Inlägg från: levandecharader |Visa alla inlägg
  • levandecharader

    Vad ska ni äta i dag 25

    En härlig fisk och skaldjursgryta blev det här idag, med hembakat bröd och västerbottenost till.

  • levandecharader

    Jaha så är det en ny dag igen med nya måltider att planera
    Idag är jag och barnen ensamma hemma och viljorna spretade åt alla håll men tillslut
    kunde vi enas om helstekt lammfilé med couscoussallad med massor av färska och rostade
    grönsaker, chevré eller fetaostkräm och lite annat smått och gott. Vi ska till hötorgshallen
    och handla på oss goda korvar, ostar och annat till lite kvällsgott.

  • levandecharader
    Milkina cerka skrev 2010-10-30 13:26:25 följande:
    Ska laga fläskfilé i grädde- o. grönpepparsås, servera det med kokt potatis, stekta champinjoner o. en sallad.
    Plommon till efterrätt.
    Det låter riktigt gott, hur gör du såsen? Är inte så haj på grönpeppar, använder aldrig det.
  • levandecharader

    Vi är förkylda allihop härhemma så idag gör vi det enkelt och äter gröt och smörgås till middag, dricker te till.

  • levandecharader

    Vi ska äta fläskfilé i whiskeyssås med pressad potatis och broccolisallad idag.

  • levandecharader
    levandecharader skrev 2010-11-02 08:56:13 följande:
    Vi ska äta fläskfilé i whiskeyssås med pressad potatis och broccolisallad idag.
    Ändrade planer, det blev rotfruktsgratäng med helstekt entrecote och grekisk sallad.
  • levandecharader

    Idag äter vi egengjord fiskgratäng med broccolisallad.

  • levandecharader

    Idag ska jag laga den där fläskfilén i whiskeysås med pressad potatis som aldrig blev av häromdagen, sallad med fetaost och rödlök till. Ett nytt recept så jag hoppas att det blir gott.

  • levandecharader
    nettan 70 skrev 2010-11-04 17:46:09 följande:
    MM låter gott, om det blev gott kan du inte lägga ut receptet?
    Visst Jag följde inte receptet helt men så här var ursprunget:

    1 fläskfilé
    1 gul lök
    3 dl grädde
    ½ dl whiskey
    ½ dl soja
    Salt och peppar

    Skiv filén och bryn bitarna runt om i en panna, släng i löken på slutet så den får lite tid i pannan. Lägg allt i en ugnsäker form, blanda grädde soja whiskey och häll såsen över köttet. In i ugnen 175 grader tills köttet är genomstekt. Servera med kokt eller pressad potatis och grönsallad.

    Jag helstekte filén istället och stekte skivade champinjoner som jag hade i formen innan jag ställde in allt i ugnen. Ska äta om en stund, det såg iaf gott ut
  • levandecharader

    Idag äter vi frutti di mare med hembakat bröd till.

Svar på tråden Vad ska ni äta i dag 25