Inlägg från: Stinis83 |Visa alla inlägg
  • Stinis83

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Taralina, folk borde hålla såna kommentarer för sig själva... Är det ditt första barn? Din kropp är gjord för att föda barn och jag är övertygad om att det kommer gå bra :) Får jag fråga vad det är du är rädd för? Smärtan? Att inte ha kontroll? Jag kan rekommendera boken "Att möta förlossningsrädslan" av Gudrun Abascal, den hjälpte mig när jag väntade dottern :)

    Är det någon som vet hur lång tid det tar innan sdr går över när man tagit Bricanyl? Jag har dem fortfarande...

  • Stinis83

    Carla, ibland undrar jag hur man är funtad... Jag började laga middag innan sambon kom hem för dottern var trött, hungrig och grinig som få, sen fick jag ett ryck och plockade undan i köket. Nu håller jag på att somna :) Sammandragningarna har blivit färre och är inte riktigt lika kraftiga, men de är kvar... Jag hade förväntat mig att de skulle försvinna helt :S Hur har din dag varit? Hur mår A nu? Kram!

    Nippertippan, vad ska jag göra om Bricanylen inte biter mer än såhär? Ska man åka in igen då eller avvakta tills penicillinet hjälper? De kontrollerade tappen och den var något förkortad men lika som sist, och jag var öppen 1 cm vilket kan vara helt normalt när man är omföderska.

    Qatteriin, ja jag blev lite rädd faktiskt när jag gjorde ctg och såg att hans hjärtljud låg på 180-190 i några minuter (kändes det iaf som), så det var skönt att få det kontrollerat. Åh, after eight kaka, hoppas du gillar den ;)

    Lyckobebisen, jag förstår att ni vill förbereda er på det ena eller det andra. Kan ni kanske boka in ett extra besök hos er bm för att gå igenom snitt och vaginalt? Ifall det kan hjälpa kanske? Jag tycker det är bra att det finns så mycket bra information om vaginala förlossningar, det hjälper mycket när man vill förbereda sig. Men det finns inte alls lika mycket information om snitt... Så det är svårt att förbereda sig. Och lämnar man över sig själv i någon annans händer när man föder vaginalt så gör man det väl verkligen när man ska snittas. Då kan man ju inte påverka nånting... så känner iaf jag. Jag ska snittas på SÖS :)

  • Stinis83

    Taraalina, jag förstår att du är rädd för att inte öppna dig om din mamma hade det så. Kanske det hjälper att tänka på att det finns en hel uppsjö med nya metoder att tillämpa om det skulle bli så? Men det blir nog bra att få prata med någon professionell som kan bemöta dina rädslor på ett bra sätt :)

    Faceprimer, jag har väldigt vattniga flytningar emellanåt, och ibland är det så jag tror att slemproppen gått. Jag nämnde det för läkaren på sjukhuset idag och hon sa att det är normalt. Men jag skulle ringa förlossningen om jag var du, så får de ställa de rätta frågorna.

  • Stinis83

    Jempa, vad skönt att allt såg bra ut! Nu får du vila och ta det lugnt efter städningen igår och den intensiva dagen idag :) Kram!

    Mammy3, jag får också ont och som ett tryck neråt, nästan så man vill korsa benen så det inte ska komma ut någon :)

  • Stinis83

    Lyckobebisen, jag förstår att ovetskapen är jobbig, det hade jag också tyckt. Det tyckte jag innan jag ens blev gravid den här gången :) När beslutet väl var taget så var det fortfarande jobbigt ett tag, men då visste jag ju iaf :)

    Jag bor närmast Danderyd men det blir SÖS för att jag födde där förra gången. Jag fick en väldigt omfattande förlossningsskada och all eftervård och uppföljning har varit på SÖS. Deras bemötande gentemot mig i alla lägen har varit helt fantastiskt och jag känner mig verkligen i trygga händer när jag är där :) Det är därför jag måste sitta och åka dit om det är nåt, för att det är där jag ska föda :)

  • Stinis83

    Jempa, jag vet inte om det lugnade sig så jättemycket, men nu är det igång igen. Inte speciellt ofta, men rätt kraftiga och han är helt vild. Hans höga puls togs innan jag fick Bricanyl. Jag tänker att jag sover på saken inatt och är det likadant imorgon så ringer jag dem och frågar... men det kanske bara är att avvakta att pencillinet hjälper?

    Vad bra att du känner dig okej med att det kanske blir snitt :) Vad säger din sambo om det, är han okej med det? Stor kram till dig också fina du :)

  • Stinis83

    K girl, man får såna ryck när man bara inte står ut och tänker att man skiter fullständigt i hur ont man får sen. Just då känns det värt det, men sen när smärtan kommer så blir man lite trött på sig själv... Även om jag måste erkänna att man ändå känner sig liiiite nöjd och tillfreds när man tittar sig omkring och det iaf ser lite trevligare ut hemma :) Stor kram till dig, och hoppas du får sova inatt som lön för mödan!

  • Stinis83

    Jempa, nej de sa inget om det, bara att jag ska ringa om det är något. Och inte vänta lika länge med att ringa nästa gång :) De är verkligen helt fantastiska på SÖS tycker jag! Nu har jag inte haft sdr på ett tag så jag hoppas på att få sova inatt. Kroppen är helt slut efter dagens genomkörare :)

    Men stackare, att du ska behöva tänka på och hålla på med allt det där mitt i graviditeten...! Men om inte annat så kanske det får tiden att gå lite fortare? Vad skönt att han verkade okej med det och att han ställde så mycket frågor :) Det är ju alltid kul när de är intresserade av vad som händer. Ja för guds skull, ring spec mvc imorgon och boka tid så du kanske kan få intyg! Om du ändå hellre vill ha snitt så kanske ni lika bra kan köra på det utan att vela? Och då borde du ju kunna få hem honom i tid tycker man :)

    Ja, då blir det kanske inte så stor skillnad mellan vår grabb och er tös! :) på fredag är det exakt en månad kvar tills vi har vår son här, det är helt galet! I väntrummet idag såg jag en liten nyföding som var så söt så söt... Då längtade man lite extra :) Sov gott och dröm sött! Kram :)

  • Stinis83

    Söta vännen då! Åh vad jag önskar att jag kunde ge dig en kram nu... Jag kan inte förstå hur det känns, men jag kan tänka mig och jag lider med dig. Du är så tapper och kämpar på med krämpor och Migrationsverk och var och en för sig är det stora, jobbiga och känslosamma saker du går igenom. Tillsammans blir de en helt enorm grej med alla känslor på sin yttersta spets. Droppen måste väl vara att du fått ytterligare tidspress på att få hem sambon?

    Det fattades liksom bara det här med moderkakan också :( Låt dig själv vara ledsen och så liten som du känner dig nu. Jag tror man behöver det, du har försökt vara så positiv till allt hela tiden och har tagit det mesta med leenden och klacksparkar. Och det beundrar jag dig för!

    Kryp ner i sängen nu gumman och försök sova så gott du bara kan. Ring spec mvc imorgon och hör om du inte kan få boka snitt om du ändå helst vill ha det. Det är iaf en ände att börja i? Massa, massa kramar till dig min vän!

  • Stinis83

    Mary Jo, låter som fogarna :( Du får vila och ta det lugnt så hoppas jag att det går över :)

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)