Inlägg från: TheCoopers |Visa alla inlägg
  • TheCoopers

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Ckm skrev 2011-07-20 15:17:18 följande:
    Familjen C : tackar!
    Kommer nog bli 11 månader mellan nr1 och nr2 ;)
    åh herregud ! jag har 6 år mellan nr 1 och 2 och nästan 6 år mellan nr 2 och 3

    Så min äldsta dotter fyller 12 och den yngre 6 år när lillplutt kommer
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    micksaan skrev 2011-07-21 06:09:04 följande:
    Hon som blev utslängd på Åhléns blev tydligen det pga att hon flera gånger i månaden kom dit och ammade utan att köpa något. Vinklades helt fel i tidning och radio. Och jag förstår om dom på cafeet ledsnade på en icke betalande kund. Hade det verkligen bara pga amning hade jag känt ilska.
    Ja precis .. det var fullt på cafét och hon tog upp ett helt bord och vägrade gå eller köpa ngt .  Så jag kan förstå att hon inte blev poppis hos caféägarna .
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Ckm skrev 2011-07-21 00:24:48 följande:
    Familjen C: oh va härligt! Men hur har det fungerat då? Gällande avundsjuka o annat? :) något speciellt du har upplevt mellan barnen?
    Det fungerar jättebra .. barnen är ju så stora att man kan förklara och de förstår att bebis tar tid osv . Vi håller nu på att göra en bok till bebisen där barnen får skriva och rita om vad de gör på dagarna och vad de ska göra för kul när bebis kommer ut

    Vi har varken haft speciellt mycket avundsjuka eller bråk mellan barnen för storesyster har alltid gett efter för lillasyster vi har sagt åt henne att hon måste säga till om hon vill vara ifred men hon gillar inte att se lillasyster ledsen .. :0)

    Jag kan tänka mig att vi kan få mer problem när den stora börjar vara ute längre på kvällarna och den lilla vill göra samma sak ... hahhaha
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Coriander skrev 2011-07-21 00:22:42 följande:
    Håller absolut med dig - man borde ju kunna amma vart man vill (bara man tar hänsyn till andra). Men ser man på hur ammande kvinnor bemötts ute i vissa ställen - inte alls schysst. Det var ju inte länge sedan en kvinna blev utslängd från ett café när hon ammade. Hon hade gjort det i ett hörn där inte många gäster kunde se henne. Hon hade också en filt över sig, så man kunde visst ana vad hon gjorde, men ingen tutte syntes offentligt. Ändå var hon ombedd av personalen att lämna cafét... inte alls snyggt gjort av personalen. 

    Jag studerar till BM och i år har vi igång en kampanj för att främja ammandet, då det faktiskt är bästa för barnet. Tyvärr har kampanjen fått ta emot rätt mycket motstånd. främst från kvinnor som av någon orsak anser det som förskräckligt att en annan kvinna matar sitt barn. Vi har tänkt bland oss BM inom kampanjen, att detta har att göra med den kvinnliga avundsjukan. Rynkar på näsan 
    Jag kommer amma , det har jag gjort med de andra två och de kommer jag göra med lillmyran ( om kroppen tillåter såklart ) . Det är så smidigt och dessutom nyttigt för barnet . Nu finns det ju massor med fiffiga mammakläder som gör det lättare att amma dessutom tar jag alltid med mig en filt som jag kan "dölja" bröstet med lite .

    Egentligen är det sjukt att man ska oroa sig för att väcka anstöt när man ammar .. men det är som  det är och jag orkar inte tjafsa med någon ute pga det . Däremot kommer INGEN stoppa mig från att ge mitt barn mat sen kan de sura bäst de vill .
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Chokladälskaren skrev 2011-07-21 10:34:02 följande:
    Jag ska inte amma. Jag kämpade och slet som ett djur med dottern för att få det att försöka fungera men det gick bara inte. Hon fick inte rätt grepp om bröstet så det kändes istället som tusen nålar varje gång jag la dit henne för att amma. Jag tror att både hon och jag blev väldigt stressad av situationen så istället så började jag med att pumpa ut mjölk och gav henne det på flaska. Jag hade jäääättemycket mjölk så för den delen så var det inget problem och sen fick hon ju ändå den näringen som det är bröstmjölk.
    Jag vill iaf inte gå igenom samma sak en gång till så för min del så blir det till att pumpa och ge på flaska istället. Bebisen kan ju få den närheten som den behöver ändå eftersom man ha den i famnen samtidigt.Glad
    Självklart ! Det bästa för bebisen är en avslappnad mamma
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers

    Någon annan som är sugen på salt ?

    Jag har inget sötsug alls och egentligen ingen aptit men jag trycker gärna ner lite salta cashew nötter


    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    faceprimer skrev 2011-07-21 15:00:36 följande:
    jag med! haha, jag har aldrig varit så förtjust i salt, varken salt godis eller salt överhuvudtaget.
    men när jag var och handlade köpte jag en liiiten påse med "Jättesur" som dom heter karamellerna.
    choklad och vanligt godis som jag i vanliga fall är svag för har jag inget sug efter utan det är isåfall salt godis man kan suga på.
    Cashew nötter skulle du inte nämnt, ååå vad jag blev sugen på det nu. Såå gott det skulle vara
    hahahah vad roligt det är ! Med mina andra graviditeter var jag hungrig konstant , illamående och sötsugen . Den här rackaren är helt annrolunda ...

    ÄN så länge iallafall ...
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Chokladälskaren skrev 2011-07-21 15:07:22 följande:
    "räcker upp handen". JAG! JAG! JAG! Brukar inte annars vara så förtjust i salta grejer, men nu får det gärna vara jordnötsringar, popcorn och salta jordnötterGlad
    hahah jo för du är väl egentligen en chokladälskare ?
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    SaraA skrev 2011-07-21 23:28:47 följande:
    Någon annan som ska flyga under gaviditeten? Vet att det inte ska vara farligt men är ändå rädd att något ska hända.
    Jag flög under hela min första graviditet nästan eftersom jag då jobbade som flygvärdinna Det kommer gå finemang ska du se !
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers

    Vi har ett flicknamn som jag tror vi kommer ta , däremot är det svårare med pojknamn . Vi har några stycken men inhet bestämt ännu .


    I'm the me I choose to be ...
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)