• Anyah

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    glimman2012 skrev 2010-07-21 18:12:40 följande:
    Tack tjejer för grattiskramarna!
    Bilder finns på min sida...:)
    Grattis!
    Vad fin du är och vilken underbar klänning!
  • Anyah

    Jag vet att jag går händelserna i förväg eftersom jag ännu inte vet resultatet efter nästa veckas VUL.

    Jag har iaf bestämt mig för att strunta i KUB/NUPP och istället göra ett FVP.

    Men efter att ha läst lite på nätet har jag nu börjat fundera över skillanden mellan fostervattensprov och moderkaksprov. Vad jag förstår kan man göra moderkaksprov tidigare. Stämmer det?

    Ni som har gjort något av dem, vad var det som fick er att välja just det alternativet?
    Fördelar - nackdelar?

  • Anyah

    gällande det här med risker vid FVP/CVS..

    Hittade följande på www.barntotal.se

    "Risker


    Risken för missfall ligger mellan 1 på 100 till 1 på 200, det vill säga mellan 0,5 till 1 %. Risken är bara aningen högre än den normala risken för att få missfall, utan att ha genomgått fostervattensprov, vid den här tidpunkten i graviditeten. Risken kan dock vara lite högre under vissa omständigheter. Till exempel om kvinnan tidigare haft blödning, om AFP-nivån är hög eller om kvinnan tidigare genomgått ett flertal missfall eller aborter. Det finns också en liten risk för infektion. Även fostervattnat kan infekteras men det är extremt sällsynt. Färre än 1 på 1000 drabbas av det. En infektion i fostervattnet leder oftast till missfall."

    Jag vill inte minimera risken men det är viktigt att ta detta i beaktande kontra den risken för missfall som finns i alla graviditer. Kvinnor som även utan att ha gjort detta provet skulle ha fått missfall riskerar ju att räknas in i statistiken för de kvinnor som har fått missfall efter att ha gjort ett prov.

    Sedan är det ju så att vi alla måste ta de besluten som vi kan leva med. För mig är det ett väldigt dubbelbottnat beslut och hängde det bara på mig så kanske jag hade nöjt mig med ett Kubb. Nu vill sambon annat. Det som talar för ett CVS för mig är att det går att göra det såpass tidigt.

    Det är inte alltid lätt med alla beslut som ska tas i livet. När jag var gravid med min yngste son valde jag att inte göra FVP för att kolla om han hade Cystisk Fibros som sin bror. Ett beslut som jag aldrig har ångrat även om det sedan visade sig att även han hade CF med allt vad det har inneburit.. Gör jag nu ett CVS så kommer vi att be dem screena efter de vanligaste CF-mutationerna men det betyder inte att jag kommer att göra abort om de hittas. Däremot är det en viktig vinst att i ett tidigt skede veta om sjukdomen för att kunna påbörja en behandling.

  • Anyah
    hag7 skrev 2010-07-21 17:30:41 följande:

    Känner mig väldigt trött o sliten men samtidigt glad , kan tänka mig att många tycker att det kanske är dags för min dotter att få barn o inte jag.
    Men det är härligt att se så många "äldre" som är gravida el försöker här på FL !
    Lycka till alla ni !


    Min dotter blev ju mamma förra året.
    Nu har jag fått reda på att hon är gravid igen! Om det går bra för oss bägge två kommer vi alltså att vara gravida ihop. Jag har BF två veckor före henne. Glad
  • Anyah
    sassa87 skrev 2010-07-26 14:28:21 följande:
    jag tror jag har + idag. men det är svagt vi ser det. men det går inte att fota man ser inget då.. har bim på onsdag. men jag tog test i alla fall. för jag mår så illa. har kväljningar hela tiden. ska ta nytt på torsdag
    Håller tummarna!
  • Anyah
    MPson skrev 2010-07-26 13:57:29 följande:

    Testade på BIM +3 idag, visade "Inte Gravid". Jag var så säker, hungrig och illamående känns konstigt att bli lurad av sin egen kropp...bara att vänta nu då =(


    Men har inte tanten kommit än så är det ju inte kört.
    Håller tummarna för att du plussar om ett par dagar!
  • Anyah
    Happyme skrev 2010-07-27 08:43:42 följande:
    Gomorgon! Kikar in i tråden o läser ibland, har ju hängt med här sedan starten med Milk. Grattis till er alla som fått fram ett plus i sommar och kram till de som behöver det av olika anledningar. Jag har haft en ganska trasslig graviditet o legat inne på sjukhus en hel del så orken att hänga med här har inte funnits riktigt.

    Börjar räkna ned nu med 32 fulla veckor på fredag, vilket var mitt sista stora mål att nå ( har en prematur sen tidigare) så nu är nästa milstolpe v 35, efter det får bebis komma när hon vill..
    Hoppas att resten av din graviditet ska gå bra och att bebisen nöjer sig med att stanna i magen ett tag till.
  • Anyah

    Idag ska jag iväg och göra VUL kl. 14.30.
    Är så himla nervös och har ingen lust att åka egentligen. Vill inte ha några dåliga nyheter.

    Känner mig gravid på alla sätt men det gjorde jag ju  förra gången med och då gick det inte bra Rynkar på näsan

    Håll tummarna för mig är ni snälla!

  • Anyah
    Skruttefia skrev 2010-07-27 12:19:22 följande:
    Håller tummar o tår så de blir blå!
    KRam o lycka till!
    Tack så mycket!
    Det gick bra!!!!! Solig

    Jag är i vecka 7+4.
    På skärmen syntes en fin päromformad livmoder ( inte som förra året då den såg ut som en banan) och en liten liten räka med ett litet hjärta som pickade på för fullt!

    Jag kan knappt fatta det!
    Jag är verkligen gravid och än så länge har det alltså gått bra!

    Kram på er alla från överlyckliga mig!
    Hjärta
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5