Inlägg från: Coriander |Visa alla inlägg
  • Coriander

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Stinis83 skrev 2011-07-26 22:46:52 följande:
    Babybluey, jag skulle säga att man nog kan äta det mesta, åtminstone med måtta. Man ska inte överdriva av nånting tror jag :) Så ingefära borde väl inte vara något problem? Jag har, nu när du säger det, också hört nåt om att det ska vara bra mot gravidillamående :) Synd att jag inte är så förtjust i ingefära...

    Jag mår så fruktansvärt illa, och ringde bm och bad om Lergigan Comp idag. Det här går inte, jag ska ju börja jobba igen på måndag. Receptet kommer med posten imorgon :)

    Förresten, kalaskulan man får på eftermiddagarna och kvällarna blir ju lätt att dölja för kollegorna och chefen. Not :) Jag som hade hoppats på att kunna hålla det hemligt ett bra tag till. Men men, det är ju en ganska angenäm hemlighet :)
    Samma här med illamående - jag kan inte ens sova utan att må illa. blääh! Om inget annat hjälper ska jag lägga namnet på det där läkemedlet i minnet och be min BM om det när jag ser henne om 1 vk och 2 dagar. 

    Och kalaskulan... jadu, jag har accepterat att den kommer att synas vad jag än gör och har tänkt berätta direkt för alla när jag återgår till jobbet. Jobbar som sjuksköterska och måste ändå informera min chef om att jag inte kan genomföra alla grejer som jag gjort innan jag blev på smällen. Gäller främst hantering av vissa läkemedel, röntgen osv. När jag väl återgår till plugget går jag då in i vk. 13 och då hade jag ändå tänkt berätta för alla mina bekanta om graviditeten. Jag hoppas bara att jag inte mår såhär urk då som jag gör nu. 
  • Coriander
    LadyA01 skrev 2011-07-26 23:14:21 följande:
    Nervös o förväntansfull inför vul imorgon... Snälla gå bra den här gången!!
    Håller tummarna för dig och lilla ärtan! Hjärta
  • Coriander
    TheCoopers skrev 2011-07-27 09:39:30 följande:
    Hur är det hos era BM , rekommenderar de er att äta folsyra ?

    När jag bodde i USA så rekommenderade de starkt att man skulle äta folsyra - mer eller mindra krävde det . Sen när jag fick nr 2 i Sverige så var de ingen som nämnde det och inte heller nu med nr 3 .

    Nu trycker jag i mig folsyra och Omega 3 ändå .. men det vore roligt att höra vad andra BM runt om i landet rekommenderar ?
    I materialet som vi blivande BM får från skolan och på praktikplatser står det att folsyra (400 Mikrogram/dag) ska en gravid kvinna inta framtill man går in i andra trimestern. I U.K har de ännu högre krav på mängden Folsyra man ska äta och har drivit på för att få det upp till 600 mikrogram/dag. I USA finns ställen där de rekommenderar det dubbla mot vad vi har här, alltså 800 mikrogram. Vissa menar, att man kan gott och väl äta folsyra framtill förslossningen. 

    De som är emot Folsyra på burk menar att man får folsyra tillräckligt av maten. Något som vissa studier menar inte alls stämmer. Här i Finland gjordes det forskning bland både män och kvinnor hur mycket de fick i sig folsyra genom vanlig mat (grönsaker för det mesta) och resultaten visade, att väldigt få fick i sig tillräckligt genom livsmedel. Förklaringen till det är, att exempelvsis grön sallad som innehåller folsyra förlorar sin folsyra 3 dagar efter att det plockats. Med andra ord är det knepigt att som gravid få i sig 400 mikrogram folsyra genom maten varje dag. Och folsyra kan man inte få överdos av, vilket betyder att det är lika bra att äta folsyra tabletter. 

    Jag hade också en diskussion med min egna BM om saken, då jag ringde för tid till MVC. När jag sa till henne att jag åt folsyra tabletter frågade hon "varför?". Jag blev lite paff och var tvungen att förklara för henne varför man skulle äta folsyra. Hon verkade inte alls glad över att jag också hade någon insikt i saken. 
  • Coriander
    BebisVagga:

    Sådana där mammabyxor får jag också bära redan nu 6+5!! Går inte att knäppa vanliga byxor alls. Min mamma sa ju, att det kanske var för att jag skulle kunna vara gravid med tvillingar. Enligt henne har vi på hennes sida flera tvillingpar. Man borde väl vara glad för en sådan grej, men jag är liksom inte alls säker på att jag skulle klara att ha två nyfödda samtidigt. Låter jätteläskigt! Nåja, det är säkert mina tarmar bara som blåser upp till en stor ballong. Glad 
  • Coriander

    Nu började jag kolla runt på nätet efter någon privat klinik där jag skulle kunna få göra ett UL. Och det visade sig, att billigaste UL skulle kosta mig ca 800kr! Den dyraste - en klinik där de specialiserar sig på graviditet , där hade det kostat 1200 kronor!! Jag tror nog att jag bara snällt får vänta fram till att jag får komma in och göra ett UL runt vecka 20 eller något Gråter 

  • Coriander
    BebisVagga skrev 2011-07-27 17:29:44 följande:
    hoppas absolut inte på tvillingar...
    det har vi varken tid ekonomi eller bostad för.. men men.. blir det så blir det... då får man lösa det
    Jag förstår vad du menar... jag tror att man kan anpassa sig efter alla situationer. Men någon lottovinst skulle det inte vara. Å andra sidan skulle man ju slippa bli gravid en andra gång ifall man skulle få två på en gång. Åh, nu är min gravida hjärna helt wacko som börjar babbla om sådant här. Cool

    Mår förrest riktigt RIKTIGT dåligt idag. Sov fram till 14.30 idag och därefter har jag gått som i någonslags dimma. Håller på att spy och tuppa av samtidigt. Hela världen bara gungar...och jag som vill att den ska stå still en liten stund, så jag kan få ner något. Kräks Att vara gravid... hemskt! 
  • Coriander
    BebisVagga skrev 2011-07-27 17:50:07 följande:
    jag hade nog blivit jätterädd om jag väntade tvillingar.. jag vet att havandeskapsförgiftning e mer vandligt.. o med mej har jag redan 10% risk... så vill itne ha fler % på mej... dessutom var det ett helvete att gå i tre månader o sväva på liv o död med sitt barn.. tror inte jag hade orkat vara orolig över två små o samt sakna mitt andra gryn jag har hemma...

    så tvillingar.. ja vist roligt.. men för mej.. STOOORT orosmomens som säkert hade förvärrat hela graviditeten för mej
    Oj, då förstår jag verkligen varför du inte vill ha tvillingar. Min syster hade också en tuff graviditet första gången hon blev med barn. Och nu den andra gången, då hon nästan är vid slutet (BF september) har det inte gått så mycket bättre. Efter förra graviditeten svor hon på att hon aldrig mer skulle bli gravid. Tydligen glömmer man bort efter ett tag hur hemskt det är. 

    Idag mår jag faktiskt toppen. Fattar inte vart illamåendet och yrsel tagit vägen, men glad är jag för det ändå. Lite trött är jag och min kropp är redan från morgonen svullen å öm. Men hellre tar jag det än illamående. Nu ska jag iväg till affären och köpa färsk frukt. Har sedan igår kväll varit sugen på Granny Smith äpplen.  
  • Coriander
    faceprimer skrev 2011-07-27 20:53:42 följande:

    Någon mer än jag som inte har någon matlust alls? I början av graviditeten, precis när jag plussat, åt jag hela tiden! nu har jag ingen matlust alls, inget sug efter nånting, varken sött eller salt just nu.. Innan älskade jag choklad, jag har nog inte ätit choklad som jag själv köpt en gång sen jag blev gravid, är inte ett dugg sugen på det, inget godis heller... O sen blev de jordnötsringar jag blev sugen på, men inte... nu är jag inte ett dugg sugen på det heller.. känner heller inget sug efter någon speciell mat, dryck... ja.
    Det är inte så att jag mår illa så jag inte är sugen på något, jag mer bara far illa av all mat... 


    Samma här!! 
    Jag som i vanliga fall är en riktig godisråtta kan inte äta godis - speciellt inte chocklad nu. När jag går i affären kan jag inte ens gå i närheten av godisavdelningen, då jag mår illa av att titta på godispåsar. Okej, undantaget är en roadtripp som vi gjorde denna veckan. Efter att vi kört 200km började jag må riktigt illa. Då köpte jag en påse med saltlakrits och åt några bitar, vilket direkt fick mig att må bra. Min kropp verkar vara jättekänslig för allt som inte är naturliga livsmedel. Om jag exempelvis dricker cola, säger min mage ifrån rätt kraftigt efter ett par timmar.

    Min man som är något av tränings- och kostfreak säger att det bara är ett tecken på att jag är fullt frisk när jag inte är sugen på sådant. Han säger att om jag istället är sugen på ex. frukt istället för godis beror det på, att min hjärna vet att godis är ett dåligt substitut för frukter. När jag däremot blir sugen på kött, kallt vatten, frukt osv. berättar kroppen för mig vad den behöver just då för att ärtan ska må bra. 
  • Coriander
    BebisVagga skrev 2011-07-28 08:02:56 följande:
    ska på hälsosamtal om 12 dagar... ska då prata om detta... trobyl kan man äta för att öga blodflödet i moderkakan så det KAN förhindra havandeskapsförgifnitng...

    hoppas få gå till v 33 iaf
    Visst känns det som en evighet när man väntar på att gå på hälsosamtal, inskrivning, VUL, UL, förlossning...? Jag börjar förstå nu varför de flesta kvinnor i väntans tider är så trötta på att vara gravida vid vecka 36. 

    Jag håller tummarna på att du inte får havandeskapsförgiftning denna gång!
  • Coriander

    Livmodern kan vara knepig att känna på sig själv. En duktig BM kan genom en gyn.undersökning säga hur långt gången en graviditet är. Knepigt är det även för dem i tidiga graviditeter, men redan vecka 6-7 bör de kunna känna på ett ungefär hur långt gånget det är. Själv ska man dock undvika att börja palpera sig själv, då man ska undvika onödigt tryck runt blåsan och livmodern. Bäst att be en BM eller gyn. kolla saken. =)

    Förresten, är det fler än jag som inte förstår FL:s graviditetsuträkning?

    Jag har lagt in exakt samma info här om min senaste mens som på andra sidor och här släpar uträckningen jämt efter andra sidor. Varför är det så? Befruktningsdagen och annat blir samma som på andra sidor, men av någon anledning hänger FL:s uträkning 1-2 dagar efter de andra sidorna.  

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)