• FrökenE1985

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    hggeli skrev 2017-07-11 05:20:08 följande:

    Vi har också varit på utredning. Skulle fått hjälp till hösten om det nu inte var så att vi vart gravida. Jag har tydligen pcos. Men har tur i oturen så att säga. För jag har inte högt testosteron och jag har ägglossning varje månad. Men efter mina graviditeter som gick till vecka 21 och 6 så blev min cykel 50 dagar som den aldrig varit förr. Så väntan är ju ännu jobbigare varje månad för den blir ca dubbla. 2 månaders väntan ist för en. Och jag förstod att nått var konstigt och utredningen visade som sagt att jag har pcos.

    Skönt få veta varför det tar sån tid och att man ju kan få hjälp =) nu gick det på egen hand och jag har lärt mig känna igen min ägglossning så både den förra månaden och denna tog det sig, förra vart det kemiskt men nu verkar det mer hoppfullt med starkare resultat så jag hoppas hoppas.Åtminstone verkar vi väldigt fertila när vi väl lärt oss hitta min ägglossning. 

    Men jag vet hur jobbigt väntan och längtan är. Har känt som alla går om oss och får barn. Sen vi började försöka så har folk fått barn och sen sitt andra barn efter det. Glad för dem men samtidigt så är vår egen väntan så himla smärtsam. 

    Så jag kan verkligen känna med dig och andra som får vänta. Vi har väntat 3 år nu, men då har vi ju blivit änglaföräldrar en gång. 

    Det finns ju de som väntar ännu längre också. Har tänkt att herregud de som får vänta 9 år typ. Min man tar det lite lättare men jag har det jobbigare. Vi sökte åtminstone hjälp nu för någon månad sen så det rekommenderar jag. Bara vetskapen den kommer snart, men du verkar ju gjort det =)

    Långt inlägg, men ville bara dela med mig av min erfarenhet kanske blir delad smärta lite lättare. kramar


    Tack för att du delar med dig. <3

    Håller alla mina tummar och tår att det går hela vägen för er nu!

    Jo precis, vi är mitt i utredningen så snart mensen kommer ska jag ringa för att boka en tid för äggledarspolningen. Hoppas de har tid så jag inte behöver vänta ytterligare en cykel.
  • FrökenE1985
    AnnaB90 skrev 2017-11-30 06:50:50 följande:

    Detta är ägglossningstest, taget nu på morgonen. Tror ni det är positivt eller kommer blir positivt typ i morgon? :)


    Jag tycker det är lite på gränsen till positivt. Men stickorna bör man ta mitt på dagen och/eller kvällen. LH produceras i kroppen på natten och hinner oftast inte utsöndras till "morgonurinen". Jag skulle därför tro att det blir solklart positivt senare idag. Sedan sker ägglossningen (oftast) inom 12-48 timmar, som med allt annat finns det undantag. Ett fåtal ägglossar t.o.m innan postivt test för andra upp till 72 timmar efter positivt test. Så fortsätt ligga (i) i några dagar till så ni inte missar äl. Lycka till!
  • FrökenE1985
    AnnaB90 skrev 2017-11-30 17:31:03 följande:

    Här är eftermiddagens som ju ser svagare ut, är inte det lite märkligt?


    Sorry för sent svar. Men testade du kvällen innan? Kan ju vara att det skulle varit klart positivt redan då också och LH därför på väg ner igen. Det sjunker ofta väldigt fort nämligen. Håller tummarna att det blir ett plus för dig inom 2 veckor.
  • FrökenE1985
    Entriss skrev 2017-12-11 10:46:46 följande:

    Grattis till plusset!! Så kul!

    Okej, har tagit ny bild- och nytt test med icke morgonurin. ser svaga streck på båda, får se hur kvalitén blir när jag lägger upp nu...


    Jag ser ett svagt men ändå rätt tydligt streck på det högra.
  • FrökenE1985
    Percafluviatilis skrev 2017-12-15 08:07:25 följande:

    Ser någon något på dessa?


    Jag ser nått svagt på alla dina test. Hoppas och håller verkligen tummarna för dig! <3
  • FrökenE1985
    Percafluviatilis skrev 2017-12-15 11:24:08 följande:

    Tack! Ja, jag ska vänta lite med ytterligare test nu tror jag. Så nervöst detta :/ är på ruvardag 9 bara så det är ju väldigt tidigt. Hur går det för dig?


    Här gick det käpprätt åt h*****e. Gjorde ju utredning som inte visade något förutom att jag med största sannolikhet har endometrios. Det kändes ju sådär inför att försöka igen i framtiden. Under utredningen visade sig sambon vara en helt annan person än vad jag trott under hela vårt förhållande så jag gjorde slut och bad honom flytta i juli. Var min lägenhet och han skrev sig aldrig där så han hade inget och säga till om, tack & lov. Så det blev en tung höst med trauma-behandling samtidigt som ex-sambon jäklats och beskyllt mig för allt möjligt. Så i slutänden är jag glad att det inte blev någonting, att det inte var meningen.

    Men jag följer fortfarande dig och andra som jag följt under så lång tid. Hoppas och håller tummarna samt glädjs åt er när det väl tar sig. <3
  • FrökenE1985
    Jooosen skrev 2017-12-15 14:09:37 följande:

    Vad tråkigt :( minns dig här på fl. hur konstaterade dom endo? Misstänker att jag ev har det men enligt gyn ser allt fint ut...


    Ja, det är jättetråkigt men skönt ändå att saker och ting kom fram innan vi lyckades få till en graviditet.

    Jag har sökt hos gyn innan då jag misstänkt det pga många symtom som tyder på det men de har alltid sagt att allt ser bra ut och att jag inte ska oroa mig för det. Men hon som gjorde utredningen tyckte det var konstigt att de viftat bort det. För att säkert kunna säga om man har endo måste man göra en titthålsoperation men det kände jag var överflödigt.

    Jag har extrema äl- och menssmärtor samt en del andra symtom. Men det som fick henne att säga att jag med största sannolikhet har det var att min högra äggstock hamnat lite under och såg ut att ha vuxit fast. Men den fungerar och jag ägglossar ganska ofta från den sidan. Gör mycket ondare då så det är lätt att känna vilken sida som släpper ägg varje gång. Hon tyckte det var konstigt att ingen sett det tidigare. Tråkiga är att det ändå behandlingen är p-piller och jag har verkligen ingen lust att proppa i mig en massa extra hormoner. :-/
  • FrökenE1985
    Percafluviatilis skrev 2017-12-15 16:15:00 följande:

    Oj! Vilket as! Hur mår du nu? Har tänkt på dig. Jag har också förmodad endometrios men hoppas det kan gå vägen ändå. Tror ivf kan hjälpa väldigt bra om man har endo-sammanväxningar så ge inte upp hoppet!


    Jag mår faktiskt väldigt bra. Även om hösten var jobbig så har den också varit väldigt givande.

    Jag tror också att ivf är en bra hjälp vid endo så det ska nog lösa sig på den fronten när det är aktuellt igen. Det svåra nu är att hitta en karl man vill leva med och det känns ju inte som att man har åldern med sig direkt i förhållande till den biologiska klockan. Men ska inte måla fan på väggen, han med det extremt stora H:et dyker väl upp när man minst anar det.
  • FrökenE1985
    beso skrev 2017-12-30 17:57:52 följande:

    Hej alla! Skulle behöva viktig hjälp med en sak så tacksam för så många svar som möjligt! Då jag nu plussat starkt direkt efter mitt missfall i november..så undrar jag när jag kan ha blivit befruktade då jag inte har en aning om när äl var.

    Visst är det så att om man plussar på bim-1 så är aldrig testet så starkt posetivt väl?

    Det måste väl betyda att att min äl varit nån v tidigare va? Jätteviktigt för mig att veta hur gammal bebis kan vara.. Snälla hjälp mig med era erfarenheter Tack!


    Går inte avgöra hur långt gången du är enbart genom teststreckets färgstyrka. Jag rekommenderar att ta ett digitalt med veckoindikator, då får du ett bättre hum om hur du ligger till, även om det bara är ungefärligt.
  • FrökenE1985
    Melissenta skrev 2018-02-01 19:27:26 följande:

    Alltså.. Kollade nu instruktionen till clear blue tidig testning, (upp till 6 dagar) o det står att ju fler dagar till BIM desto mindre säkert resultat (så klart), men på BIM -5 är säkerheten hela 96%.

    Min fråga är - hur är det då möjligt att folk testar negativt på BIM -2 men sen positivt på låt oss säga BIM +2?


    Vill bara inflika här att det är det 96% som får ett korrekt resultat, det betyder ju inte atr alla 96% är gravida. Flertalet av de 96% får således ett korrekt negativt resultat och andra ett s.k. falskt negativt resultat d.v.s de har testat för tidigt och får ett korrekt postivt resultat närmare bim eller kanske t.o.m efter bim.
Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester