Carolina Gynnings otäcka upplevelse med dottern: ”Sekunder från att det händer”

Hösten 2023 flyttade Carolina Gynning och familjen in på en gård från 1830-talet. Nu berättar hon om den otäcka händelsen med dottern.  

Carolina Gynning köpte sin 1800-tals gård på Ekerö 2023.

Sommaren 2023 köpte konstnären Carolina Gynning en gård på Ekerö. Köpet gjordes i samband med att hon sålde sitt så kallade "hippiehus" hus på Ekerö. Huset såldes för 12 miljoner kronor, men gården kostade lite mer än så, försäljningspriset landade på 18 miljoner. 

I podcasten ”Gynning & Berg” berättade Carolina att huset är byggt på 1830-talet, har stora fönster och pardörrar mellan varje rum. Till huset kommer också fyra hektar mark samt egna öar. 

Sedan familjen, som består av Carolina, Viktor Philipsson och baren Alicia, Adele och Vilda, flyttade ut till gården har det tillkommit en hel del djur: Hundar, hästar, kossor och hönor. 

Carolina Gynning med döttrarna Alicia, Adele och Vilda.

Carolina Gynning om spökena i huset 

Det är alltså fullt hus ute på gården på Ekerö – mer fullt än man kan tro. I ”Gynning & Berg” berättar Carolina att det spökar i huset. 

– När jag köpte det här huset så sa de som bodde där till mig ”det spökar i huset, där står en gammal sko, alltså en barnsko, där är gamla spikar och en låda med såna grejer och det måste vi lämna kvar i huset, för det tillhör huset. Det är väldigt viktigt att de är där.”, berättar Carolina utan att ifrågasätta det. 

Flera månader har passerat sedan de flyttade in hösten 2023, och en del saker har inträffat. 

– Spökena blev ju också lite sura över att du pratade om det, säger Carina Berg. 

– Precis, och nu har jag ju varit iväg igen och pratat om det. När vi var i Amsterdam så drog jag några historier för produktionen. Det gillar inte spökena, jag trodde att det var när jag pratade i huset, jag trodde inte att spökena var med i Amsterdam, säger Carolina. 

Trots att Carolina befann sig i ett annat land, så lyssnade spökena från Ekerö  – och gillade inte det dem hörde. Sedan Carolina kom hem från resan, har de varit väldigt arga. 

Otäcka händelsen

Carolina berättar att spöken eller gestalter skymtat förbi eller att de bara står i ett rum. 

– Det är skitmärkligt, men så är det. 

Hon fortsätter: 

– Nu har jag faktiskt erkänt för Alicia, det är på Alicias rum det spökar mest. Och jag har fått säga det till henne nu, för det går inte att komma undan. 

Carolina har inte varit rädd innan, men efter hon kom hem från resan inträffade något skrämmande i huset. Viktor var ute och jagade medan Carolina, barnen och familjens två hundar var kvar i huset. När Carolina och Alicia hörde något oväntat. 

– Så springer det någon i trappan. Alltså, jag och Alicia hör hur det springer. Vi sa båda två ”men gud måste Nischti springa i trappan nu när Vilda ligger och sover”. Jag går ut, och där är ingen. Alltså, där är ingen. Och båda två sitter i hennes rum och hör hur någon springer i trappan, alltså det är så tydligt. 

Gynning berättar att hundarna inte vaknade av ljudet, vilket var konstigt, eftersom han brukar reagera när någon kommer hem.  

– It gave me the creeps, säger Carolina. 

– Det har börjar blinka väldigt mycket inne hos mig också, det är ju jobbigt och läskigt när man vaknar mitt i natten. Alltså det är som att snart börjar en docka prata. Det känns som att vi är två sekunder från att det händer något lite sjukare. 

Dotterns misstankar 

Alicia har börjat förstå att det är på hennes rum det är mest aktivitet, hon hade nämligen frågat Carolina om det är något som händer i hennes rum. 

– Det har blivit mycket bättre, när vi flyttade in var det fruktansvärt. Men hon bara ”för jag får ont i benen när jag går in där”. 

Alicia ska nu få ett nytt rum i det stora huset.