30+ med första barnet 1-3 år, del 13
cilla67 skrev 2011-01-21 14:26:47 följande:
Ja, boken handlar mycket om skolmat och sjukhusmat och hur olika tillagningssätt påverkar maten. De framhåller ett exempel på ett danskt sjukhem där de har en riktig restaurang som lagar på beställning det patienterna vill ha, och jämför det med vad gamla och sjuka får i sig i t ex Sodexos mumsiga plastlådor! Rätt intressant, med tanke på att sjuka och gamla verkligen behöver all näring de kan få.
Och barn. De skriver också om mat på förskolor, det var ett mycket roande kapitel! Och för den delen oroande, men vi har ju vår lille kock som alltid ska hjälpa till när vi lagar mat och äter halva måltiden direkt från skärbrädan, så jag är inte så orolig!
Det finns mycket som kan göra en väääääldigt arg när man är i min bransch kan jag säga...
Som tur är har E:s förskola egen kock. Han lagar en del halvfabrikat, men det är inga långa varmhållningstider!
Småkockar är bra o ha