Inlägg från: TheCoopers |Visa alla inlägg
  • TheCoopers

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Carla82 skrev 2011-09-20 15:19:40 följande:
    Ja, och det håller jag med om blev en tråkig konsekvens av det hela men jag tror faktiskt inte att det var hennes mening med kommentaren...och just DEN diskussionen tycker jag att vi kan släppa.  
    yes jag håller med !
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    k girl skrev 2011-09-20 15:26:21 följande:
    Oj, där känner jag att jag vill försvara mig lite, jag ville bara förklara hur det fungerar med statistik och sannolikhet eftersom det blev lite förvirrat. Sannolikheten är ju, trots allt, väldigt liten utslaget på var och en - det är något jag själv lutar mig mot när jag blir rädd eller nojig.
    nej nej inte försvara nu lägger vi ned ! {#emotions_dlg.flower}
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Nikis skrev 2011-09-20 17:58:02 följande:
    De känns jätte bra :)detta är bästa dagen :)
    Härligt !! Skål
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Coriander skrev 2011-09-21 01:45:59 följande:
    Självklart måste man kunna diskuttera sådana här saker i denna tråd. Oro är en del ut av graviditet, som jag tror att alla mammor i väntans tider känner vid någon fas. Kan tycka, att det är konstigt när vissa i denna tråd blir skrämda eller på annat sätt tar åt sig och beslutar sig för att lämna hela tråden. Jag tror det handlar i dessa fall till stor del om egen osäkerhet och att man vill blockera allt hemskt från sitt liv. Nog kan man leva i en bubbla, men vad händer när den spricker?

    Roligt, att höra om sprattel som du känner och att du känner dig lite lugnare. Det där går säkert upp och ner, precis som alla våra känslor. Oro är normalt och meningen med att man känner oro under graviditeten är att man vänjer sig vid mammarollen som i sig innehåller en viss del oro för sina barns välmående. Du som som redan tidigare har barn, känner säkert igen den oron.

    Kram på dig 
    Alla har sina sätt att hantera oro . För mig handlar det inte om att leva i en "bubbla" utan att njuta av graviditeten som den är . Vad posistivt kommer det av att sitta och googla , läsa och upplysa sig om allt fel som kan hända ? Jag menar händer det så händer det .
    Den dagen ... den sorgen .

    Men sen är jag ingen "worry wart "  heller .. självklart hoppas jag allt är bra med bebis i magen - tids nog lär jag få veta det ändå , utan att lägga upp 1000 scenarion ínnan i mitt huvud
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    ThereseX skrev 2011-09-21 07:18:22 följande:
    Ooooh, idag kl 10.20 ska jag på tidigt ultraljud för att se hur långt gången jag är. Men min enda tanke är: Tänk om det inte är en bebis i magen? Jag kanske bara är skengravid.. Ha ha Min man försäkrade mig igår att så är inte fallet., så det blir spännande.. : )
    Lycka till !
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    k girl skrev 2011-09-21 10:29:20 följande:
    1. Socialstyrelsen godkänner inte aborter efter graviditetsvecka 21 om barnet är livskraftigt. Men det förekommer aborter av foster som har fosterskada men som är livskraftiga, till exempel läpp- och gomspalt, efter vecka 18 men innan vecka 21.

    3. Knappt hälften. Bland annat allvarliga hjärtfel eller nedsatt organfunktion kan vara svåra att se vid ultraljud.
     
    Uhh men gör folk abort pga gomspalt ? Förvånad
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    k girl skrev 2011-09-21 11:06:59 följande:
    Enligt den här artikeln, ja:
    www.dn.se/nyheter/sverige/ovanligt-att-ta-bor...
    ja var och en väljer ju själv såklart ... men gomspalt ?  .... usch .. jag blir ledsen , jag har en syster som föddes med det men som opererades som liten . Det är ju inte direkt en grav missbildning - hon lever ju som alla andra .
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    k girl skrev 2011-09-21 11:11:31 följande:
    Det finns ju olika grader av läpp- och gomspalt och jag kan kanske tänka mig att om en av föräldrarna har fått utstå väldigt jobbiga operationer under sitt liv kanske vill bespara sitt barn det. Jag skulle själv inte göra abort på grund av det, men jag kan ju inte sätta mig till doms över andra heller. Jag tror inte att man tar bort ett önskat barn utan orsak.
    Nej såklart inte .. jag reagerar känslomässigt för det ligger nära mig . Jag dömer inte heller ngns beslut .
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Mary Jo skrev 2011-09-21 12:03:50 följande:
    Hej!
    Nu tänkte jag faktiskt ta och presentera mig,har läst ett tag men inte skrivit.
    Ni är säkert redan ganska sammansvetsade men jag gör ett försök!

    Sofia,26 år och bor i Luleå. Väntar nr 2. Har en dotter på 1 1/2 år som kommer vara 2 år när bebisen kommer.

    Den här graviditeten har varit så lätt motför när jag väntade Vilja. Då mådde jag jätteilla och var extremt trött och det gick nog över först i v.18 ungefär.
    Nu har jag mått toppen från dag nr1.

    Lite intressant att ni pratar om LKG. Vilja föddes med högersidig läpp och käkspalt och hon har gjort en operation. Läpp och näsplastik,käken kommer att göras när hon har tappat mjölktänderna. Det var en jättelätt op som tog 45 minuter att göra och hon hade inte ont efteråt. (Så därför svider det så mycket i mig när jag läser att folk avbryter graviditeter pga LKG men vem är jag att döma? Folk måste ju få göra sina egna val)

    Nåväl,det var lite om mig. Nästan vecka ska jag ringa och boka tid för RUL,riktigt spännande! Ska få ett ordentligare ultraljud utfört för att kolla om bebisen har nån spalt. Bara så man är beredd på vad som kanske kommer.  
    Välkommen hit !

    Jag känner likadant som du gällandes LKG ... Hjärta önskar er lycka till med nästa operation !
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Stronza simpatica skrev 2011-09-21 13:59:18 följande:
    Men ärligt talat tjejer, man måste väl kunna ha olika åsikter och diskutera dem utan att man måste lämna tråden???!!!
    Tycker det är nyttigt med diskutioner och få olika synpunkter i olika ämnen, de ger reflektion och får oss att växa som människor! Så kom igen nu, lämna oss inte!!:)
    Ja man måste väl få tycka olika .. herregud !
    I'm the me I choose to be ...
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)