Så mycket kostar Pernilla Wahlgren och Christians bröllop

Fredagen den 13 september gifter sig Pernilla Wahlgren med sin Christian Bauer i Marbella. Nu avslöjas det var paret betalar för festligheterna! 

Pernilla och Christian gifter sig fredagen den 13 september

Nu är det inte många dagar kvar till Pernilla Wahlgren och Christian Bauer gifter sig i Marbella. 

Det var vintern 2022 som Christian gick ner på knä och friande till Pernilla framför ”Wahlgrens värld”-teamet och bara ett år senare ringde bröllopsklockorna i Lidingö kyrka med deras närmsta familj närvarande. Senare har det framkommit att bröllopet tillägnades Pernillas pappa Hans Wahlgren, som gick bort i sviterna av cancer bara några månader senare. 

Men fredag den 13 september är det dags för den stora bröllopsfesten, som paret planerat i över ett års tid. 

Där gifter sig Pernilla och Christian 

I premiäravsnittet av den 16:e säsongen av ”Wahlgrens värld”, fick tittarna följa med Pernilla och Christian till Marbella för att reka inför den stora dagen. Och det är ingen dålig plats de valt för sitt bröllop. 

Enligt nöjessajten Hänt är det på Finca la concepción i Marbella festligheterna kommer äga rum. Och smakar det så kostar det – priset för ett bröllop på Finca la concepción kostar nämligen omkring 16 000 euro, cirka 182 000 kronor, på en fredag i september. 

Här gifter sig Pernilla och Christian.
Finca la concepción i Marbella.

Så mycket kostar bröllopet 

Men för den summan får du bara lokalen, sedan tillkommer kostander för blommor, dekoration, mat, dryck och scen. Väljer man att servera mat från eventplatsen, kostar det 95 euro till ungefär 110 euro per kuvert. 

Däremot finns det alltmer exklusiva alternativ för maten, det berättar bokningsansvarige på Finca la concepción berättade för Hänt: 

Beroende på datum för bröllopet kan det kosta mellan 16 000-30 000 euro. Maten kan kosta mellan 90 euro per person upp till 6000 euro per person.”, skriver sajten. 

Skulle Pernilla och Christian välja den allra dyraste menyn, skulle notan landa på närmare 8 miljoner kronor, för deras 130 gäster. Men tanke på att familjen Wahlgren-Ingrosso är riktiga matälskare, kanske det inte hade varit helt orimligt. 

Men skulle de istället välja en av standardmenyerna, som är ett mer troligt val, skulle notan landa på omkring 327 tusen för både lokalen och maten under kvällen. 

Utöver lokalen och maten tillkommer kostnaden för dekorationer, scenutrustning och alkohol under kvällen. Pernilla har tidigare sagt att alla gäster kommer kunna njuta av fri bar under bröllopet, vilket innebär att ytterligare 47 000 kronor tillkommer, enligt uppgifter Hänt tagit del av. 

Beräkningarna ovan täcker enbart självaste bröllopsdagen. Festligheterna pågår dock i dagarna tre, och det låter som att Pernilla och Christian inte sparat på krutet – så man kan tänka sig att det är ytterligare några nollor som adderas till notan. 

MISSA INTE: 

101 saker att göra när man har tråkigt

Allt om Elin Härkönen: Skadan, pojkvän, ålder och familj

Allt om Emil Henrohn: Partner, Tiktok, längd och pengar