Inlägg från: harvärldensunderbarastefamilj |Visa alla inlägg
  • harvärldensunderbarastefamilj

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    camillur o maddie- jag har varit dia i dryga 32 år nu (sen jag var 4) o precis som ni så fick jag lov o ta de vanliga sprutorna, kommer ihåg att då jag skulle ha två olika sorter fick man skruva loss själva sprutan medan den satt i benet o sen skruva på nästa sorts insulin *S*) Urinprov togs genom att kissa i behållare, ta en pimpett o fiska upp några droppar urin som skulle blandas i ett provrör med några droppar vatteno sen i med ett piller så det ändrade färg.... o blodprover skall vi inte prata om *S* E ju  onekligen skönt att det gått frammåt så otroligt ändå. Har aldrig skaffat pump har inte varit någe för mig. Har ögonproblem sen ca tio år tebax o njurarna strular lite, har även som ni fått lite autoimmuna åkommor som skölskörteln ex men inget som inte levaxin har kunnat hjälpt hitentills.

    Hur har läkarna gjort vg ögonproblem o förlossning för er andra? Mina läkare har börjat prata om att det kanske e lika bra att jag snittas, skall ta upp det med min ögonläkare nästa gång jag e där.

    kram på er alla!!

  • harvärldensunderbarastefamilj

    boomie- e nog därför de funderar på snitt vg mig att jag "bara" har ett seende öga o det är det som fått nya blödningar nu. Är fullt laserbehandlad i båda ögonen så de får inte plats med mer lase osv. För det e ju som du skriver en rejäl kraftansträning med förlossning.  hihihi jäpp just provrören känns verkligen som om man levt på stenåldern, men kommer ihåg att det samtidigt kändes lite spännande när det började bubbla osv =) Grattis till bra KUB värde vad fick du för resultat om man får vara nyfiken?

    turkisk- jäpp enligt mina läkare så kan det göra det säkert lite som boomie skriver att det beror på hur pass illa det varit innan med. hmm hur påverkar endometrios en graviditet? (fick lov att slå upp det då jag inte visste vad det var, lät jättejobbigt)

    maddie- skönt att dina ögon inte verkar vara så illa iaf =) Då e det säkert inga som helst problem med en "vanlig" förlossning.

  • harvärldensunderbarastefamilj

    o här e en till som har hinkat i sig light drycker sen de kom till sverige, jag hade varit självlysande vid det här laget om det varit så farligt. Håller med om att man kan bli galen på alla icke dia som skall säga hur otroligt farligt o onyttigt det e hela tiden....

  • harvärldensunderbarastefamilj

    på mig kikade det på hjärtat o resten när jag gjorde mitt UL i v 20 nu skall jag dit nästa v (e då i v 26) o göra flödesmätning så då får jag kika på liten igen o förhoppningsvis veta vilken sort det e =)

  • harvärldensunderbarastefamilj

    boomie- härliga värden stort grattis!!! Jobbigt med synen, även jag har märk av synförsämring på det seende ögat sista tiden så gissar att det e blödningen som "flytit ut" o grumlar lite. Får hoppas att det inte uppkommit några fler bara.  Låter ju jättehoppfullt med injektionen du skriver om!!

    Jul1- på mig gjorde de den checken när jag var där på rutinUL i v 20 mao inget extra UL för organen, däremot blir det extra nu när de skall kolla flödet osv.

    Håller med om att tråden e fantastisk, kan kännas som om ingen försår en ibland med de "krämpor" man har o här finns det hur många som helst. Känns jätteskön!! Kram på er alla o ha en fantastisk dag (själv skall jag till frissan o bli fin i håret, måla hall o köksväggar innan vi lägger golv o fixar resten av köket)

  • harvärldensunderbarastefamilj

    hmmm sitter o funderar över hjärt UL som vissa av er gjort. Vad e det för speciellt de gör då? NÄr jag var på UL så kollades det väldans länge o mkt på just hjärtat från alla vinklar o vrår att kammare osv satt där de skulle o hur det pumpade mm. Bara nyfiken om man kanske skall be om ett sånt med då?! =)

  • harvärldensunderbarastefamilj

    Det var just en organscanning som de gjorde på mitt ul i v 20 så då nöjjer jag mig med det =) 

    paeony- förstår hur du känner e lite som jag känt nu sista v på semestern med både bs o blodtryck som inte riktigt vill som jag vill. Samt att jag tycker att jag glömmer saker mer än någonsin blääää!! Skönt att jag har 1,5 v semester kvar nu!

    jordan- fy bubblan hoppas verkligen att du blir frisk snart e inte skoj med förkylning som sabbar bs e nog slitsamt o struligt ändå.

  • harvärldensunderbarastefamilj

    MCL- krya på dig massor!!! Känner mig också som ett hur har gått upp ca 14 kg redan som tur e så e jag väldigt lång så ingen tycker att det syns att jag har lagt på mig så pass mkt men kommer nog garanterat att bli mer än de "vanliga" 12-17 kg men vi får se.


     


    camillur- skönt o höra att man inte e ensam om att tappa minnet =)


     


    turkiskt- jo man skall väl kanske göra det ibland, lyssna på läkarna ;) Mina e på mig om att dra ner på tempot o jobbet men har vägrat hitentills. Har ju nu haft semester i snart tre v o har en v kvar o det har hjälpt mitt blodtryck lite iaf men ligger fortfarande på gränsen enligt dialäkarna men bra enligt BM o förlossningsläkarna. (lite jobbigt att de tycker så olika, det som e bra för bebbe e dåligt för mina njurar o ögon....) Men ta det så lugnt du bara kan nu, e du sjukskriven?


     


    JUL-  skönt att det går bättre för dig med BS denna grav!! Du får ta en riktig myssov helg o bara vila =)


     


    Måste bara säga att ni e fantastiska allihopa!!! Stora snöiga kramar till alla!!!

  • harvärldensunderbarastefamilj

    Turkisk- har faktiskt börjat fundera på om jag kanske skall på med på att bli sjukskriven 50 % snart men inte ritkigt ännu. Tänkte nog iaf försöka en mån på jobbet efter semestern först men vi får se, barkar alla värden iväg så har man ju faktiskt inget val. Var som min läkare sa till mig sist på diaronden, att jag var en perfekt kollega men att jag nog måste sätta mig själv främs nu o tänka på liten....(e ju bara så svårt att fatta att jag skall bli mamma, har inte gått in ännu kan jag erkänna)

  • harvärldensunderbarastefamilj

    turkisk- stämmer att det dröjjt ett bra tag innan denna ännu så länge lyckade grav =)Vi startade bebisverkstaden i okt 2008 o han med två MA förra året. E i v 25 nu går in i v 26 nån stans månd =) Tycker tiden går på tok för fort bara...var helt säker på att jag skulle förstå det hela lite bättre när jag började känna liten varje dag för en v sen men icke....Får hoppas på att det hinner gå upp för en lite innan man ligger på BB iaf *S*

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare