Inlägg från: Coriander |Visa alla inlägg
  • Coriander

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Fisken12 skrev 2011-08-08 15:53:27 följande:
    Den sista tiden har jag märkt att jag känner mig nervös för ingenting. Kan sitta i bilen och få en "attak" då pulsen gå upp, halsen krymper och jag blir nervös och rädd. Är i vecka 8 nu. Någon som känne rigen sig. Har ingen aning om varför jag känenr som jag gör. Ingen särskilt tanke som ligger bakom utan det bara dyker upp helt plötsligt. Tro nu inte att det är jätteattaker, bara något jag kommit att tänka på det sista. Små attaker som förbryllar mig 
    Sådär hade jag det mellan veckorna 5 - 8. Jag kunde bli jättenervös för ingenting! Och jag var också lättskrämd. Jag vet inte varför, men ibland kunde jag hoppa till helt plötsligt för att något överraskande hände i min omgivning. Det räckte med att gå in i affären och någon plötsligt dök upp från andra sidan av hyllorna... det kunde skrämma livet ur mig! Samma sak om jag körde bil och en bil framför mig började blinka rätt sent för att den skulle vända från vägen..fast jag hade gott om tid att reagera på det, så gick jag över till någon konstig nervös-mode. 

    Nu har det försvunnit helt för mig. Jag tror att det är alla sinnen som börjar skarpas till tackvare hormonerna. Det är nog ingen fara alls, utan hör till graviditeten... kanske är det nu som modersinstinkten börjar växa fram och alla sinnen därför blir skarpare redan från början?
  • Coriander
    Ponja skrev 2011-08-08 16:28:30 följande:
    Fy är så otolig nu.. Min väninna har fått åka in till förlossningen, bebis vill komma ut. Hon är i v 28 eller 29.
    Dom ger både bebisen sprutoe för att den ska utveckla sina lungor fortare, och henne sprutor var fjärde timma för att förhindra att den föds. Dom vet inte alls om det kommer "funka" eller inte än. Hon måste stanna där i mist 2 dygn och har inget hänt så måste hon åka till Linköping.
    Vad kan hända om bebisen föds redan? Är det någon fara??
    Att födas förtidigt innebär alltid en viss fara för bebisen. Främst är det organ som lungor och hjärnan som inte är fullt utvecklade. Dock är vi duktiga på att rädda barn som föds tidigt i länder som Sverige, med modern utrustning och kunniga läkare och annan vårdpersonal. 

    Absolut yngsta barnet som kunnat räddas har varit född vecka 21. Tidigt födda i vecka 24 är inte helt ovanliga i Sverige. Vecka 28/29 borde barnet ha en mycket god chans att överleva. Dock är det alltid svårt att spekulera kring enskilda fall, det är ju trots allt ett barn som fötts mycket tidigt. 

    Min syster föddes v.34 och det enda som skilde henne mot en fullgången bebis var att hon var jätteliten och hårig! Jag var 1år och 4mån. och kallade henne för apa...jag tyckte nog att hon liknade apungen som jag hade en bok om. Men hon fick alltså inga som helst men efter det. 

    Det enda ni kan göra nu är att stötta era vänner och vara där för dem. Tänk positivt! 
    *kram* {#emotions_dlg.flower}
  • Coriander
    Kalksten skrev 2011-08-08 18:16:10 följande:
    usch nu blev jag fan orolig o ledsen, vart juts på toa o nu kom blod tunnt men det är blod! =(

    Jag fick höra från dem att så tidigt gör de inga UL, men de vart förra evckan nu är jag ju i v.7 o hade en kompis som fick blödning i v.8 o hon fick göra UL då.

    usch vill bara lägga mig ner o gråta! =(
    Gumman, jag förstår hur du känner det! Gråter
    Alla mina grav.symtom försvann 1,5 vecka sedan och sen fick jag bruna flytningar med värk i magen. KK avvisade mig, då det enligt dem inte var farligt och skulle nog gå över. Jag åkte till en privat klinik förra måndagen där de gjorde VUL (var på 7+3 då). Kostade skjortan, men ångrar absolut inte det! Jag fick sinnesro och har därefter varit helt lugn över graviditeten... och symtomen kom tillbaka ... med extra allt.

    Min läkare sa, att han inte är orolig för kvinnor som blöder, men har fortfarande symtom kvar. Enligt honom betyder symtom, att hcg värdet inte börjat sjunka. mao var han mer orolig för att jag inte hade några symtom än för det faktum att jag hade fått bruna flytningar.

    Kontakta vården på din ort och om de inte vill ge dig någon tid till VUL (vaginalt ultraljud), så kan du alltid boka tid på en privat klinik.

    *Kram på dig gumman* Hjärta 
    Vi alla håller tummarna här för att du snart ska må bättre!! 
  • Coriander

    Vad äter ni tjejer som mår illa och inte är sugna på något?

    Jag läste igår, att jag borde få i mig minst 1,5liter vatten per dag och totalt 2600 kalorier.
    Idag har jag ätit bara ca 300 kalorier: två isglassar, några bitar saltlakrits, några chips och en bit choklad.  
    Jag vill så gärna ha riktig middag, men först måste jag laga den ju och det klarar jag inte av nu. Så fort jag går upp ur sängen måste jag spy... och matlukt gör mig illamående. Men jag är såååå jäkla hungrig. 

    Jag har gått ner i vikt sedan förra veckan ytterligare 2 kilo. Jag ser riktigt benig ut. V 8+4 idag och enligt allt jag läst borde illamående gå över om 3 veckor!! Herregud, går jag ner i vikt med denna fart och inte får i mig mer än några hundra kalorier per dag... undrar hur bra lillan inuti mår då. 

    Allt som är fryset går ner rätt bra.. men jag saknar varm mat - riktig mat! Dock får jag inte i mig någonsin så mycket så att jag skulle bli mätt. Inte undra på, att jag mår illa jämt och håller på att tuppa av överallt. 

    Några råd? 

  • Coriander

    Det är så svårt när man inte är sugen på något.. eller när man väl blir sugen på något - då har man det inte hemma... och att åka till affären - det funkar inte alls. Ett par gånger nu har jag åkt till affären utan att ha kunnat gå in i affären. Jag sitter i bilen på parkeringsplatsen och mår så illa och vågar inte gå in i affären eftersom det vore jättepinsamt att kräkas när man står i kön tex. 

    Tror ni min rädsla är befogad ens? Har någon av er kräkts mitt bland folk när ni varit gravida? Jag har iaf aldrig sett något sådant hända.

    Sängen har blivit bästa vännen... min hund gillar det skarpt, då han äääääälskar att ligga å lata sig i sängen tillsammans med mig. Jag tror vår hund fattar att det är bebbe på G. Han har börjar nosa på min mage, något han aldrig gjort förut och han har också blivit väldigt beskyddande av mig.

     

  • Coriander
    Ponja skrev 2011-08-09 19:10:10 följande:
    Pratade med min mamma nyss ang min oro att jag inte känner några symptom..
    Hon sa att i alla sina 6 graviditeter så hade illamåendet  kommit runt v 14. Aldrig innan.
    Och enligt henne så är det ofta att man tar efter sin mor i sådant? Någon som vet om det stämmer?
    Kändes bättre efter det samtalet iaf. Att min mamma heller inte känt sig särskilt gravid förrens vecka 14..
    Så kanske blir det så för mig med! Hoppas på att jag kommer spy som en gris snart iaf {#emotions_dlg.djavulsk}
    Hmm.. man brukar ju få illamående och andra symtom pga hcg som rusar fram i kroppen. Från och med vecka 12 börjar hcg värdet att sjunka. Därför kan man få negativa grav.tester efter v.12 fast man skulle vara gravid. En annan orsak för illamående är järnbrist. Jag tror att din mamma eventuellt haft låga järnvärden och därför fått illamående först v.14. 
  • Coriander
    BebisVagga skrev 2011-08-09 09:51:25 följande:
    En liten 3 mm foster utan hjärta.. Läkaren tyckte att jag inte skulle ge upp..en jo.. I v 8 ska den vara minst 13 mm o ha hjärta... Ta några cigg o gråta ska jag göra nu
    Gumman! *kramar om* Gråter

    Jag förstår att du är jätteledsen... Men om nu läkaren anser att du inte borde kasta handduken in ännu, kan det finnas hopp! Kommer du ihåg hur orolig du var precis i början i denna tråd när du inte kunde få ett starkt plus? Det kan ju vara så, att du haft ÄL senare än vad du trott och ägget kan ju ta god tid på sig fästa där inne... 

    Fick du någon ny tid till UL/VUL? OM graviditeten skulle ha avbrytits borde ju hcg värdet ha ändrats. Tog de några tester på det? 

    Jag håller tummar och tår för att er bebbe bara blivit till lite senare än beräknat.. Hjärta
    Du finns i mina tankar!
  • Coriander
    Ponja skrev 2011-08-09 20:04:21 följande:
    Är det säkert det? Jag vet måånga människor som fått sitt illamånde sent i graviditeten.
    Inte tror jag att alla lidit av järnbrist inte?
    Finns många orsaker till illamående.... men att det skulle bero på hcg... det skulle betyda att deras hcg värde inte börjat minska, utan ökat ju längre fram graviditeten gått... vilket inte stämmer. 

    Men om du ex. googlar på illamående, så lär du hitta tusen och en orsaker till det. Järnbrist är dock ett ut av allra vanligaste orsakerna för illamående under graviditet. 
  • Coriander

    Jag var så säker på att vi skulle ha svårt med att hitta på ett namn till en pojke, men näpp. Pojknamn har vi i överflöd och fler kommer det hela tiden. Tjejnamn däremot är knepigt... jag hade ju ett jättefint tjejnamn uttänkt flera år sedan... sen födde min bästis sin dotter och tog namnet.. =(  

    Min man brukar såga alla de tjejnamn jag föreslår, då han anser att de är antingen alldeles för fluff fluff eller så har han associationer till tjejer som hetat så i det förflutna....

    Nu har vi ändå ett tjejnamn vi tänkt använda om vi inte kommer på något bättre.  

  • Coriander
    Ckm skrev 2011-08-09 22:17:47 följande:
    Jag mår jätte illa!!! Så illa att jag kan sitta å gråta!! Det gör ont :((((
    Orkar knappt med något pga illamåendet :( uffft!
    Jag förstår PRECIS hur du känner dig!! Jag har nu varit sängliggande sedan förra helgen. Får knappt i mig något och det minsta lilla (lukt, känsla, äckliga bilder...anything!) får mig att hålla på å kräkas. Min bm sa bara att jag borde gå ut och få frisk luft... hur fasen går man ut när man håller på att tuppa av så fort man går upp?

    Isglass och persikor har jag idag njutit av... det skiftar dock från dag till dag. Jag har alltid varit väldigt känslig när det kommer till mat - kan inte äta samma saker mer än ett par dagar i rad. 

    Tjejen, det här klarar vi av tillsammans!

    Fler som vill joina vårt "movement" mot illamående?
    mini1983 skrev 2011-08-09 22:21:14 följande:
    Babybluey : ja mår tokilla denna graviditet, mådde inte så värst illa när ja väntade mitt första barn, en dotter. Ja får inte i mig varm mat, alla lukter är pyton o ja lever på yoghurt o lingongrova med leverpastej, de är de enda som ja får i mig just nu. Tar postafen, har seaband eller va de heter från Apoteket, knaprar ingefära när ja mår som värst, försöker tvinga i mig lite mat var annan var tredje timme för att hålla jämt blodsocker, men inte alltid ja lyckas få i mig något. Ja försöker iaf med alla lnep o Kanske att de hjälper något, iaf tabletterna. Är livrädd för att kräkas offentligt har alltid en påse i handväskan. Men inte behövt de hittills!
    Min kompis kräktes överallt när hon va gravid, bussen, på stan, papperkorgar. Men tror många som mår så dåligt håller sig inomhus därför man inte ser dem kanske? men ibland måste man ju ut vare sig man vill eller orkar... Hoppas du får i dig lite o slipper gå ner mer o slipper må så illa, de är så jobbigt! Ja har iaf en 2 h per dag ja mår nästan helt ok men sen kommer illamåendet igen lagom till middag, blä! Men de två timmarna är underbara.
    Åh, jag vill också ha 2 timmar utan illamående! 
    Några läkemedel har ännu inte prövat, eftersom jag tror att de skulle komma upp lika fort som de gick ner. Jag har t o m svårt att få å hålla nere den där lilla lilla folsyre tabletten! Bläääh!

    Kanske borde jag också packa med mig några hundbajspåsar i väskan.. Cool
    Rack för tipsen!!
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)