Sofia Wistam drabbad av otäck sjukdom – tvingas uppsöka vård: ”Blivit helt blå”

Sofia Wistam berättar i podden att hon råkat ut för en otäck sjukdom och tvingas uppsöka vård. 

Sofia Wistam har råkat ut för en otäck sjukdom.

Programledaren, poddaren och entreprenören Sofia Wistam är ett känt ansikte för många. Hon har synts i tv-rutan i många år och lett flera program så som ”Sofias änglar” och ”Naked attraction”. Tillsammans med Pernilla Wahlgren driver hon även den populära podcasten ”Wahlgren och Wistam”. 

Sofia har två söner tillsammans med maken Magnus WistamTexas och Lennox. Men Sofia har även två barn från tidigare förhållanden, tillsammans med Anders Rahm har hon dottern Sindy, samt sonen Kid som Sofia fick ihop med sångaren Orup

Magnus och Sofia Wistam träffades under tidigt 2000-tal.

Sofia flyttar in i exets hus 

Sofia och Magnus har tillsammans med sina söner bott i en stor villa på Lidingö i Stockholm, i nästan två decennier. Huset som är på 229 kvadratmeter och har åtta rum och en tomt på över 1500 kvadratmeter. Men efter 18 år i huset tog de beslutet att sälja det och istället flytta till en lägenhet inne i stan. 

Nyligen fick paret nycklarna till lägenheten men nu väntar en lång och omfattande renovering innan de kan flytta in. I ”Wahlgren och Wistam” har Sofia berättat att i väntan på att få flytta in i lägenheten har familjen flyttat in i hennes ex tillika Sindys pappas hus. 

– Här på Lidingö, jag ska bo i det huset som, där jag liksom födde Sindy i typ, berättar Sofia i podden.

– Jag åker tillbaka tjugo år i tiden där. Min man är helt cool med det, jag är lite ”Oh, det här blir lite konstigt”. 

Sofia Wistams sjukdomsbesked  

Efter att Sofia flyttade in i huset har hon berättat i podden att hon ibland känner sig lite rädd i huset, eftersom det ligger mitt i skogen. 

– Jag får äta upp allt jag har sagt när jag har hånat Sofia Wistam för att hon säger att hon bor mitt ute i skogen. Herregud, du bor in the middle of nowhere in the forrest. Du bor i skogen, säger Pernilla Wahlgren när hon besöker Sofia. 

Men den lummiga grönskan kommer med en del nackdelar – något Sofia fått smaka på. Hon berättar att hon fått ett fästingbett, och det ser inte bra ut. 

– Jag känner mig jättesjuk, säger Sofia och berättar om händelsen: 

– För två dagar sedan kliade det lite på min höft och sen förstod jag när jag tog av mig byxorna att jag haft en fästing, jag har inte haft en fästing på år nu. Det är typiskt att man kommer hem från skärgården och bara går ner till bryggan så får man en fästing. 

Hon tänker inte så mycket mer på det. Men bettet fortsätter klia och ett litet blåmärke har uppdagats där fästingen suttit. Dagen passerar och på kvällen har blåmärket växt ytterligare. 

– På två dagar har jag blivit helt blå, som från en knytnäve blå. 

Sofia berättar att hon varit i kontakt med en vårdcentral som fått titta på bilder på området och Sofia fick en läkartid redan dagen därpå. 

Troligtvis är det fästingsjukdomen Borrelia som Sofia råkat ut för – en bakteriesjukdom som behandlas med antibiotika.