Lotta Engberg går emot doktor Mikael – nu kommer det fram: ”Hoppas du...”

För första gången på 15 år ser vi inte Lotta Engberg på Liseberg denna sommar. Istället roar hon sig med annat – som resulterar i starka reaktioner från följarna. 

Mikael Sandström och Lotta Engberg.

I oktober 2023 kom beskedet att tittarfavoriten ”Lotta på Liseberg” läggs ner efter 15 år. Orsaken bakom beslutet berodde på att programledaren Lotta Engberg, helt enkelt fått nog. 

"Jag är oerhört tacksam för de här åren. Att ta beslutet att sluta var på ett sätt lätt och på ett sätt bland det svåraste jag gjort. Nu stänger jag dörren men öppnar upp fönstret på vid gavel. För det finns en Malte och en Viktor och en Alma och en Stella och en Oskar och en Arvid som alla sommarlov haft en mormor som jobbat. Nu ska vi ta igen den tiden", sa Lotta Engberg i ett pressmeddelande. 

Lotta på Liseberg 2023.

Det ska Lotta göra nu 

Sedan 2020 har Lotta varit tillsammans med tv-doktorn Mikael Sandström. Paret träffades efter att Lotta sa till Aftonbladet att hon var intresserad av Mikael och hade tackat ja till en dejt, om han bjöd ut henne. Vilket han nappade på! 

Paret bor idag i en stor villa i Göteborg och de åker ofta på resor, spelar golf, umgås med alla barn och barnbarn och unnar sig god mat och dryck. 

Mikael Sandström och Lotta Engberg

Lotta Engberg har två döttrar från äktenskapet med saxofonisten Anders Engberg. De båda döttrarna, Malin och Amanda , är i dag i 35-årsåldern i dag, har valt ett liv utanför offentligheten. Under senare år har även sex barnbarn tillkommit i familjen. 

Sommaren 2024 blir Lottas första lediga sommar på 48 år och hon vill spendera den tillsammans med sina barn och barnbarn, påta i trädgården och ta det lugnt. 

– Jag föreslog att vi skulle måla om sommarstugan, men det tyckte Mikael var värdelöst. Han är en person som tycker om att läsa en bok i skuggan, men där är jag inte än, har Lotta sagt till Amelia

Läs mer: Lotta Engberg om relationen med Mikael Sandström – ärliga orden: ”Inte mysigt”

Lotta går emot Mikael

Sommaren är kommen sedan länge och Lotta njuter av sina lediga dagar. Och hon har gjort precis det hon ville – umgåtts med familjen. I början på juli berättade Lotta att hon och Mikael varit på dotterns bröllop. 

Men det verkar som att hon även fått igenom sin önskan att måla om sommarstugan. Nyligen publicerade hon en bild på Instagram, där hon glatt sitter på en klippa i bikini och målar ett par träplankor. Hon har alltså gått emot Mikaels åsikt om att det skulle vara värdelöst att måla om stugan under ledigheten. 

I år sätter vi färg på sommarstugan. Inte på Liseberg”, skriver Lotta och passar på att skämtsamt pika sitt gamla program. 

Och det är många som saknar Lotta på Lisebergsscenen – i kommentarsfältet är det flera personer som uttrycker sin saknad över Lotta på Liseberg – men samtidigt unnar de henne en härlig ledighet med människor hon älskar. 

”Så saknad denna sommaren. Vi köpte biljetter till lotta på liseberg varje år och körde upp och hade några dagar i Göteborg. Så mycket fina minnen från Lotta på Liseberg.” 

”Helt rätt även om jag saknar Lotta på Liseberg” 

”Hoppas du kommer tillbaka. Ingen sommar utan Lotta på Liseberg”

”Du är saknad på Liseberg men du är väl värd att njuta av sommaren tillsammans med familjen fina du” 

”Underbart att få njuta av somrarna tillsammans med din familj och barn barn.”

”Saknar dig på Liseberg. Men jag förstår att du vill vara med din familj på sommaren. Ha en trevlig sommar”

Missa inte: 

KUL GUIDE: 11 roliga hotell i Sverige för barn

Sommarpratare 2024: Här är datum för alla Sommar i P1-värdar