• Anyah

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Alicia 72 skrev 2010-06-07 12:38:52 följande:
    Anyah skrev 2010-06-07 12:27:57 följande:
    Visst blir man trött ibland? Jag gick ju på ett privt gyn som verkade bra och de tog en massa prover.. men på vilket sätt? FSH var inte taget på rätt cykeldag och AMH togs inte i mitt landsting inte heller Estradiol som tydligen har betydelse för tolkningen av FSH-värdet..mm.  Fast läkaren gjorde iaf ett VUL där han spilade livmodern och konstaterade att det såg bra ut och tog blodprov som visade att jag har en fungerande ÄL och inte bara en höjning av hormon.

    Jag pratade iaf med Sophiahemmet där jag har tid den 18/8 och vi löste det så att de skickade en remiss till mig med transportkuvert och så gick jag idag på cykeldag 3 till vårdcentralens labb där de fyllde två rör med blod och nu skickar dem till SH.

    Den kontakten jag hitills har haft med SH har varit suverän. Det känns som att de verkligen försöker lösa allt på smidigaste sättet.
    Får vem som helst gå till SH? Även om man inte försökt ett år (man kan ju annars mörka...)
    Man kontaktar de själv och behöver ingen remiss eller så?
     Jag vet inte hur gammal du är men till mig sa de att det är inget att vänta på.. Jag är 42 och fyller 43 i december. Däremot så påbörjar de ingen behandling efter att man har fyllt 43 så jag måste komma igång innan december!

    De gör alltså inte någon egentligen fertilitetsutredning på mig nu utan tar istället de prover som är relevanta för att se förutsättningarna för IVF.

    Det är bara att ringa dem och du behöver ingen remiss. SH är inte bland de billigaste klinikerna men jag tycker som sagt var att jag har fått ett väldigt bra bemötade plus att de geografiskt ligger bra till för mig.
  • Anyah
    Inanna Li skrev 2010-06-07 13:42:34 följande:
    Jag betalade 4000 kronor för en utredning av båda parter på IVF-kliniken. Då ingår spermaprov, ultraljud av äggstockarna för att räkna antalet äggblåsor, AMH-prov, TSH och lite andra blodprover.
    På det privata gyn vi gick på först gjorde de spermaprov på sambon, VUL ( kontroll av aggstockar och livmoder) blodprov mm. För detta betalade vi 300 kr per besök och person vilket gick på frikortet.

    På kallelsen till SH som jag har fått står det att även det besöket kostar 300:- och ingår i högkostnadskortet. Om vi sedan väljer att gå vidare är det dessa priser som gäller:

    "En vanlig IVF-behandling kostar från den 1 augusti 2008 31.000kr och en IVF-behandling med mikroinjektion (ICSI) 34.000. Vi har även IVF i "naturlig cykel" vilket kostar 16.000 och "lättstimulerad IVF" för 23.000. Återförande av fryst, tinat embryo kostar 6.000 kr.

    Vad ingår?
    Denna kostnad täcker utöver själva behandlingen alla besök hos oss under hormonstimuleringen, alla läkarbesök efter behandlingen och graviditetskontroll innan det är dags att gå till mödravårdscentralen. "

    Jag tror att Linnékliniken tar runt 25 000:- för behandling så det finns ju alternativ.
  • Anyah
    nymåne skrev 2010-06-08 09:43:57 följande:
    Rättelse angående orakelmaskinen,

    Den kan inte säga exakt vilka personer som kommer är gravida på BIM-daten, bara hur många Flört 
    Det låter spännande.. Väntar då på spådom om hur det går för mig nästa månad! Flört
  • Anyah
    nymåne skrev 2010-06-08 07:15:37 följande:
    Lite mer info om FSH: 

    Vad innebär ett dåligt FSH-resultat? Ett högt (dvs. dåligt) FSH på 10 eller mer visar att äggstockarna börjar bli trötta eftersom de inte längre reagerar normalt på det follikelstimulerande hormonet (=FSH) som hjärnan skickar ner till äggstockarna i syfte att ruska fram äggblåsor ur dem inför ägglossningen. Follikel = äggblåsa. När äggstockarna inte "vaknar" och börjar producera ägg tvingas hjärnan ösa på med ännu mer hormon för att de yrvakna ska klämma ur sig ett ynka ägg. Därför stiger FSH-halten.  

    Precis som med AMH kan ett FSH-värde INTE säga någonting om äggkvaliteten. Bland de där fåtaliga äggblåsor som en kvinna med högt FSH lyckas klämma ur sig kan det alltid finnas ett och annat guldägg.

    Kvinnans ålder är, tyvärr, generellt sett viktigare att utgå från vid en fertilitetsbedömning än hennes ev. toppenfina hormonvärden. Observera att en bedömning av kvinnans fertilitet INTE är detsamma som en bedömning av lämpligheten att göra IVF.

    Har man, som jag, ett högt FSH, är det ingen idé att göra IVF (eftersom man då tillför kroppen en mängd syntetiskt FSH i syfte att få fram många ägg = större chans till lyckat resultat). Det blir alltså inte kostnadseffektivt med tanke på hur dyr en IVF är. Rent teoretiskt skulle man dock kunna göra IVF med en sån som mig men då får man sannolikt ut bara ett ägg - som dock kanske är halvruttet pga. min höga ålder.  

    Ja, allt det här har säkerligen redan någon annan mycket klokare person skrivit om tidigare på tråden. Ursäkta om det blev en upprepning i så fall.   
    Bra sammanfattning!!

    Men känner du till något om FSH-värde i samband med Pergo?
    Jag har läst någonstans ( kommer inte ihåg bara) att värdet kan variera i samband med Pergointag men att det är positivt då det ger ett mer rättvisande utslag i samband med att "boostar"  med Pergon.. 

    jag har ju ätit Pergo under tre cykler nu och tog ju alla prover igår.. Väntar nu med spänning på resultatet..
  • Anyah
    Skruttefia skrev 2010-06-08 22:52:00 följande:

    Mina svärföräldrar ska sitta barnvakt den 17:e juni vid lunchtid eftersom jag och sambon ska på besök på IVF-kliniken då. De försökte nosa lite ikväll vem av oss som ska till läkaren, men jag svarade bara "jag" och gav inga vidare förklaringar Drömmer


    Amanda 060121 & Louisa 090605
    Spännande Glad
  • Anyah
    nymåne skrev 2010-06-09 10:15:06 följande:
    Alicia,

    Förstår att det gör ont att föreställa sig att det kanske inte blir något syskon. Men du är ju fortfarande så "ung" (under 40 i alla fall, väl?) och har därför många år på dig att försöka. Du har fortfarande tiden framför dig! Inte bakom.

    Har förresten nu under morgonen börjat fundera över min situation, som kanske delvis återspeglar den process några av er andra befinner er i:

    a) Mitt bekymmer att jag kanske inte får ett tredje barn är rena löjan om man ser till er som väntar på ert allra första längtansbarn. Jag har ju redan två.

    Men man vill ändå vinna något (=få ett barn) när man, som jag, satsar mycket på att bli gravid. Eller ska jag istället lägga resurserna på mina existerande barn istället för att slänga ut dessa tusentals kronor varje månad på allt från L-arginin till akupunktur?

    b) Varför längtar jag så efter ett tredje barn? Längtan blir nog så mycket mer intensiv eftersom jag vet att tiden är knapp.  
     
    c) Kan jag ersätta tanken på en ny bebis med något annat? Nej. Men man kan ju skapa liv även i överförd bemärkelse så att livssituationen ändå berikas. Man kan bli mer kreativ - jo, om jag t.ex. utvecklade mitt skrivande och detta resulterade i en bok skulle kanske barnsuget lugna ner sig. Litegrann.        
    Gud så kloka ord du skriver hela tiden!!

    Det är så svårt hela tiden med alla tankar och önskningar och förhoppningar. Idag är jag lååååg. Det känns så hopplöst ibland och jag vill så gärna bli gravid. Inte bara för min egen skulle men även för min sambos skulle eftersom han inte har några barn.

    Jag är inte rädd att han ska lämna mig för att det inte blir några barn - han är min själsfrände- men det gör ont i mig att veta att han i så fall alltid kommer att sakna något i sitt liv.

    Ibland gör det ont i själen att leva.
    Efter jobbet ska jag iväg på floating och försöka tänka positiva tankar...
  • Anyah
    gabby skrev 2010-06-10 08:58:40 följande:
    Ha, Ha - håller med, testen var bättre förr Skrattande
    Vi borde kanske starta ett upprop om bättre teststickor..

    Eller reklamera stickorna..

    jag vill ha tillbaka pengarna för det visade Minus....

    Glad
  • Anyah

    Åhhhh... fick ett stort kuvert från Sophia hemmet i fredags..

    Aha..provresultaten trodde jag.. men icke sa Nicke..

    Det var nya rör.. det förb*de labbet på vårdcentralen hade tydligen inte lyckats med uppgiften att fylla två st rör med mitt blod, centrifugera dem och INTE tillsätta någon innan de skickade iväg dem.. Nu gör vi ett nytt försök med en ny lapp där instruktionerna står på TVÅ ställen och är överstrykna med rosa..

    Problemet är bara att nästa gång jag är i cykeldag 3 är jag i Frankrike på bilsemester.. Får alltså vänta till cykeln efter det.. Som tur var hinner jag med en gång till innan 18/8 då jag ska till SH..

Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5