Inlägg från: Stinis83 |Visa alla inlägg
  • Stinis83

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Wielkip, jag har ju glömt kommentera din uppdatering! Och nu har jag glömt vad du skrev... gravidhjärna... Stackars dig som har så ont! Jag har tänkt på dig och undrat hur det går för dig, har kikat in i bloggen också :) Kul att du uppdaterade lite här! Hur blir det med flytten?

    Bekka, mäkta imponerande inlägg! :)

    Nu måste jag försöka sova, fick nåt i ögat för en timme sen, och sen dess har jag försökt få ut det i panik. Nu lyckades jag äntligen! Godnatt alla :)

  • Stinis83

    Godmorgon alla finingar!

    Vecka 35 (!) idag och jag har besök hos bm kl 9.15 :) Illamåendet från igår har lyckligtvis gått över verkar det som, däremot har ja haft sjukt ont i ryggen och fogarna inatt. Efter bm ska jag åka raka vägen hem och vila :)

    Uppdaterar när jag varit där, hoppas ni alla får en bra dag och fin morgon!

  • Stinis83

    Nu är jag klar hos bm och allt såg bra ut :) Han är helt fixerad nu, så förmodligen var det det han höll på med igår när det gjorde så ont.

    BT: 105/60
    HB: 110
    SF: 32

    Hon uppskattade att han väger några hekto mer än genomsnittet, och det är bra att han har marginal eftersom de går ner en del på bb :)

    Nu ska jag hem och vila! Tror kroppen och hjärnan behöver det. Lyssnade på lite lugna låtar i tunnelbanan och höll på att börja grina... :) Blir så rörd av att sambon ringer och kollar hur jag mår då och då! Han är helt annorlunda mot mig den här graviditeten :)

    Åh vad jag är shoppingsugen! Men nu känns det onödigt att köpa kläder till mig själv. Det får bli när jag fått tillbaka min kropp igen :)

  • Stinis83

    Karol, låter som att du platsar fin fint här hos oss ;) Välkommen!

    Camamill, vad dumt sagt av honom... Låter som den obstinata tonåringen i honom kom fram, och jag är säker på att han inte menade det. Min sambo kom hem för nån månad sen eller två, och frågade om han kunde åka på skidresa med grabbarna från jobbet i februari. Jag tittade på honom och frågade om han själv tyckte det var en så bra idé, och det tyckte han inte när han tänkte på det... :) Jag tror att de bara inte tänker sig för.

    Kalksten, ja nu börjar iaf en del av studentlivet om, och då pratar jag inte om festerna ;)

    Jag sitter och äter sushi nu, blev så sjukt sugen på det! :) Vägde mig hos bm också, glömde skriva det. +16 kg MED kläder och skor på! :)

    Åh, en kompis fick en liten son inatt! :) Hennes första son är 4 dagar äldre än min dotter, och nu kommer det skilja exakt en månad på småbrorsorna :)

  • Stinis83

    Camamill, min sambo har lite svårt för att säga nej ibland (till typ såna saker) och vill gärna "skylla" på mig. Som när vi var på fest med hans jobb för nån månad sen och jag blev trött, fick väldigt ont och ville åka hem. Då sa han till mig att han också var jättetrött och gärna åkte hem. Men när jobbarkompisarna tjatade på honom att han skulle stanna kvar sa han "Nej, men jag måste hem, vi har tydligen ont i magen." ;) och jag sa högt så hans kompisar hörde att han gärna fick stanna kvar ;) Killar!

    Ponja, var det du som frågade om hur bm uppskattar storlek/vikt? Jag frågade min bm idag när jag var där om hon kunde göra en uppskattning och det gjorde hon. Fråga nästa gång du är där :)

    Haha, mitt bilkörande fortsätter! Idag när jag skulle växla ner så kom jag på mig själv med att sänka volymen på stereon istället ;) Hönshjärna! :)

  • Stinis83

    Karol, min sambo har inte jättemycket kompisar som han umgås med, det är mest när han ska tuffa till sig med grabbarna på jobbet :) Jag tycker det är rätt roligt och låter honom hållas oftast :) En kväll för några år sen var de ute med jobbet och en av hans kollegor ringde från sambons telefon och frågade om de var några som kunde få sova över hos oss. Sambon vågade inte fråga mig själv! :D Så senare den natten var det ett gäng skräniga snickare som kom vinglandes och skränandes (det var innan vi fick barn) :)

    Jag tycker också att det är det sköna med den här tråden, att man kan gnälla av sig och att man får så otroligt fint och bra stöd :) Precis som Carla så är jag inte så här gnällig om graviditeten irl, men det är så skönt att man kan vara det här och få förståelse :)

    Qatteriin, usch vilken tung dag... Hoppas att bebisen sparkar lite extra och gör dig påmind om att ni snart har den hos er så ni kan känna lite glädje. Men jag förstår att det är tungt :( Stor kram!

    Bekka, vad tragiskt med din svärmor och lilla svåger... Det måste vara väldigt tufft och kämpigt att gå igenom något sådant och jag kan tänka mig att man går igenom hela spektrat av känslor allt eftersom tiden går. Som du säger, spelar det någon roll att hon visste att ni skulle ha barn? Gör inte det det hela lite värre, att hon trots det gjorde det val hon gjorde och lämnade er med ansvaret och spillrorna?

    För mig var det däremot viktigt att min farfar fick veta att jag var gravid när han låg på dödsbädden. Han var den sista mor-/farföräldern jag hade kvar. Mormor dog en månad innan han dog, och jag sa till mamma att hon inte fick berätta ännu. Mormor skulle ju inte dö trodde jag. Men det gjorde hon. Så när farfar hade sina vakna sekunder skyndade jag mig att säga att jag var gravid så han skulle kunna skvallra för de andra när han kom dit man kommer i livet efter detta :)

    Ja, nu gäller det att vila och bli redo - idag är det på dagen en månad tills jag håller vår son i famnen! :)

  • Stinis83

    JN, det är något magiskt med att få hem vagnen faktiskt :) Jag gick runt och provkörde den i lägenheten när vi väntade dottern ;)

    Faceprimer, min har också varit så och min amatörmässiga misstanke är att de känner sig så väldigt utanför så det slår bakut till slut. Allt handlar om oss som bär på barnen, vi går in i oss själva och bebisarna mer och mer, alla frågar bara om oss och inte om dem. Och så kan de bara inte ta till sig hur det känns att ha foglossning eller så. Hans kommentar om din stukade tå bevisar ju bara det ännu mer :) "Ja men JAAAAG då!", den truliga lilla barnungen i dem kommer fram och tycker lite synd om sig själv.

    Min sambo har varit jättestörd på att jag inte gör något här hemma och inte riktigt förstått att jag VILL men faktiskt inte KAN. Nu får jag inte göra speciellt mycket. Precis som vi går igenom en massa känslor och faser i graviditeten, så gör de också de tror jag. Vi får nog försöka bekräfta dem, och samtidigt få dem att förstå att man inte kan få all fokus jämt. Det blir inte direkt bättre när bebisarna föds ;)

    Men jag förstår att du är irriterad, helt klart. Han kommer skärpa sig :)

  • Stinis83

    Jag svarar också så till sambon om han skulle gnälla om nåt, typ att han är trött eller så... "Mmm, men vad tror du JAG är då, vi kan byta om du vill?!" säger jag. Och jag tror det är dumt, det är det jag menar med att man nog får bekräfta dem och det de säger och känner. Naturligtvis inom rimliga gränser, men tänk själva att ständigt mötas med en sån motkommentar. Jag skulle bli vansinnig ;)

    Milamila, åh jag vet inte riktigt vad jag ska säga :( Hörde han inte ens av sig? Jag leker hobbypsykolog idag, tror du att det kan vara att han insett allvaret i att ni ska få bebis, och att bebisen snart är här? Nu låter det här väldigt konstigt, men jag kan faktiskt bli lite avundsjuk på killarna som faktiskt har möjligheten att dra sig undan. Vi älskar inte varje sekund av att vara gravid, men hur gärna man än vill så kan man inte pausa det en enda minut. Det pågår hela tiden och vi blir ständigt påminda om att vi har en liten därinne.

    Misstolka mig inte, jag älskar att jag är gravid och jag älskar bebisen i min mage. Men det vore så skönt med en paus, att få tillbaka min kropp och kunna vara helt själv. Inte ens när bebisarna kommer ut har vi samma möjligheter att bara dra en stund som papporna har. Våra modersinstinkter och känslor hindrar oss på något magiskt vis.

    Jag förstår hur du känner, att du inte orkar med att han ska flippa nångång i månaden. Han ska faktiskt bli pappa nu, och även om han inte insett det på allvar förrän nu så borde det knappast komma som nån överraskning för honom. Han kommer tillbaka, och då hoppas jag att hans förnuft har kommit tillbaka. Stor kram!

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)