Inlägg från: harvärldensunderbarastefamilj |Visa alla inlägg
  • harvärldensunderbarastefamilj

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    vallmo- det mina läkar alltid har sagt är att även om man blir magsjuk o inte kan äta får man aldrig ta bort basalen. Man kan sänka den men inte ta väck den. Hamnade på sjukan i tunisien för nått år sen, spydde hela tiden o var superdålig. De tog väck min basal o gav mig bara humalog allteftersom det behövdes, när jag sen kom till sös ca en v senare hade jag ketoner (även då mitt bs legat rätt ok) Var då de förklarade hur viktigt det e att aldrig ta bort basalen! =)  Tar du bort långtidsverkande insulinet så har du ju ingen bas då har du "tomt" på insulin när humloget eller det korttidsinsulin som du har slutar verka.

  • harvärldensunderbarastefamilj

    MCL- grattis till lyckat VUL då ligger vi galet lika i tid e på 13+2 idag enligt sista besöket =) Hoppas det går bra med tuttarna med sen, vad trodde de att det kunde vara?

    Maddie- kanonbra kämpat!!! E ju toppen att liten mår bra o växer sådär lagom mkt =)

  • harvärldensunderbarastefamilj

    MCL härligt med bra dag, hur gick mammografin? Jag harde 1/13400 o bättre på de andra två avvikelserna (kommer dock inte ihåg siffrorna)


     


    protea- härligt med rörelser i magen, längtar så tills jag börjar känna något. Hoppas det kommer bli lite mer verkligt då!!


     


    Kim- oj så snart du har liten hos dig!!! Gu så spännande!! (har du tagit reda på vad det blir?

  • harvärldensunderbarastefamilj

    MCL jag e 36 blir 37 i maj nästa år rätt normalviktig (eller var det innan grav iaf *S*) attans jobbigt att du behöver gå o vänta på att få en "riktig" undersökning av tuttisen =( Håller tummarna att du får kolla upp det fort iaf så du slipper gå o tänka på det!!

    jul1- Grattis o välkommen! =) Kan säga att jag har klarat mig utan att höja doserna hitentills e i v 15 nu men tror nog att det kommer att ändras om några v. Men som du skriver så låter det ju galet med 70 ei till frukost =) Tycker dock att din förra bebbe på 4,4 inte var så stort ändå. E du lång osv?? Enligt min BM så spelar sånt in med på strl på bebbe.

    måste fråga er som fått barn innan, hur snabbt fick ni sänka doserna igen?

  • harvärldensunderbarastefamilj

    hej tjejer attans så ni skriver här =)

    skoj att vi e så många i samma ålder trodde jag nästan var själv att vara diabetiker o skaffa barn så pass "sent". =) Jag har gått upp ca 6,5 kg har stått på det sen tre v tebax. Gick upp rätt fort i början så bs hoppade runt den massa. Men hoppas på att jag skall lugna ner uppgången nu. Har ett BMI i vanliga fall på ca 20-21, de har inte sagt något om vikten ännu utan kikar mest på hba1c o konstaterar att jag mår bra =) Skönt att de inte e o pillar för mkt i hur man lever o hur man gör. (hatar läkare som skall pilla i hur man gör mest bara för att de e läkare)

    jul- Jag har tänkt kolla vad det skall bli för sort e på tok för nyfiken för att kunna låta bli =) Kommer att jobba så länge som jag mår bra o att bs, njurar osv funkar. =)

    protea- gu så duktigt av dig att gå ner så mkt, jag gick ner ca 17 kg för två år sen var normalviktig men på övre gränsen innan tror jag man kan säga *S*

    kram på er!!

  • harvärldensunderbarastefamilj

    protea- ååå så härligt ha en underbar semester!!! =) Tror nog att det bor en kille i mig med, drömde det härom natten, men vi får se e bara tjejer i släkten på min sida.......

  • harvärldensunderbarastefamilj

    kim- vet tyvärr inget om sänkning av insulin i slutet av grav, men har märkt de senaste dagarna att jag måste sänka både lunch  o middagsdos har haft några onödiga känningar pga för mkt humalog. Tar samma doser som innan nu några extra enheter vid mellanmål bara.

    maddie- låter bra att du skall bli sjukskriven nu så du kan ta hand om dig o magen bara =)

    turkisk- tycker det verkar konstigt att du inte skall bli sjukskriven om BM inte tycker du skall jobba... Får man fråga vad sf är? Skoj o ha dig tebax här i tråden iaf! =)

    protea- vilken v e du i nu?

    ego har känt som nervtråd i kläm några ggr nu i kväll ca en dec nedanför naveln hmm undrar om det var bebbe eller någe annat  =)

  • harvärldensunderbarastefamilj

    vallmo- fördelar kan vara svåra att hitta men kan väl tycka att det e fantastiskt att ha så bra koll på kroppen o alla dess organ. Annars så vetesjutton =)

  • harvärldensunderbarastefamilj

    LejA- stort GRATTIS!!! =) Skrev in mig rätt sent då jag ville vara säker på att hjärtat slog osv först (gick hos min vanliga gyn o kollade sånt) så jag har för mig att jag skrev in mig i v 10+ nånting!

  • harvärldensunderbarastefamilj

    MCL- å så skönt att höra!! Fira ordentligt nu o var extra snäller mot tuttisarna =) tror de blir glada av en ny BH ;)

    jul- skönt att allt såg bra ut. Oj jobbar du sent?

    Kim- hoppla härligt att de iaf håller koll o väntar till nästa TL innan de bestämmer någe. Min väninnas ena var rätt stor när hon kom vet jag så hon snittades planerat. Men det kommer att gå bra för dig!!

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare