• Sanningens väg

    Fattar inte att ni kan äta korv - äckligt!

    Jag förstår verkligen inte hur vissa kan äta korv. Vet ni vad det innehåller? Det är ju hur äckligt och ohälsosamt som helst.

    Usch!

  • Svar på tråden Fattar inte att ni kan äta korv - äckligt!
  • P ä r l a n

    Jag ÄLSKAR smaken utav korv men har inte ätit det på flera år pga hur otroligt äckligt det egentligen är... Förstår inte hur man kan blunda för alla äckligheter i korven, hua...

  • Lapplandspärlan
    Kryddburken skrev 2009-11-06 23:15:17 följande:
    Att stoppa korv är en urgammal "metod" att ta tillvara på ALLT från slakten förr i tiden. Inte bara en maträtt, utan också en familjestund i köket, gemenskap, tradition, något man var stolta över att man kunde frambringa till sitt eget hushåll. Man tog tillvara på tarmen till korvskinn till att börja med, man använde späcket till fettutfyllnad, vilket gör att korven blir saftig och inte torr & hård. Man använde restbitar såsom senor, hinnor, brosk till att mala ner, självklart går det att äta dessa ingredienser i mald form, det är bara våra tankar som är ologiska. Köttet till korven var det som blev "över" när man valt ut de fina bitarna till grytor, färs, stek, lägg, julkinka osv... Det är absolut inget knasigt med att äta korv om man bortser från alla tillsatser tillverkarna använder IDAG. Prova nån gång att göra din egen korv. Där har du möjlighet att själv välja bitar, ingredienser & kryddor. Fjällster till korvskinnet finns fortfarande att köpa i mejeridisken i dom flesta mataffärer. Rökt den, koka, frys in, salta, vad som helst! Dagens morderna möjligheter borde ju leda till att vi konsumenter oftare tillverkade vår egen korv. Men så är inte fallet! Vi är för bekväma helt enkelt! Tänk på hur det va att leva förr när man inte KUNDE kasta något från slakt, allt skulle tas tillvara för att mätta många munnar! En fin tradition tycker jag och inget äckligt alls! Blodet från slaken tog man genast tillvara på och blodpalt till middag dagen efter stod alltid på bordet. Även blodkorven. Och platbrödet som höll sig färskt länge var nåt av det allra nyttigaste och järnberikade man kunde få från egen gård...Vi är duktigt bortskämda med maten idag om man tänker efter! De enda som duger åt "oss" numera är tydligen fläskfilén, undra om den överhuvudtaget ötgör 1% av grisen.... Nä, inte ens det skulle jag tro! Men det beror mest på OKUNNSKAP och inget annat!
    En till klok människa
  • mosterYster
    Kryddburken skrev 2009-11-06 23:15:17 följande:
    Att stoppa korv är en urgammal "metod" att ta tillvara på ALLT från slakten förr i tiden. Inte bara en maträtt, utan också en familjestund i köket, gemenskap, tradition, något man var stolta över att man kunde frambringa till sitt eget hushåll. Man tog tillvara på tarmen till korvskinn till att börja med, man använde späcket till fettutfyllnad, vilket gör att korven blir saftig och inte torr & hård. Man använde restbitar såsom senor, hinnor, brosk till att mala ner, självklart går det att äta dessa ingredienser i mald form, det är bara våra tankar som är ologiska. Köttet till korven var det som blev "över" när man valt ut de fina bitarna till grytor, färs, stek, lägg, julkinka osv... Det är absolut inget knasigt med att äta korv om man bortser från alla tillsatser tillverkarna använder IDAG. Prova nån gång att göra din egen korv. Där har du möjlighet att själv välja bitar, ingredienser & kryddor. Fjällster till korvskinnet finns fortfarande att köpa i mejeridisken i dom flesta mataffärer. Rökt den, koka, frys in, salta, vad som helst! Dagens morderna möjligheter borde ju leda till att vi konsumenter oftare tillverkade vår egen korv. Men så är inte fallet! Vi är för bekväma helt enkelt! Tänk på hur det va att leva förr när man inte KUNDE kasta något från slakt, allt skulle tas tillvara för att mätta många munnar! En fin tradition tycker jag och inget äckligt alls! Blodet från slaken tog man genast tillvara på och blodpalt till middag dagen efter stod alltid på bordet. Även blodkorven. Och platbrödet som höll sig färskt länge var nåt av det allra nyttigaste och järnberikade man kunde få från egen gård... Vi är duktigt bortskämda med maten idag om man tänker efter! De enda som duger åt "oss" numera är tydligen fläskfilén, undra om den överhuvudtaget ötgör 1% av grisen.... Nä, inte ens det skulle jag tro! Men det beror mest på OKUNNSKAP och inget annat!
    *gillar*
  • Pimpinellan

    Håller med ts. INGET skulle få mig att äta detta slakteriavfall fullt med tillsatser som kallas och säljs som _mat_! Inget jag skulle ge mina barn heller. Urk är bara förnamnet!

  • Ord blind
    Pimpinellan skrev 2009-11-07 19:12:15 följande:
    Håller med ts. INGET skulle få mig att äta detta slakteriavfall fullt med tillsatser som kallas och säljs som _mat_! Inget jag skulle ge mina barn heller. Urk är bara förnamnet!
    Du äter inga färdiga produkter på köttfärs? Om du nu tycker korv är äckligt menar jag.
  • Pimpinellan

    Ord blind skrev 2009-11-07 19:17:39 följande:


    Du äter inga färdiga produkter på köttfärs? Om du nu tycker korv är äckligt menar jag.
    Nej,jag gör egna biffar/köttbullar. Äter inte fiskpinnar eller blandade charkprodukter heller. Gillar ö.h.t inte färdigmat. Och med färdigmat menar jag då mat som är klar redan. Inte ost vilket jag _vet_ också egentigen är färdigmat,men det äter jag -tyvärr. Bättre än sockrad skinka.
  • Heisan

    Korv som är så gott, både ungarna o jag älskar att nalla från korvpaketet så man får se upp så att det finns något kvar när man ska använda det.
    Finsk Lördagskorv är det gottigaste jag vet, o en riktigt god salami går inte av för hackor....

  • Ord blind
    Pimpinellan skrev 2009-11-07 19:22:16 följande:
    Ord blind skrev 2009-11-07 19:17:39 följande:
    Nej,jag gör egna biffar/köttbullar. Äter inte fiskpinnar eller blandade charkprodukter heller. Gillar ö.h.t inte färdigmat. Och med färdigmat menar jag då mat som är klar redan. Inte ost vilket jag _vet_ också egentigen är färdigmat,men det äter jag -tyvärr. Bättre än sockrad skinka.
    Jamen då så, då ska du få ha din åsikt ifred! :D
  • Pimpinellan

    Ord blind skrev 2009-11-07 19:29:17 följande:


    Jamen då så, då ska du få ha din åsikt ifred! :D
    Tack! Och du får mumsa korv bäst du vill,men bjud inte mig på avfallet!
  • pindile

    har själv jobbat i en fabrik där man tillverkar färdigmat. var då i charken och såg en hel del viiidrigt där som fått mig att undvika att äta korv.
    Ett ex bara: vi stod och skivade fläsk, resterna som blev över åkte ner i en binge och stod där hela dagen, när vi slutade på eftermiddagen kördes det sedan in i kylen för att oftast flera dagar senare användas till korvtillverkningen.....ibland hade det gått så långt att fläsket börjat skifta färg till grönt, försöka ta detta med chefen men fick inget annat höra än att detta var inget att göra nåt åt......

    vi stod och klippte ner och packade prinskorv i massor innan julen och flera vagnar hade stått sååå länge längst in i kylen att de också blivit lite grönaktiga i färgen, men dessa korvar skulle säljas ändå.....

    säkert en annan sak om man tillverkar korven själv, för då vet man ju vart sakerna varit liksom...sen är jag medveten om att man inte vet ett dugg vad man stoppar i sig oavsett vad man köper för mat, men eftersom jag sett detta med egna ögon är korv (då främst varmkorv) något jag har riktigt svårt för.

  • LillPiraten

    Jag har inte läst hela tråden men jag ska hälsa från min man som tillverkar korv att man lägger inte inälvor och ben i korv! Det enda undantaget är levern i leverpastejen. (Om det ens skulle förekomma ben i korvsmeten så går maskinen sönder.)

  • Thursday
    Kryddburken skrev 2009-11-06 23:15:17 följande:
    Man tog tillvara på tarmen till korvskinn till att börja med, man använde späcket till fettutfyllnad, vilket gör att korven blir saftig och inte torr & hård. Man använde restbitar såsom senor, hinnor, brosk till att mala ner, självklart går det att äta dessa ingredienser i mald form, det är bara våra tankar som är ologiska.
    Jag menar det! För egen del hetsar jag inte upp mig över exakt vilken bit på grisen det handlar om, gris som gris, smakar det gott (och det gör korv!) så funkar det för mig!
  • din mamma6969

    Jag tycker det är bra att man använder allt kött på grisen istället föratt slänga bort kött era bortskämda jävla mammaknullare

  • klyban
    Pimpinellan skrev 2009-11-07 19:12:15 följande:
    Håller med ts. INGET skulle få mig att äta detta slakteriavfall fullt med tillsatser som kallas och säljs som _mat_! Inget jag skulle ge mina barn heller. Urk är bara förnamnet!

    Men varför ska man sluta äta korv för då?
    Om du inte gillar den korven, så finns det massor utan sånt slaktavfall du pratar om.
    Men håller man sig till scan, så kommer i och för sig inte ske.
    Det finns så jävla mycket god korv där ute, och passar inte dom, så kan man så enkelt göra själv.


    hur många meter var det?
Svar på tråden Fattar inte att ni kan äta korv - äckligt!