Åsa Ingrossos ärliga ord – efter svåra tiden: "Gick sönder"

Åsa Ingrosso är i dag en framgångsrik företagare, livet har inte alltid varit så enkelt. Nu berättar hon om en fruktansvärd period i hennes liv.
"Jag grät så tårarna sprutade", skriver hon.

Åsa Ingrosso, 49, och Emilio Ingrosso, 59, bor på Mallorca. Tillsammans lever de en lyxig livsstil med restauranger, stränder och resor.

Men för att leva gott arbetar de också hårt. Emilio och Åsa äger nämligen flera restauranger, exempelvis kedjan La Perla som finns både i Spanien och i Sverige.

Nu berättar Åsa om en svår tid som hon har gått igenom.

MISSA INTE: Åsa Ingrosso i tårar – efter känslomässiga upplevelsen med Emilio

Åsa Ingrosso och Emilio Ingrosso jobbar hårt

Åsa och Emilio har en lång relation bakom sig. De blev tillsammans redan 2012, och gifte sig tre år senare. Trots att de har ett starkt kärleksband, kantas deras relation av mycket jobb, eftersom de äger företag tillsammans. 

För "P4 Extra" har Åsa tidigare berättat att de ofta pratar jobb när de spenderar tid ihop.

– Konstant, vi kan till och med vakna mitt i natten då någon har kommit på något och börja diskutera idéer. Vi är så lika, det skulle inte gå annars. Man måste vara såhär om vi ska kunna jobba o leva tillsammans och ha ett äktenskap i jobbet, sa hon då och fortsatte:

– Vi säger ibland att vi ska gå ut och ta en skön middag och dricka lite vin. Vi ska inte prata jobb, men vi gör ju det direkt ändå.

LÄS MER: Åsa Ingrosso om tioåriga relationen med Emilio: Bara jobb

Åsa öppnar upp om svåra tiden

Att Åsa är ambitiös är däremot ingenting nytt, för hon har nämligen varit egenföretagare under många år. 

Redan som 32-åring fick hon ta emot priset "Årets rookie" som företagare, efter att hon startat företaget Formex som sålde smycken. 

Åsa skapade själv smyckena och när företaget tog fart blev mängden arbete överväldigande. Det var helt enkelt inte lätt att vara en ensamstående mamma som jobbade alla timmar på dygnet.

"Jag kräktes när jag kände doften"

Instagram berättar hon nu om den tuffa tiden.

"Jag grät så tårarna sprutade för jag var så trött men det var bara att kämpa på liksom. Sen återgå till livet som ensamstående mamma. Tidiga mornar och sena, sena nätter. Dreja, måla, göra smycken och skapa allt det som hade beställts. Tunga lyft och ett jäkla slit. Sen kom eländet smygandes. ", berättar hon och fortsätter:

"Mina handleder gick sönder av rent slitage så jag fick linda dom, jag kräktes när jag kände doften av lera. Kunde knappt befinna mig i min egen studio som jag bara 3 år tidigare varit så stolt övar att ha skapat. Ett fantastiskt minne av min egen styrka och en rolig tid att bygga upp allt men det slutade tyvärr i fullständig utbrändhet då jag typ inte sov alls för att hinna med alla ordrar och att skapa mina alster."

Åsa berättare vidare att hon då inte visste om att hon hade ADHD. 

I dag har hon lärt sig att lägga band på sig själv innan hon blir utbränd, men viljan att prestera finns kvar. Hon menar att det handlar om ett behov av att bli sedd, men att hon på äldre dar har lärt sig bli mer trygg.

"Jag tror att det är det allra bästa med att bli äldre. Den inre tryggheten.", avslutar hon.

LÄS MER:

Allt om Emil Henrohn: Partner, Tiktok, längd och pengar

Allt om Peter Jöbacks make Oscar Jöback: Jobb och barn

Christian Bauer saknas före bröllopet – Linus får ta över: "Han missade"