Inlägg från: Coriander |Visa alla inlägg
  • Coriander

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    kristinka skrev 2011-07-30 01:18:23 följande:
    Gör det, för vissa verkar det göra underverk :) 
    Jag har haft otur och fått svåraste illamående ever, med kräkningar då jag inte ens kunnat behålla vatten .. Så blev skickat till gynakuten idag där jag fick dropp (var totalt uttorkat i kroppen) och recepbelagda mediciner mot illamående (+sjukskrivning) .. Så nu är första gången på 8 dagar då jag kan ens sitta :))) Så testa medicin- kan verkligen bli ens bästa vän Skrattande
    Vad bra att du fick hjälp från gynakuten och mår bättre nu! uttorkning är ju inget att leka med. 
    Riktigt så illa som du mått mår jag inte (knackar träd), men illamåendet är obehagligt i alla dess
    former. Jag ska träffa BM nästa torsdag, så tänkte att jag skulle försöka först med band och om de inte
    hjälper ber jag om recept för Lerig. comp. eller motsvarande.  
  • Coriander
    Jeanette28 skrev 2011-07-30 01:30:17 följande:
    Hej!

    Sjalv plussade jag for nagra veckor sen!
    Detta ar min forsta graviditet, jag ar i sjunde veckan... Ar det normalt att inte ha nagra symptom??!!! Ar lite orolig.

    Kram
    Man behöver absolut inte ha några symtom alls när man väl är gravid. Om du fått ett plus på stickan och du inte har blödit (OBS! spotting och små blödningar kan vara helt normala i tidig graviditet!), så skulle jag tippa på att allt är bra hos din växande bebbe! Ta det lugnt istället och njut av att du inte mår illa eller annat obehagligt. 

    Grattis och välkommen in i tråden! 
    *Kram på dig* 
  • Coriander
    kristinka skrev 2011-07-30 01:38:36 följande:
    Glad Barnmorkan har sagt att receptfria mediciner som är rekomenderat är Postafen eller just åksjukeband på apoteket, så testa det annars kommer du att få nåt starkare ( fast då inte från barnmorkan utan läkaren)'
    Den är lika jobbigt oavsett "styrkan" 
    Nu ska jag komma här med min pekpinne.. Cool ... och berättar, att vissa BM har läst till sig rättigheterna att skriva ut recept. När jag är färdigutbildad BM kommer jag ha dessa rättigheter också. Systemet har ändrats lite för att underlätta höga trycket på läkarna... du vet, läkarbrist på många VC osv. 
  • Coriander
    Lillis2012 skrev 2011-07-30 15:05:53 följande:
    Babybluey; om jag förstått detta rött så håller du på att utbilda dig till barnmorska?! Är ju rätt bra å ha en sån i tråden

    En fråga till dig och alla andra också visserligen: är det nån mer än jag dom har läst nånstans att största risken för missfall är mellan v 9-12 för att det är just då moderkakan ska börja ta över efter gulekroppen?!?
    Jag har beräknat att med bebben som föds nästa år blir jag färdigutbildad BM sommaren 2013... om man inte helt tappar bort sig mammarollen.. har hört att det kan vara svårt att komma tillbaka till jobbet/plugget efter att man varit hemma med en liten.. men vi får väl se hur det går. Hursom, jag kan inte svar på allt, men tar gärna reda på och frågar ivrigt av mina erfarna kollegor på praktik eller lärarna på skolan. Det sägs ju, att man inte äe barnmorska på riktigt innan man förlöst 100 bebisar... ja, dit är det lååååång väg ännu. OT: Jag ska påbörja studierna om neontalbebisar i slutet av augusti och är så otroligt rädd för att jag kommer att böla bara igenom lektionerna... varje gång jag ser en bebis börjar jag grina hejdlöst. 

    Att det skulle vara högre risk för missfall runt vecka 9-12. Det finns vissa händelser hos en embryo/foster som kan förklara en viss del av missfall som händer. Exempelvis om man får missfall runt vecka 6, brukar det bero på att hjärtat inte börjat slå, dvs. möjlig missbildning i hjärtat eller dess celler. Visst, mellan veckorna 9-12 tar moderkakan så sakta över rollen från gulekroppen... men att det skulle innebära större risk för missfall än ex. när hjärtat ska börja slå? Alltsom allt är ju graviditeten som mest känsligt för missfall före andra trimestern. Att det skulle vara mer känsligt just då har jag inte hört något om.

    För några dagar sedan var det ju någon här i tråden som postade hoppgivande siffror om hur embryo från vissa veckor ( om man sett hjärtat slå och inte haft blödningar) har avsevärt mycket större chanser att stanna kvar än de 20 - 25% man kastar upp i luften av alla graviditeter. Någon som kan posta det igen/vet vilket inlägg det var/vem det var som hittat dessa siffror?
  • Coriander
    Daysis skrev 2011-07-30 16:48:00 följande:

    Jag mår oxå illa o så är jag fruktansvärt allergisk till på köpet oxå. Var på hälsosamtal igår o barnmorskan påstod att man kan äta de flesta receptfria allerigitabletter även när man är gravid. Men hon påstod även att det är helt okej att tugga calma mot illamående, och det har jag oxå hört att man inte bör göra.. Så jag vet inte riktigt om jag litar helt på henne, och det känns ju lite dumt att chansa. Snörvlar o nyser hellre några veckor än att jag skadar bebis på något sätt. Däremot sa hon att man inte skulle äta sushi som gravid, på tal om diskussionen vi hade förut, med motiveringen att man kan aldrig vara säker på att det inte finns bakterier i rå mat.. Blev ju inte direkt klokare av det där hälsosamtalet utan snarare ännu mer förvirrad..

    Har tänkt jättemycket på ultraljudet sen jag var där igår, och här i Stockholm får man tydligen gå var man vill gratis på sitt RUL, så jag funderar nog på att gå hos Ultraljudsbarnmorskorna på RUL. Känns som dom är duktigare och kan se mer eftersom de är specialiserade på just ultraljud. Hur kommer ni andra göra, går ni på eran vanliga mvc eller har ni oxå tänkt gå någon annanstans? 


    Vilka konstiga bud du fick av din BM! Vad jag vet, så ska man helst undvika allergimedicin... finns en lång lista av dom som inte är så bra för fostret. Och Calma? Jag skulle nog inte själv äta det under graviditet. Vad det kommer till sushi, så förstår jag ju hennes tanke på ett sätt.... MEN om man har den inställningen, så är det inte mycket man kan äta här i världen... Jag litar på sushi stället där jag beställer min mat och har hittills aldrig fått dålig mat. Jag vet, att deras kök har en hög standard när det kommer till hälsoaspekten plus att fisken de använder har fångats under natten samma dag de gör sushi av det. 

    Jag får inte välja vart jag ska gå på mina UL-undersökningar. Men den kommunala MVC:n har kontrakt med en privat klinik som inriktar sig på graviditeter och mödravård. 
  • Coriander
    Chokladälskaren skrev 2011-07-30 16:54:28 följande:
    Får väl oxå passa på att säga GRATTIS!!Glad
    {#emotions_dlg.flower} STORT GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!!!! {#emotions_dlg.flower}
  • Coriander
    Nikis skrev 2011-07-30 20:04:45 följande:
    Nej jag kräks inte heller, men mår illa till och från och det känns nästan jobbigare :/ vet inte alls när tröttheten försvinner, känns som att jag kan sova hur länge som helst och så kände jag inte alls när jag va gravid med Loke. Yr är jag oxå, hela tiden.. jag rör mig i slomotion för att inte ramla :P
    Slowmotion... där känner jag igen mig.... jag som förut gick på full speed ahead har verkligen trappat ner. Jag är så seg nuförtiden, att när jag ska ut och handla lite mat tar det mig 1,5 timme!! Förr tog det inte mer än 30min.!! Nu måste jag vila varannan minut, äta något för att inte må illa.. och ändå mår jag illa..ja, känner mig som en sengångare! Cool
  • Coriander
    kristinka skrev 2011-07-30 22:11:17 följande:
    Stinis, japp det är första barnet, jag är i vecka 8 (7+5) ... Det har börjat kännas jätte konstig och jag oroar mig över allt, om det var för tidigt (planerat å önskat grav) om jag har känslor för killen, om han passar som pappa å bla bla bla... glädjs inte ens längre över barnet och då får jag dålig samvete på köpet :/ 
    Det är helt normalt att känna och tänka som du gör. Hormonerna sätter igång dessa tankar kring föräldraskapet, för att förbereda oss på det som komma skall. Jag har önskat ett barn mest i hela världen i 11år och nu när man väl är här, så får jag också liknande tankar "kommer vårt förhållande att vara starkt när barnet födds?" "Tänk om jag inte är någon bra mamma" "Hur ska jag kunna ta hand om ett litet liv som helt är beroende på mig?".

    Det hör till graviditeten. Det du känner är helt normalt och brukar gå över. Dock är det bra om du har någon som du kan diskuttera saker och ting med. På MVC brukar de ha kuratorer/psykologer som man kan tala med. De för inga journaler vanligtvis över det ni talar om, så du behöver inte oroa dig för att det ska lämna några spår efter sig.

    Jag kan rekommendera också parterapi. Man behöver inte befinna sig i något livskris för att gå dit. Parterapi brukar vara bra för alla par! Jag funderar att gå till parterapi med min man innan barnet är här. Vill stärka vårt förhållande, även om vi är jättetajta, har varit ihop drygt 4år och ska gifta oss nästa år.

    *Kram på dig* 
  • Coriander
    kristinka skrev 2011-07-30 22:12:56 följande:
    Babyblyey, skaffat åksjukeband?
    Jag skulle till apoteket idag, men..tadaaa... glömde det då jag också skulle handla mat. Mådde alltså så illa att jag glömde gå till apoteket.. hur sorgligt är det egentligen?! Skrattande Dock testade jag redan imorse ifall sea band skulle kunna funka på mig. När jag mådde illa tryckte jag på punkten där bandet kommer att sitta och - ja! illamåendet försvann magiskt nog! Nu har jag hållt på med att trycka själv på stället där man ska stycka när illamåendet är som värst. Försöker klara mig med detta, då det faktiskt funkar rätt bra. Solig

     
     
  • Coriander

    O  M  G ! 
    Fick precis extrem sug efter Marabou choklad... schweizer nöt!! Jag ska inte köra 1 mil för att få tag i det mitt i natten!! Å andra sidan är ju 1 mil inte långt alls.... haha, jag skulle inte komma så långt hemifrån ändå.. så fort jag skulle ta bilnycklarna skulle min man fråga vart jag var på väg... och han skulle ta nycklarna från mig när han hörde att det hela handlar om 200 gram chocklad!

    Näe... jag får väl ta mig i kragen, gå till köket och baka en härlig smuldegspaj med äpplen och rabarber.. och så har vi vaniljsås i påse också hemma!!! Tungan ute 

    Att leva med mig just nu - inte lätt! Oskyldig 

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)