är så himla besviken, och orolig för att det inte ska bli något alls.

    Varför kunde jag inte åtminstone fått behålla en fungerande ägglossning?

    Jag lyckas inte tänka på nåt annat. Jag lyckas inte tränga bort oron och jag känner inte att jag är glad över någonting just nu. Jag är bara ledsen, besviken och uppgiven. Jag skulle ju ta en paus nu fram tills att vi får komma till vårdcentralen, jag skulle göra annat och roa mig och njuta av sommaren. Men jag vill inte det. Jag vill bli en familj. Jag vill glädjas åt en graviditet. Jag klarar inte av att stänga dom känslorna ute.

    Vad fan ska man göra hörrni? Hur lyckas man vara lycklig när man misslyckas månad efter månad?

    Hur gör man?

    Hjärta 
    Oj, ja vad säger man. Jag kan skriva under på allt det där. Vänner som frågar om man ska med på ett glas vin: Ja kul, men jag är inte gravid. Vänner som frågar om man åka iväg på en roadtrip: Ja kul, men jag är inte gravid.
    Sambo som frågar om vi ska åka och paddla kajak: Ja kul, men jag är inte gravid. Det ligger som en blöt grå dimma över allt som jag egentligen ska glädjas åt och jag tycker inte att något är riktigt roligt. Mungiporna åker aldrig hela vägen upp, bara halvvägs. Jag är fasen brist-på-graviditet-deprimerad.
    Har också tänkt på att ge upp, men så snubblade jag över en sida där det stod ett antal frågor som jag svarade på:

    Tänker du att du aldrig kommer bli gravid?: Svar JA.
    Har du svårt att föreställa dig hur det känns att vara gravid?: Svar JA.
    Går du i tankar att ge upp om att bli gravid? Svar JA
    Varför fortsätter du då att försöka: Svar: Eeh....JA JA, ok då. För att jag innerst inne hoppas så förbannat mycket så att man ändå fortsätter att nuppa varje månad för att kanske, kanske...

    Jag tänker tillåta mig själv att vara ledsen ett tag för jag vet att det blir bättre, men jag tänker låta mig själv vara bitter och orolig minst en månad till innan hela min utredning är klar.
    Hoppas att du får bra svar från gyn och du kommer bli glad igen. För min egen del tror jag inte att den här långa semestern med det trista vädret har gjort så mycket nytta för det har gett mig tid att hänga här för mycket. Nellin, vi blir nog gladare när jobbet kommer igång igen och man får lite annat att tänka på...Inte så mycket till svar kanske...
  • Rebster
    Nellin skrev 2012-07-22 16:25:34 följande:
    Rebster: Precis så! Och visst ska jag kämpa vidare, men den här veckan har det verkligen tagit hårt på mig. Hårdare än på länge. Jag jobbar fulltid och har inget ledigt på ett tag, men sen när semestern kommer igång så kanske jag kan tänka på annat. Vi ska utomlands, jag och min man, så då hoppas jag på att få ha lite roligt.

    Jag känner mig otacksam och dålig när jag är såhär. Jag har sååå mycket att vara tacksam för, och ändå är jag så nedstämd och ledsen. Jag skäms nästan för det.

    Men längtan är så stor!

    Ja, ni vet ju alla hur det är. 
    Jag vet, man känner sig jätteotacksam och så får man dåligt samvete för det och då blir man ännu mer ledsen och så fortsätter det så i en ond spiral. Lägg bort skammen! Man kan inte hjälpa att man är ledsen och man kan inte rycka upp sig. Tillåt dig att bli gladare gradvis för glädjen kommer komma tillbaka så småningom. Snart kommer du märka att det inte känns lika jobbigt igen.
    Lycka till Solig
  • Rebster

    Jag håller med föregående talare. Jag tycker att det är mer jobbigt att träffa gravida kompisar än att träffa spädisar. En bebis kan man njuta av själv också men en gravidmage njuter man inte av, fast de är hemskt fina . Det var någon som skrev om adoption också och ja, det lugnar mig med. Då vet man att man definitivt får ett barn iallafall. Skönt att se att fler tänker som en själv, man känner sig lite knäpp ibland. Kram!

  • Rebster

    Äter också bara mutlivitamin Kvinna som finns på apoteket. Jag lyckades timea in när Apoteket hade "rea" och köpte två burkar till priset av en . Håll ögonen öppna för erbjudanden...Sen tänkte jag börja äta mer B-vitamin då man inte kan överdosera det utan man kissar bara ut det (har läst på många sidor om B-vitamin och man kan inte överdosera det). Har läst att man ha brist på B-vitamin om man har ätit p-piller i många år så jag tänkte att det inte kunde skada.

  • Rebster
    FridaF skrev 2012-07-25 15:44:30 följande:
    Tack hörrni...har ni haft cystor nångång som försvunnit av sigsjälva? brukar ni isf känna dem då? Idag har det huggit i vänster äggledare en del.. äl är ju absolut inte på ingång...tänkte ifall det kan va cystan...eller psykiskt...
    bebisen sov i min fam flera timmar förut och känner mig hel lugn nu... om några dar ska jag få passa honom nån timme...gissa om jag tycker det ska bli mys..
    Jag tror att jag hade en cysta på äggstocken när jag var 18. Hade snoront på höger sida så att jag inte kunde gå upprätt. Uppsökte läkare som kollade blindtarmen, men de hittade inget så de trodde att det var en cysta som hade spruckit. Detta hände ytterligare en gång men inte med riktigt samma smärta. Kände ingenting innan cystan, men jag vet å andra sidan om det var en cysta. Kanske var det bara en fis på tvärenTungan ute
Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus