• Anyah

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    stjärnklar skrev 2010-05-10 13:02:13 följande:
    .Anya, jag kör också RR denna månaden. Jag har använt apotekets Artic Root men nu testar jag Friggs. De innehåller mycket mer rosenrot så de bör ju fungera bättre?!
    Attans också.. jag som köpte Artic Root. ja ja jag får väl knapra upp dem först och funkar inte det så får det bli friggs efter det..

    Lycka till!!
  • Anyah

    Det ramlar in många nya krafter på tråden och eftersom jag är rädd att jag har missat någon ny förmåga säger jag nu Välkommen till er alla.

    Det är roligt med påfyllning av nya själar och jag önskar er alla Lycka till!!

  • Anyah
    talamod skrev 2010-05-11 10:36:29 följande:
    Uvalisa: Tonåringar är som sagts ett eget kapitel. Och deras tid påminner ju om vår (gravid)tid, hormoner, förväntan, ängslan x100 gör ju att reaktionerna blir jättestarka. Jag lider med dig för jag vet hur mycket vi behöver vår mest älskades kärlek. Jag skulle nog försöka (jag säger försöka för att vara konsekvent är ju ursvårt) att låta henne vara. När bebisen kommer så är jag nästan hundra på att hon smälter. Det är nästan ingen som kan motstå en nyfödding! Och när hon smälter så skulle jag låta hennes tvärvigghet falla i total glömska.Jag kan ju återberätta kort min historia: Separerade för 1 år sedan. Mina tonårstjejer pratade inte med mig på 2-3 månader. Jag menar verkligen pratade inte alls (det var så vidrigt att jag fortfarande kan gråta när jag tänker på detta) och om de öht sa når så var det otryckbara saker. Idag bor de varannan vecka och ser jättemycket fram emot ett liten syskon och är precis lika bra, gulliga, fantastiska (och tonårsaktiga) som de var före separationen. Så min resa var lite brantare än din och ändå har vi alla landat på fötterna och livet är BRA!Ja, perioden av deras totalilska har vi inte pratat om alls och enligt min psykolog så är det rätt sätt - de hade rätt att vara arga och genom att jag tillät dem sin ilska så fick de också ur sig det som de behövde och nu mår de bra och behöver inget ältande av forntiden.Lycka till! Jag tror det blir bra när bebisen kommer (om inte förr)*kram*
    Håller med om att tonåringar är ett släkte för sig :)

    Efter min separation blev det kaos med min yngste och efter att jag träffade mannen i mitt liv blev det värre. Men - idag ska sonen komma hem och laga middag och äta med mig och sambon. Efter att i princip inte satt foten över min tröskel sedan förra sommaren har han nu börjat smyga hit lite försiktigt. Alltid med något som anledning men ändå, det börjar lätta.

    Att vi försöker skaffa barn vet dock bara min dotter. har inte velat säga ngt än eftersom relationen med sonen känns lite för skör just nu. Dottern vet om att jag var gravid förra året men fick MA och att vi försöker igen. Det är OK för henne men hon har beställt en lillasyster. Hon tyckte att skulle hon vänta så länge på fler syskon så vill hon allt ha den lillasyster som hon aldrig fick innan. {#lang_emotions_smile}
  • Anyah
    Happiness skrev 2010-05-13 09:07:09 följande:
    Litet ego inlägg i IVF-fabriken: Magen känns hård och uppsvälld. Har tagit Gonal-F i 3 dagar nu. På lördag ska dom mäta äggen och kollahur många det är. Ev ökar dom dosen då. Jag längtar tills detta är över....Var hos akupunktur-tanten igår. Avslappnande! Vi ska förbereda för det lilla embryot att riktigt gotta in sig i slemhinnan. Ni måste ursäkta mig om jag dubbelskriver nu...Har ett sånt behov av att prata av mig. Känns väldigt stort detta!! ************************KRAM********************** **********
    Skriv bara - Skriv!!

    Eftersom vi undersöker möjlighet till IVF till hösten så  är det ju jätteintressant!!!
  • Anyah
    stjärnklar skrev 2010-05-12 17:05:43 följande:
    Uppdatering angående ÄLtester. Testade igen i morse med CB och fick negativt. Testade igen vid lunch först testlagrets sticka som blev tokpositiv. Tänkte det var väl som f-n och testader med CB samma urin och fick en glad gubbe! Teststickan har varit positiv sedan i måndags och CB först idag. Jag tolkar det som att CB är mindre känsligt och behöver högre mängd hormon för att ge utslag. Ska testa med sticka i morgon igen för att se hur det ser ut då. Intressant hur det funkar tycker jag...
    Du får ju en rejäl hormonhöjning ca 24-36 timmar innan ÄL ( kan variera från person till person). Kanske att testlagrets sticka ger utslag innan toppen av höjningen. Risken är ju att om det visar positivt så många dagar innan så är det lättare att ta fel på ÄL. Därför är det viktigt att som Mamsie brukar skriva inte sluta ha sex när man tror att man har ÄL utan fortsätta med regelbundet sex fram till mensen kommer.

    Jag kör med CB och den har visat rätt när jag har testat i samband med VUL där äggblåsorna setts.
  • Anyah
    Mamsie skrev 2010-05-14 11:12:32 följande:
     Precis Anyah, pippa pippa pippa är det enda som hjälper (om grejerna funkar). Och en bra livsföring med lite knuff av Rosenrot etc Alla tester och mätare och monitorer i världen kan inte ersätta sexet! Från mensslut till mensstart, minst 3ggr / vecka. Jobbigt men effektivt!
    Den här månaden knaprar jag RR dessutom så nu banne mig!!!

    Har sagt till mannen att som extra morot så ska han tänka på alla pengarna vi sparar om vi slipper IVF {#lang_emotions_laughing} Det är alltså inte bara roligt att ha sex utan det det kan löna sig ekonomiskt i längden om man har tur {#lang_emotions_wink}

    Fast - det känns skönt att ha den inbokade tiden till Sophiahemmet i bakfickan {#lang_emotions_smile}
  • Anyah
    mammastitch skrev 2010-05-14 15:49:29 följande:
    Hej alla härliga kvinnor!Jag tittar ju in här lite då och då för att få ta del av era bra tips och råd. Bla äter jag numera RR . Har följt diskussionen kring ägglossningstest och blir matt. Om jag har förstått det hela rätt så visar de endast en stegring av hormonet. Inte att ägget släpper. Så därför skall man sexa varannan dag fram tills mensen. Ok så långt. Sen fins det alternativet att man inte får någon ägglossning alls, fast det har gett utslag på stickan. Men då är min undran kan man kolla om man har fått ägglossning med hjälp av fretilitetsmonitorn? Eller den här temp. kurvan som Mamsie skriver om? Jag fick barn 2007, blev gravid på första försöket . Vi startade bebisverkstad i oktober 2009 och blev återigen gravida på första försöket men tyvärr slutade det i MA i v5. Blev skrapad i början av januari och fick tillbaka mensen exekt 28 dagar senare men nu är det som förgjort. Det tar inte igen . Jag fyllde 41 i april. vad tror ni kloka kvinnor att jag skall göra, förutomatt förföra min sambo
    Jag kollade om ägget hade släppt genom ett blodprov, vilket skulle tas 7-9 dagar (tror jag det var) efter att äl-testet hade visat en höjning.

    Ta kontakt med gyn så får du en remiss för detta.

    Jag fick ju MA i augusti förra året och har försökt sedan 1:a mensen. Har nu konstaterat att jag har ÄL och att makens simmare är OK. Men ännu ingen bebis.

    Denna månaden testar jag RR men funderar även på att kolla upp det här med akupunktur. Har gått på det tidigare för nackvärk och stresshuvudvärk och tänker att det kan ju inte skada. Det både ökar blodgenomströmning och minskar stress :)
  • Anyah
    Happiness skrev 2010-05-17 15:01:08 följande:
    Vilken LYCKA du måste ha känt!!!! Härligt!!!! Tack för ditt stöd! En fråga...varför valde du/klinken att sätta in två?? Eller varför gör man det? Är det verlöigen större chans att plussa med två en med ett? Dum fråga kanske. Blev glad att du tyckte det såg fint ut. Vilken dag gjorde du ditt ÄP?
    Av det som jag har läst börjar fler kliniker gå ifrån att sätta in två då det innebär en större risk för missfall. Men innan tänkte man väl att med två så är det större chans att åtminstone ett blir fullgånget.
  • Anyah
    Happiness skrev 2010-05-17 14:39:06 följande:
    Har precis kommit från akupnktören. Vem vet det kanske gör nytta ändå. Mätte äggen i lördags ..7 stycken blåser på runt 12 mm, slemhinna på 8 mm. Än så länge funkar allt som det ska. Är ju pessimistiskt lagd så vi får väl se hur det går. Ska in imorgon för mätning igen. Hopas dom kan sköra redan på torsdag. Hade inte varit dumt. Nu spänner det något otroligt imagen och den är STOR. Tar två sprutor nu. En på vardera sida. En stor som en virknål ...Till den tar jag Emla plåster. Fick ett blåmärke av den igår...Tur att det finns sånna plåster...KRAM!!!
    Spännande!! Jag är ju inte där än men det är roligt att följa dig på vägen. Kul med så mkt information som möjligt ifall det blir aktuellt för mig med IVF.
  • Anyah
    Teskedsmamman skrev 2010-05-17 13:35:46 följande:
    Kom på nu så där bara... nätkompisen gick hos zonterapeut, under tiden som de stod i kö för ivf och hon blev gravid, zonteraputen inriktade sig speciellt på de delar som var aktuella i barnalstrandet. Zonteraputen hade haft flera som stod i kö för utredning/ivf som hade blivit spontant gravida under zonterapibehandling...Kanske värt att testa?
    Tack för tipset!

    IDag var jag Hälsocentralen och fick lite coaching inför min strävan att gå ner i vikt. Eftersom jag har lätt för att stressa fick jag erbjudandet att gå på floating med efterföljande massage för halva priset! har aldrig testat floating men har hört mkt positivt om det. Jag kan tro att förutom min ålder är stressen en bidragande faktor till att det inte har blivit någon bebis.
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5