Mumu skrev 2010-08-15 11:00:01 följande:
Grekiska pytten googlar man lätt fram, men det finns några olika varianter. Jag fick leta lite, men det här receptet är det vi gör efter:
www.kokaihop.se/recept/grekisk-pytt-i-panna-a...
(fast vi kanske inte använder lättprodukterna, utan semi- eller helfeta varianter) Sen brukar jag köra in potatisen i ugnen ett tag, sen lägger jag över köttet och marinaden och har in i ugnen ett tag igen och först därefter lägger jag på grönsakerna. Vi brukar också skiva köttet riktigt, riktigt tunt.
Spaghettikycklingen hittar man nog däremot inte så lätt, det är ett gammalt familjerecept. Finns inget riktigt recept, förresten. Jag brukar göra en hel kyckling i lergryta dagen innan. Sen kokar man massor av spaghetti och gör en tunn stark currysås. Rensar kycklingen och delar i lagoma bitar. Vill man inte göra en egen kyckling så kan man använda en fördiggrillad såklart. Man steker också svamp i bitar, jag gör alltid på egna trattkantareller och kantareller eller blandsvamp, men man kan såklart köpa champinjoner också. Sen börjar man varva alltihopa, spaghetti, kyckling, currysås, svamp, tomater i skivor och glöm inte att salta och peppra mellan lagren! Det gäller att ha en stor form, annars får man göra i två små. Överst strör man riven ost och sen gratinerar man. Jag gillar när det är mycket currysås, så hela gratängen blir saftig, då passar gratängen bra att ha i matlåda också.
Tack för recepten, det lät gott!