Lotta Engbergs barn har vuxit upp – här är döttrarna idag

Lotta Engberg har två döttrar som båda valt ett liv utanför rampljuset. Här är Malin och Amanda idag! 

Det har gått över fyra år sedan Lotta Engberg sa i en intervju i Aftonbladet att hon var intresserad av doktor Mikael Sandström och hade tackat ja till en dejt om han bjöd ut henne. Vilket han gjorde! Och resten är historia. 

Paret bor idag i en stor villa i Göteborg och de åker ofta på resor, spelar golf, umgås med alla barn och barnbarn och unnar sig god mat och dryck. 

Lotta Engbergs exmakar 

Men Lotta har även två äktenskap i bagaget. Innan hon fann kärleken i Mikael var hon nämligen gift två gånger. 

Hennes första make, saxofonisten Anders Engberg, träffade hon redan 1984 när de körade bakom bröderna Herreys när de tog hem vinsten i ”Eurovision song contest”. De gifte sig 1985 och äktenskapet varade i 9 år, 1994 valde paret nämligen att gå skilda vägar. Under relationen fick de två barn: Äldsta dottern Malin Engberg, 37, och lillasyster Amanda Engberg, 35.

Lotta Engberg med 16 dagar gamla dottern Malin.

1999 gifte Lotta om sig med musikern och musikproducenten Patrik Ehlersson. Paret var sedan tillsammans i 16 år innan de valde att gå skilda vägar 2015.

Patrik Ehlersson med bonusdöttrarna Malin och Amanda.

Så ser Lotta Engbergs döttrar ut idag

Till skillnad från sin mamma har döttrarna Malin och Amanda valt ett liv utanför rampljuset. I barndomen följde de ofta med sin mamma på olika events och turnéer. Men med åldern slutade döttrarna haka på sin mamma. 

Döttrarna lever idag familjeliv, i början på juli 2024 avslöjade Lotta även att äldsta dottern Malin gift sig med sin kärlek. 

Lotta Engberg är mormor till sex små barnbarn. När Malin och Amanda blev mammor, kände Lotta att deras relation blev ännu starkare. 

– Det är ganska otroligt egentligen och väldigt roligt. Jag är både stolt och glad och allt detta har fört mig ännu närmare mina två döttrar, har Lotta tidigare berättat för tidningen Hemtrevligt.

Lotta delar vanligtvis inte med sig av bilder på sina döttrar, men när Lotta deltog i ”Let's dance” 2014 dök döttrarna upp i publiken med sina nyfödda barn. 

Malin och Amanda Engberg i publiken på Let's dance.

Inför sommaren 2024 meddelade Lotta Engberg att hon sagt upp sig från sitt uppdrag som allsångsledare på Liseberg och succéprogrammet, ”Lotta på Liseberg”.
Däremot har Lotta publicerat en bild på tre av sina barnbarn under våren 2022. 

MISSA INTE: 

Allt om Lotta Engberg: Längd, barn och "Soldoktorn"

Hur länge får man vabba?

50 kluriga och roliga gåtor och tankelekar för barn